Akkök Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Berkman
Printable View
Akkök Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Berkman
Sayın iki gozum;
İmzanıza istinaden...
https://i.hizliresim.com/qA1dP3.jpg
Kap : Temettü ödemeleri :
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8f4f72d58d.jpg
Haysiyet yoksunu insanlara güvenir olduk senelerdir elinde beklet , adam gelsin 2.05 ten mal alsın bugün 2.10 dan sabah çıksın + 12..5 krs ta temettü yatacak hesabına. Reziller
Redmi Note 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Temettü miktarını sistemde göremiyorum gelecek olarak takasta görünmüyor acaba sistem mı değişti önceden gorunebiliyor du
Redmi Note 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar temettü ödemesi gerçekleşmemiş ne zamn yatar bilen varmı
Gedik naylon rapor yayınlamış.
Yaptığı dandik AOSM (TL) varsayımıyla fiyatı en az 2-3 misli şişirmiş.
Dandik raporun 1. sayfasında "İNA analiziy le hesapladığımız hedef değer hisse başına 3,05 TL dir, ve %30 getiri potansiyeli sunmaktadır. %18 risksiz faiz oranı, %5,5 risk primi, ve %20,2 AOSM varsayımları altında belirlediğimiz hedef değer hisse başına 3,05 TL dir." safsatasına yer verilmiş.
Doğrusu :AOSM borçlanma maliyetinden düşük olamaz. Borçlanma maliyeti (TL) %25-29 olduğuna göre AOSM (TL) %30 - %35 arasıdır.
Miras yedilerin yatacak yerleri yok..
TL ticari kredi faizleri %27.. senelik birleşik maliyet %30...
2 milyar TL borcu döndürmenin şirkete senelik maliyeti 600 milyon TL ...
Kira gelirleri senelik faizin yarısını bile karşılamaz..
Bugünkü piyasa koşullarını (TL de %30 borçlanma maliyeti) yanstmayan düşük kapitilizasyon oranı (%8) kullanarak, Akbatı AVM, Akasya AVM, ve Uşaklıgil projesinin değerini 2 milyar TL şişirmişler..
Benim hesabıma göre, şirketin mal varlığının bugünkü değeri borçlarını karşılamıyor...
Kerı yarı yarıya düş müş
Busene temeddü oranı cok düşecek
https://resmim.net/f/O8vlCU.png
esas faaliyet karına bakın o karlar yeniden değerlemelerden oluyor . y t d
Gedik Men.Değ. evirmiş çevirmiş net aktif değere göre %75 iskontoya ulaşmış.
Benim hesabıma göre hisse EN AZ % 13 primli.
Ek 23054
Selam....
Saygılar,sevgiler....
Yazınıza.....nokta virgüle kadar katılıyorum....
Ekleme yapacam müsadenizle....
Holding yönetilemiyor....ak enerji bunların....milyar dolarlık borçlar....işletme kaput,borçlar döndürülemiyor...devlete sırtını dayayıp haybeden geçinmeye alışmış holdingler zortluyor...!!!!!!
Ayrıca....ayrıca....!!!!!!!!!!.......
21.10.1998 - 00:00 | Son Güncellenme: 21.10.1998 - 00:00
Sosyetede kokain operasyonu
UYUŞTURUCU kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan manken Gözde Tan'ın ifadeleri doğrultusunda narkotik polis tarafından başlatılan operasyon genişletildi ve sosyetenin ünlü isimlerini gözaltına alındı.
Tan'ın polise 16 isim verdiği belirtildi. Tan'ın polise adını verdiği birçok ünlü sima önceki gece evlerinde bulunamadı. Bu isimlerden bazılarının son anda adres değiştirdikleri öğrenildi. Narkotik Şube görevlileri ilk etapta manken Banu Can, sosyetenin tanınmış simalarından Yasemin Kozanoğlu, Ahu Tuğbay, dansöz Leyla Adalı, sosyete kuyumcusu Faruk Kamacı ve İzzet Karakuş'un evlerine baskın yaptı.
Milliyet'in magazin eki Pasha'da çıkan uyuşturucu kullandığı iddiaları üzerine önceki akşam gözaltına alınan manken Gözde Tan'ın sorgulaması sonucu narkotik polisi, operasyonu genişletti. Tan'ın ifadeleri doğrultusunda yapılan çalışmalarda, manken Ebru Şallı ve sosyete partilerinin düzenleyicisi oldukları ileri sürülen Banu Can'dan sonra Ören Bayan İplikleri'nin sahibi İzzet Karako, et ithalatçısı Faruk Kamaç ve manken Aslıhan Gedik de gözaltına alındı. Aynı operasyonda, Akmerkez'in sahibi Ali Dinçkök'ün oğlu Raif Dinçkök, Bodrum'daki MM Disco'nun sahibi Mehmet Bürgen ile Hisarbank ve Güneş Gazetesi'nin eski sahibi Ahmet Kozanoğlu'nun kızı Yasemin Kozanoğlu'nun arandığı öğrenildi.
Banu Can'ın da Mehmet Gündoğdu isimli emekli bir büyükelçinin kızı olduğu iddia edildi.
Manken Tan'ın ifadesinde uyuşturucu kullandığını kabul ettiği ve Kamaç'ın Ulus'taki evinde bazen de Raif Dinçkök'ün Akmerkez'in 18. katındaki evinde Şallı, Can, Gedik, Karako, Kamaç, Bürgen, Kozanoğlu ve Dinçkök ile birlikte kokain alemi yaptıkları iddia edildi. İfadesinde zaman zaman kokain kullandığını itiraf ettiği belirtilen Kamaç'ın ise, kokaini et ithal ettiği Bulgar bir işadamının gönderdiğini ancak kendisine bunun karşılığında herhangi bir para vermediğini söylediği öne sürüldü.
Kan ve idrar tahlilleri yapılan sanıklar, sorgulamalarının ardından dün öğleden sonra İstanbul Adliyesi'ne sevkedildiler. Şubeden çıkışında manken Gözde Tan, "Asılsız ihbar üzerine gözaltına alındım. Tahlilden sonra herşey ortaya çıkacak" diyerek kendini savundu. Manken Şallı ise, "Değil uyuşturucu içki ve sigara dahi kullanmam" dedi.
İlginç....ilginç....
Sahipleri....tanıyalım....!!!!!!!!!!
bu hisseyi cok beğendim ve cok az aldım umarım burda beraber kazanırız ytd
AU-1 gelsin şimdi konuşsun.Ah baddog abi ah.
Sanki ters spekulasyon veya maniplasyona ugramis gibi AKSGY ... Bilanco rakamlari hissenin daha iyi biryerlerde olmasi gerektigini gosteriyor bana... Ama da bu isler belli olmuyor tabii. Bakalim gorelim. Kimse yatirim tavsiyesi verecek kadar akilli olmadigi icin bu da bir yatirim tavsiyesi degildir. Butun hissedarlara saygilar...
hafif ve sessiz gidişler her zaman iyidir aksiyona gerek yok bu gün biraz trene son eşyalarımı attım yol cıkıcaz tınkır mınkırr :):)
booşş trenler her zaman iyidir yanında kimse esnemez uykun gelmez uyutamazlar bilmem anlatabildimmi
https://resmim.net/f/ykbawB.png
Haftalık grafik . y t d
bu gün tavanla taçlandırman lazımdı neyse yarın yaparsın ..geri alım falan haberleri gelmeli artık buralar senin yerin değil aksgy:P
unutuldun hatırlat kendini artık 10 gündür topiğine kimse gelmiyor artık %10 yaparsınn ytd
Kira karşılama oranı 13 lerde favok ise 16 yıla denk geliyor iş yerleri için 20 yıl geri dönüş ucuz sayılır nakit akışa bakılırsa hasılat tüm masrafı karşılıyor faiz dahil yani aslında 15 yıl sonra hisse maliyeti 0 oluyor ama dd nin yarısındayız yaklaşık 7 yıl sonra 4 TL maliyet 0 düşecek bu arada borçlu devam ettiğini düşünürsek tabi. Aylık Faizlerini ödeyebiliyor şirket borç aynı kalıyor 7 yıl sonra civarı reel borcu 1 milyardan az kalıyor bugün ki 2 milyar değil yani . 7 yıl sonra değerleme karı ve düşen borçla bugün yatırdığınız 10 ila 12 lira arası maliyetini 0 lıyor. Özetle ortalama 11 desek artı 4 eşittir 15 fiyat 7 yıl sonrası için .Kur riski en büyük risk o da takip edilmeli kabataslak hesapladım. Caddenin kiraları 2020 de başlıyor ... Hiç yatırım yapmasa nihayetinde azda iyimser olursak 2025 de 15 ederi varsa burdan alınır para yatırılır mı :))
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Akiş GYO kira gelirlerini cadde mağazalarıyla artıracak-Basın Açıklaması
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Akiş GYO, 2019 yılı gelişmelerini ve 2020 yılı öngörülerini Yatırımcı&Analist toplantısında paylaştı. 2019 yılında Akasya'da yüzde 95, Akbatı'da ise yüzde 98'lik doluluk oranıyla kira gelirini artıran şirketin, 2020'de önceliği devam eden projelerin tamamlanması olacak.
Akkök Holding'in stratejik iş alanları arasında konumlandırdığı gayrimenkul sektöründeki iştiraki Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın(GYO), 2019 yılının son Yatırımcı&Analist toplantısı yapıldı. 25 Aralık Çarşamba günü Akasya'daki ortak çalışma alanı ve Teknoloji ve İnnovasyon merkezi WorQuarters'ta gerçekleştirilen toplantıya, Akiş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İ.Gökşin Durusoy ile birlikte şirketin üst düzey yöneticileri, aracı kurumlardan uzmanlar ve portföy/fon yöneticileri katıldı.
'2019 YILINI BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE KAPATIYORUZ'
Şirketin 2019 yılı finansal tablolarının ele alındığı toplantının ardından açıklamalarda bulunan Akiş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İ.Gökşin Durusoy, 2019'u beklentilerin üzerinde bir büyüme ile kapattıklarını söyledi. Durusoy sözlerine şöyle devam etti: "Yenilikçi ve bulunduğu çevreye değer katan gayrimenkul yatırımlarıyla yolumuza devam ediyoruz. Türkiye'deki gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketlerinden farklı olarak kira getirisi yüksek alışveriş merkezi yatırımlarının yanında cadde mağazacılığının da yer aldığı bir portföyümüz var. Varlıklarımızın yüzde 90'ı kira geliri getiren operasyonel ticari gayrimenkullerden oluşuyor. 2019 yılında Akasya ve Akbatı'da Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Ciro ve Ziyaretçi Endeksi'nin üzerinde büyüme oranları yakaladık. 2019'u Akasya'da yüzde 95, Akbatı'da ise yüzde 98 oranındaki doluluk oranıyla kapatıyoruz. Eylül ayında 100 milyon TL'lik ilk tahvil ihracını yaptık ve kurumsal yatırımcılar, portföy yönetim ve sigorta şirketleri yoğun ilgi gösterdi. Buna ek olarak istikrarlı büyümemizi yükselen kurumsal yönetim notumuzla perçinledik ve kurumsal yönetim derecelendirme notumuz 9,62'ye yükseldi."
'GLOBAL COMPACT'E KATILIYORUZ'
2020 yılında büyümeye devam edeceklerini belirten Durusoy, "Projelerimiz özelinde konum, marka karması, etkinlikler ve doluluk parametrelerinde rakiplerimizden pozitif ayrışmaya yönelik adımlar atmayı sürdüreceğiz. Cadde mağazacılığı tarafındaki projelerimizi tamamlayarak kira gelirini artırmayı planlıyoruz. Londra'nın ana ticaret merkezine yaklaşık 25 dakika uzaklıkta olan Aldgate bölgesinde yer alan konut projemiz de planlanan şekilde devam ediyor. Bunların yanında yaşadığımız toplumun ihtiyaçlarına yönelik işler yapmayı sürdüreceğiz. 2020 yılbaşına özel olarak Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle bir proje hayata geçirdik. Akasya'da bu sene önceki yıllardan farklı olarak alışveriş merkezi içerisinde geleneksel yılbaşı süsleri yapmak yerine bu iş için harcayacağımız bütçeyi TOG'a bağışlıyoruz. Ayrıca Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi "Global Compact"e katılıyoruz ve bununla ilgili süreç tamamlanmak üzere. Önümüzdeki dönemde sürdürülebilirlik konusunda yeni adımlar atmaya devam edeceğiz" dedi
Akiş GYO 'United Nations Global Compact'a üye oldu- Basın Açıklaması
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Akkök Holding'in stratejik iş alanları arasında konumlandırdığı gayrimenkul sektöründeki iştiraki Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi için üyelik süreci başarıyla tamamlandı.
160 ülkeden 9 bin 500 şirket
Sürekli rekabet içerisindeki iş dünyasına ortak bir kalkınma kültürü oluşturmak üzere evrensel ilkeler öneren ve yenilikçi bir kurumsal sorumluluk yaklaşımı olan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi, ilk defa 2000 yılında hayata geçirildi. Bugün, 160'tan fazla ülkede 9 bin 500'den fazla şirket ile birlikte 3 bin iş dışı imzacısı bulunuyor. Ayrıca 70'ten fazla yerel ağ ile dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik girişimi olarak konumlandırılıyor.
'Global Compact hareketinin parçası olmaktan mutluyuz'
Akiş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İ.Gökşin Durusoy, "İçinde yaşadığımız toplumun ihtiyaçlarına yönelik işler yapmak önceliklerimizin başında geliyor. Küresel İlkeler Sözleşmesi, şirketler için insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele başlıkları altında konumlanan 10 ilkeyi kapsıyor. Bu hareketin bir parçası olduğumuz için mutluyuz. Kurumsal sorumluluk örneği göstererek şirketimiz ve ülkemiz yararına hareket etmenin gururunu yaşıyoruz" dedi
#paraya ihtiyaçları varmış#
Bedelli Sermaye Artırımı (Tahsisli)
Pay Grup Bilgileri
Mevcut Sermaye (TL)
Rüçhan Hakkı Kullandırılmadan Tahsisli Artırılacak Sermaye Tutarı (TL)
Rüçhan Hakkı Kullandırılmadan Tahsisli Artırılacak Sermaye (%)
Verilecek Menkul Kıymet
Nevi
İptal Edilen Pay Tutarı (TL)
A Grubu, İşlem Görmüyor, TREAIGY00025
19.422.648,65
B Grubu, AKSGY, TREAIGY00017
410.669.201,35
35.000.000
8,52267
B Grubu, AKSGY, TREAIGY00017
Hamiline
Mevcut Sermaye (TL)
Rüçhan Hakkı Kullandırılmadan Tahsisli Artırılacak Sermaye Tutarı (TL)
Rüçhan Hakkı Kullandırılmadan Tahsisli Artırılacak Sermaye (%)
İptal Edilen Pay Tutarı (TL)
TOPLAM
430.091.850
35.000.000,000
8,13779
KAP *** AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. *** AKSGY *** Sermaye Artırımı - Azaltımı İşlemlerine İlişkin Bildirim
Aracılık Sözleşmesi imzalanması hk.
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? : Evet
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? : Evet
Yönetim Kurulu Karar Tarihi : 2019-12-27
Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL) : 500.000.000
Mevcut Sermaye (TL) : 430091850
Ulaşılacak Sermaye (TL) : 465091850
Bedelli Sermaye Artırımı (Tahsisli)
-------------------------------------------------
İptal Edilen Pay Tutarı (TL) | Nevi | Pay Kodu | Verilecek Menkul Kıymet | Mevcut Sermaye (TL) | Pay Grup Bilgileri | Rüçhan Hakkı Kullandırılmadan Tahsisli Artırılacak Sermaye Tutarı (TL) | Rüçhan Hakkı Kullandırılmadan Tahsisli Artırılacak Sermaye (%) |
| | TREAIGY00025 | | 19422648.65 | A Grubu, İşlem Görmüyor, TREAIGY00025 | | |
| Hamiline | TREAIGY00017 | B Grubu, AKSGY, TREAIGY00017 | 410669201.35 | B Grubu, AKSGY, TREAIGY00017 | 35000000 | 8.52267 |
Mevcut Sermaye (TL) : 430091850
Rüçhan Hakkı Kullandırılmadan Tahsisli Artırılacak Sermaye Tutarı (TL) : 35000000.000
Rüçhan Hakkı Kullandırılmadan Tahsisli Artırılacak Sermaye (%) : 8.13779
Ek Açıklamalar
Şirketimizin, 16.01.2020 tarihli KAP açıklamasına istinaden, ihraç belgesinin SPK tarafından onaylanmasını takiben
ihraçedilecek payların ilgili mevzuatta belirlenen sürelerde satılması hususunda, Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş
ilearacılık sözleşmesi imzalanmıştır.Saygılarımızla,Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.
-KAP-