2017 ilk çeyrekte teslim denilmiş. Kar teslim de yani simdi mi yoksa 2 yildir kar malu tablolara yansıdı mı
Printable View
2017 ilk çeyrekte teslim denilmiş. Kar teslim de yani simdi mi yoksa 2 yildir kar malu tablolara yansıdı mı
Life projesini çok inceledim. Brüt Metrekare birim fiyatı 19.800 tl idi. Hemen ilerisinde torunlar gyo nun 5. Levent projesinde ise 8500 tl. Biraz uçuk geldi doğrusu life ve satışların tamamlandığını sanmam. Yine de satış ofisinden öğrenmek lazım tabi söylerlerse.
Life da satış oranını genel müdür açıklamış zaten. Fiyatların yüksek olması normal çünkü oldukça lüks ve elit kesime hitap eden bir proje.
Teslimler büyük ihtimal 2.çeyrekte olacak. Ama önceki projelerden de alışılageldiği üzere 3.çeyreğe de sarkma ihtimali olabilir.
Sattıklarını teslim etmesine gerek yok diye biliyorum. Önemli olan ruhsattan sonra inşaat esnasında banka kredisiyle ya da peşin alanların ödeme yapması.
Satışı yapılan ünitelerin teslimi gerçekleşmeden bilançoya yansıyamıyor. Ne kâr olarak ne özkaynak olarak. Hatta gelir paylaşım işlerinde satıştan gelen nakdi de kullanamıyor. O yüzden Life etkisi dün de ifade ettiğim gibi daha radikal olacak.
Bunu bilmiyordum işte Valentine üstadım. Teşekkürler.
250m$ yatırım bedelli 145000 m2 inşaa alanı üzerinden hesapla 887.000.000 tl maliyet. 3500 $ /m2 üzerinden 1.800.000.000 tl hasılat olursa......
Bu hesaplar zamanında burda çok yapıldı. İnşaat alanı da dahil her türlü rakam çok değişken olabiliyor. Life da satışlara ilk başladıklarında 2000/2500 dolardı metrekare fiyatları şimdi ise 3500 den başlayan deniyor.
Life ile ilgili bir diğer önemli nokta ise maliyetlerinin çoktan bilançoya borç yükü olarak yansımış olması. Teslimler başladığında yansıtılacak maliyetler sadece kağıt üstünde olacak ve şirkete sıcak para girecek. Ayrıca maliyet kaleminde Tower ve Park'a eklenen yüklü finansman giderlerini de görmeyecez.
Kârı tahmin etmek çok zor. Sadece diğer projelerden daha iyi olacağını söyleyebiliriz.
Teşekkürler Valentine üstad. Umut fakirin ekmeği misali bir aksilik çıkmadan projelerin teslimini bekleyip belki bir klgyo hareketi yapmasını umalım öyleyse.
Bu 3 aya pek yansimasada yılsonuna deli kar gelecek anladığım kadarıyla...
Nisan 2017 deniyor teslimler
Nurol altın işine girmiş. Koza İpek grubuna ait dört sahayı devir almışlar. Devir işlemi KAP da yayınlandı mı? Ben mi kaçırdım.
Kozaa forumundan alıntı.
Bak bak bık neler donuyor piyasada :)
Nugyocular oldunuz mü. İlk haber geldiğinde bunu uçurmuşlardı. Eğer bunu kozanın sahalarını devralarak yaparsa mayyakca bi etkisi olur. Nugyo buralarda durmaz herhalde. :)
Maden sahasına rezidans mı yapacak mış?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sormadım, paranızı kaptırmayın dedim, gyo nun neyi yapıp yapamayacağı belli. Manipülatif beklentiler yaratma.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
http://www.ekonomist.com.tr/soylesi/...tiracagiz.html
Yatırımı da 2017 de yapacaklarını 2016 aralıkta duyurmuşlar. Eli kulağında olabilir. Sonuçta yılın ilk yarısı bitti sayılır :)
Bakkal dükkanı diyorsun amca oğlu sünnetteki altınları versin biz para olunca geri veririz.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
40 lira hedef veren yok mu bu sefer ?
a ?
:kahkah:
Şirket’in Nurol Tower, Nurol Park ve Nurol Life projeleri ile ilgili
durumu ise şu şekildedir:
Henüz satışı gerçekleştirilmemiş olduğundan nakdi giriş yaratacak
konut adedi Nurol Tower projesinde 129, Nurol Park’ta 370 ve
Nurol Life’ta 275’tir.
Nurol Tower projesi kapsamında konut teslimlerine devam
edilmektedir. 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla 128 adet konut teslim
edilmiştir.
Nurol Park projesi kapsamında ise, Temmuz 2016 yılı itibarıyla
konut teslimlerine başlanmıştır. 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla 716
adet konut teslim edilmiştir.
Nurol Life projesi kapsamında konut teslimlerinin 2017 yılı içinde
başlanması öngörülmektedir. 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla,
Şirket’in teslim ve kiralama faaliyetleri devam etmektedir.
Şirket, 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla, yatırım amaçlı
gayrimenkuller altında takip ettiği Nurol Tower projesi ticari
ünitelerine ilişkin kiralama faaliyetleri ile ilgili çalışmaları
sürdürmektedir. 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla önemli bir kısmı ile
kiralama konusunda mutabakata varmıştır.
Şirket, söz konusu yatırım amaçlı gayrimenkullerden önemli
tutarlarda kira geliri tahsil edileceğini öngörmektedir.
Altın madeni haberleri kısa düşünenler için iyi olabilir. Nugyo'ya gerçek etkisi prestij ve reklam anlamında olabilir.
Şu anda tahtada mal toplamaya çalışıyorlar. Bu haberler spekülatörün işini iyice zora sokacaktır. Çıtayı yükseltmek zorunda kalacaklar mecburen. Orta ve uzun vadeciler ise bazı gereksiz dalgalanmalara maruz kalacaklar.
Henüz resmi açıklama yok. Haberin 3 aylıklardan sonra düşmesi orta ve uzuncular içn daha sağlıklı olacaktır.
mantıklı birnyorum geldi sonunda. Bunu demeye çalışıyoruz ama bu haberler kullanılıyo işte. Life teslimi de bu yıl ise artık hazırlıklar başlıyacaktır mecburen. Zaten mantıken 94 bine gelm iş endeks e tepki vermeyen bu kadar vergi teşviğine tepki vermeyen bir gyo neden burda beklesin ki. Baskıyla mal topluyo. Koza maden duyumu da boş olmayabilir. Hepimizin amacı para kazanmak. Nugyo speği de bi para kazanmak isticektir. Bist beklenti borsasıdır. Bunu unutmamak lazım.
O zaman ver mehteri! Ptesi altın madenini fiyatlayalım!
yaw bırakın bu ıslerı ne madenı o maden ısı gyo olmazzzzz.... nurol holdıngı bağlar akıllı olun...pazarlamacılara çok dıkkat ocagıza ıncırı dıkerler...
altın menkul müdür, gayrı menkul müdür ?
gayrı menkul ise ortak olmaz mıyız ?
ahahahahah :kahkah:
altın diye tavan olursa pazartesi tavandan elimde ne var ne yoksa veririm madencilere
o zaman 2. tavan olamaz zaten :kahkah:
Saçmalamayın hiç biriniz bilmiyorsunuz. Altın madenini satıp borçları ödeyip sonrada dgkdgjgjljjklgkklk gülmekten yazamadım gene.
Not: bakkal çırağı
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tamam tamam sürünün. Spek göster şu mahalle bakkalı beyinlilere. Ulan bakkal amcanın tarlasında altın çıksa o adam bakkalcılık yapar mı a saflar. Açar bi süper market. Bu ülke neden bu halde bu beyinler yüzünden neden olacak :)...
Tavan olacak diyen mi oldu ayrıca a bakkallar
gülmeyin olm afsbafsafsahaha :kahkah:
demek o kadar fazla malzeme de kalmadı senelerdir yeniden altına döndük iyi mi ?
tank mank tutmadı...
1 deli kuyuya 1 taş atar, 40 akıllı çıkaramaz derler ya, işte o hesap.
Ben soruyorum şimdi; Devlet içinde altın olan bir sadığı, alsın bana versin. "Al sen bundan sonra zengin oldun" desin. Bu mudur? Buna mı inanacağız?
Ver mehteriii!
Olmazı anlatmaya çalışırken sacmalamak da tam budur..
P10S cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.