EEEE 4.77 olmuş..
4.60 gördü sayılırmı..
şimdi eğer olursa ilk hedef 5.42 üzerine çıkmak
sonrada kırdığı düşenin üzerine çıkmak olacaktır..
tabi bence.
Printable View
4.87 ye 72bin mal koymuslar.biraz mermim var.25bin adedini alirim almasina da cesaret edemiyorum
Vay arkadaş ya
Bu şirketin yok sattığının farkında olmayan var galiba
:) :)
Merhaba. Ben Konfrut Gıda Şirketinizin hisse senetlerine yatırım yapan bir küçük yatırımcıyım. Hisselerinizin son zamanlarda borsada yaşadığı kayıplar nedeniyle ciddi miktarda zarara uğramış durumdayım. Bunun sebebini anlamak için şirketin son bilançosunu inceledim ve aşağıdaki konularda uyarıda bulunmayı uygun gördüm.
1. Hisseleriniz ciddi anlamda düşüş gösterdi. Hisselerinizin sığ olması nedeniyle küçük miktardaki işlemlerle fiyatı büyük marjlarda düşüş gösterebilmekte, bu da hisselerinizi spekülasyona hatta manipülasyona açık hale getirmektedir. Hisselerinizin cari durumuyla ilgili bir sorumluluk hissetmiyor musunuz? Bu durumla ilgili tedbir almak adına diğer pek çok şirketin yaptığı gibi, bir geri alım programını gündeminize almayı düşünüyor musunuz?
2. Bilançonuzu incelediğimde grup şirketlerinden ciddi miktarda alacağınız olduğunu, aynı zamanda grup şirketlerinden kredi kullanmanız nedeniyle ciddi miktarda faiz ödediğiniz anlaşılıyor. Neden alacağınız ve borcunuzu muhasebeleştirip faiz yükünden şirketi kurtarmıyorsunuz. Bu bilerek şirketi zarara uğratmak değil midir? Türkiye'de faaliyet gösteren şirketi zarara uğratıp, Almanya merkezli başka bir şirkete menfaat sağlamak suretiyle hem biz küçük yatırımcıları, hem de Türkiye Cumhuriyeti ni zarara uğramış olmuyor musunuz? Bu konudaki müracaatlarımı SPK'ya, Maliye Bakanlığı'na ve Cimer'e de yapacağım.
3. Yine bilançoyu incelediğimde bir önceki yıla göre cironuzun arttığını, buna mukabil karlılığınızın azaldığını tespit ettim. Bunun nedenin de maliyet artışlarını, ürün satışı fiyatlarına yansıtmamanız olduğu bilanço rakamlarından anlaşılmaktadır. Bu durumda yine Konfrut Gıda'yı; yine grup şirketlerine menfaat sağlamak maksadıyla zarara uğratmış olmuyor musunuz? Bu konudaki müracaatlarımı SPK'ya, Maliye Bakanlığı'na ve Cimer'e de yapacağım.
4. Gıda maddelerine aşırı talebin olduğu, ve ürün fiyatlarının Konfrut Gıda lehine yükseldiği bu ortamda, şirketinizin menfaatini düşünerek gelen talepleri karşılamak suretiyle stok miktarını eritmek yoluna mı gidiyorsunuz, yoksa grup şirketlerinden müteakip zamanlarda gelecek talebi karşılamak maksadıyla stok miktarını muhafaza etmek yoluna mı gideceksiniz. Bu durumda Şirket yine zarara uğrayacaktır. Gümrük işlemlerinde virüs salgını nedeniyle mevcut olan kısıtlamalar nedeniyle grup şirketlerine ihracatını yapamadığınız ürünleri potansiyel ve hazır müşterilere satmamanız durumunda da, ugrayacağımız ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ugrayacağı zararlar nedeniyle ilgili tüm mercilere müracaat edeceğiz. Bu durumun şimdiden tespit edilmesi maksadıyla da gerekli müracaatlarda bulunacağız.
Yukarıdaki konularda mail yoluyla ve telefon vasıtasıyla bilgilendirilmek istiyorum. Arz ederim.
BU MAİL'İ ŞİRKETE VE DOHLER'E ATTIM. GÖRMEDİĞİM YA DA YANILDIĞIM BİR KONU VAR MI? İSTİŞARE EDİP DURUMU ANLAMAYA ÇALIŞALIM.
Şirket grup şirketleri menfaatine zarara uğratılmasa, piyasa şartlarına göre çalışsa inanıyorum ki, çok kısa sürede şu anki fiyatı kadar temettü öder. Fakat şirket ilişkili taraflar menfaatine zarara uğratılıyor. Hep beraber ciddi baskı uygulasak durum değişebilir diye düşünüyorum. Benim gibi ciddi zararda olup birlikte birşeyler yapalım diyen varsa istişare edebiliriz.
Sanırım benden başka ciddi çarpılan yok. Ben başımın çaresine bakayım :)
Maalesef yabancı ortaklı şirketlerde bu dolaplar dönüyor
Mesela çimbeton
Yıllık 100 milyon ciro yapıyor
Ama her sene 1-2 milyon zarar yazıyor
Var olan arsaları satıyor onlarda hüüüp oluyor
Yerli şirket bile yurt dışında kıytırık firma alıyor
Onun üzerinden önce devleti
Sonra bizi soyuyorlar
Devlet bunları bilmiyormu. Biliyor
Ama neden önlem almıyor. İşde burası meçhul
Mesela altın hisse nedir ya.
Adam %99 hissesini piyasaya versede o 1 hisse ile şirketin hala sahibi olabiliyor
Temettüyü kafana göre vermek nedir ya. Bu Temettüyü vermiyeceksen neden arz oluyorsun
Ayrıcalıklı pay nedir ya. Ky:ya %5 temettü verirken ayrıcalıklı paya%30 temettü nedir
Zaten maaş huzur hakkı falanfilanla şirketi yiyiyorsunuz bide Temettüyü iç ediyorsunuz
Demiyor otorite.. O demeyincede kafalarına göre iş yapıyorlar
Tabi bence
DOLAR: 1,351
EUROS: 1,735
09.04.2005 döviz fiyatları...
25.03.2005 konfrut 1.44..
06.04. 2005 konfrut 2.88...
2005 yılı konfrut un merko dan döhler gıda ve ortagina satılma yılı .
Konfrut 2019 yılının nisan-mayis-haziran döneminde 44 tl fiyatları gördü...
Yani son 14 yılda konfrut 44÷1.44 = 30 kat artmış ve yatırımcısına para kazandırmış..bu ciddi bir rakam.
Daha başka hesaplar yapabilen varsa paylaşsın...
2011-2017 dâhil toplam cirosu 75 milyon
2018 133 mılyon 2019 189 mılyon..
Yani ciddi artış var..2018 yılı kârı 33 milyon iken 2019 ciro artmış ama kâr düşmüş..
Bunu tekrar sorgulayın derim..
2018 ciro 134 kâr 34...%24 net kâr etmiş..
2019 ciro 189 kâr 18...%10 net kâr etmiş..
Toplam ciro icin de..
2018 de kur farkı geliri varken 2019 sanırım kur farkı gideri faiz gideri ve ham madde artisi ve üretime yeniden sokulan hammedde ile enerji maliyetleri yansımış..
Ben enerji maliyetleri 2019 da..elektrik %60 zam doğalgaz %60 gibi zamların akaryakit (nakliye gideri %50 ) zamların..
2019 yılındaki ciro artışının bu hammedde ve ve enerji maliyetlerine kurban gittiğini görüyorum..
Bu devam lilik gosterirmi ..ben 2020 ve sonrasının iyi olacağını düşünüyorum .
Bu süreçte (2005-2020) değil 30 kat, 3 kat para kazanan bir kişinin bile olmadığını tahmin ediyorum. Bu tahtada olan şudur; ortada şirket denebilecek bir yapı yokken, döhler alıyor ve zaman içinde eli yüzü düzgün, ciddi cirolara ulaşan bir şirket ortaya çıkıyor. Bu tahtadan en iyi parayı sanırım elindeki malın tamamına yakınını bu günlerde tüketen citi olmuştur. Yani hissenin 15 yılda 30 kat yükselmesi pahalı olduğu anlamına gelmez. Şirketin şu anki piyasa değeri elindeki stok bedeli kadar. Gerçi bu stok bizi perişan etti. Stok var, şu zamanda büyük avantaj dedik aldık, iyi sopa yedik.
Bu arada sayın ulver, şirketi beğenip beğenmediğinizi anlayamadım. Sizce bu fiyatlar, bu şirket için cazip mı? Ben alırken bana çok cazip gelmişti. Hem de 7'ye yakın rakamlardan. Çok düşünce bir sıkıntı mı var diye ayrıntılı inceledim, grup şirketleri ile ilişkileri canımı sıktı. Müstakil ve namuslu sahibi olan kurumsal bir şirket olsa, şu anki hisse ederini 3 senede temettü olarak verir.
Bende 15 yil once 30 yasindaydim
Kolonyacılar dışında buı işten zarar görmeyen kimse kalmadı ki.
Ben satmadım, gıda şirketi, ihracatı var, beğendiğim bir şirket, krizin derinleşeceğini anladım da bu nedenlerle bir tek bunu satmadım.
Bu saatten sonra ne satacağım, inşallah kimse zorunlu nedenlerle satmak durumda kalmaz.
Grup şirketlerine faiz olayı sonradan kanunla çıktı, zorunlu hale getirildi. Önceden yapmıyorlardı, kötü niyet olsa eskiden de yaparlardı.
Umarım şu grip işini çabucak ülke olarak atlatırız , hızlı bir toparlanma olur. Çünkü bu şirketin krizle, tedarik zinciriyle vs.. bir alakası yok
Endeks topalanamıyor. Kalkmak istiyor kafasına vuruyorlar
Demekki hala satmak için pusuda olanlar var.
Allah göstermesin ama bu karantina işi dahada ilerleyerek
Sokağa çıkma yasağı yada şehirleri izole etme işine dönerse daha kötü günler görebiliriz
Ki bizde vakalar yeni yeni çıkıyor
Ve katlanmaya başladı.
En iyi mücadeleyi yaptığı söylenen
G. Kerede günde 20.000 test yapılmasına rağmen
Ancak hızı düşürdüler ve vaka sayısı yaklaşık 9.000
Biz daha çok başındayız
Başımızdakilerinde dediği gibi
Her şeye hazırlıklı olmalıyız
katlamaya devam..
ölü sayısı 9
hasta sayısı 670
30 a
1256 olduk
bilmeyenler için..
https://invst.ly/q7oxb
aylık
4.60 olurmu dediydik..
teee ne zaman..
salgın bahane oldu 4.40 ları gördü..
sonraki beklentimiz
önce yatayı yukarı kırması
sonrada kırdığı yükselen tirend üzerine çıkmasıydı
evet
yatayın üzerine çıktık sonunda..
şimdi sırada yükselen tiren üzerine çıkmak ve orada kalmak kaldı
kurlar geriliyor
bu piyasya güç verebilir..
yeterki başka olumsuzlıklar olmasın..
tabi bence..
https://invst.ly/q7r-m
dolar..saatlik
kısa vadeli tirendleri kırmış..
6.40 lardan geçen yükselene kadar inmesi
veya yukarılarda bekleyerek o tirendin kendisine gelmesini bekleyebilir..
önemli olan iyi haberlerin gelmesidir..
iyi haber geldikce düşüş devam edecektir..
,tabi bence.
tavan oranı hemen %20 ye çıkarılmalı..
20-20 düşen hisseler ne zaman çıkacaklar önceki tepelerine..
Mart ayına bakalım bir..
https://invst.ly/q8-tx
dolar saatlik
son hali budur..
yatay kırılırsa bir alttaki yükselene kadar gitmek isteyebilir
tabi bence.
https://invst.ly/q8-v9
atlık..konfurt
tirendin üzerine çıktı
şimdi önündeki direnç 6.70 seviyesidir..
tabi bence.
Dolar ve euro iyi rakamlarda kapattı..kur lar kısa vade dussede uzun vadede yön yukarı
https://www.independentturkish.com/n...VXdeQI.twitter
1.01 dolar direncini geçemedi..
Bugun ku hareketler de ne boyle.1 nisan mı?corona bile daha yumusak be
Sadece Ocak cirosunun 35 milyon olacağını tahmin ediyorum..
Şubat tam kestiremiyorum .
Çünkü çinden mal çıkamıyor kaç ay dir..
artık 15 olsun ya..
yıllardır 15 olacak diye bekliyorum
:)
https://www.tradingview.com/x/DZl0VuWd/
konfurt...haftalık
1.01 dolar hızla geçilerek 1.17 dolar direncini test etti ve orada direnç gördü
normal zaten 4.50 den kalkıp 7.90 lara geldi
neredeyse %80 yaptı
artık 1.09 den geçen düşen trend direncine kadar gerilemesini normal karşılayabiliriz
ama döviz ve şartlar bize çalışıyor
hızla zirvesini yakalamasını beklemek saflık olmaz
tabi burası borsa
her türlü süprizede açık olmak lazım
önemli olan koronanın bir an önce çaresinin bulunmasıdır..
kızsakda bir süre daha 15 olmasını bekleriz
önce sağlık..
tabi bence.
arkadaş
dardanel bile neredeyse bizi yakalamış..
adaletmi bu..