teşekkürler tınaz bey sağolun iyiki varsınız
Printable View
Benim asıl kafama takılan konuyla ilgili diğer büyük ortak 200k lotu tıpkı Mineraks gibi satışa konu amaçlı takasa kaydetti geçen yıl.
Eskiler bilir,Fatih denen paravan,taşeron veya yasaklı spek malı vardı habire tahtayı forse edip 1 mil lota ulaşmıştı.
Fiyatlr 10-12 lere geldiğinde ortak Nezih öztüre'nin arz haberi düşünce Bizim Fatih de portföyü boşaltmaya başladı ve 2,5 tl temettüyü bile almaktan vazgeçmişti.Sanırım bir operasyon mu ne yapacaktı herkesin beklentisi 15-20 li fiyatlardı,ortak satış haberi tornistan yaptırdı..
Peki bu Nezih'in kaydettiği 200 bin lot ne oldu FATİH iyi fiyatlardan 9,50 ort ile 700 bin lot yedirirken o ne yaptı? Hiç
Şimdi başka büyük ortak satış kaydı hem de 650 bin lot...Kim alır bu fiyatlardan böyle sığ tahtada
Garip işlerin döndüğü bir tahta vesselam
Bu yeni arz ile tam hesaplıyamadım açıklık oranı %55 lere mi ulaşacak.
Yani paralı bir grup toplamaya başlasa firmanın %40-50 sini ele geçirir, firma sahipleri ne yapar acaba,gerçi altın hisse imtiyaz vs vardır ama hoş bir durum değil tabi,hisse ne zaman 10 lu fiyatlara gelse şaaak ortak satış haberi...Enteresan.
Acaba tahtada dümen çeviren birilerine uyarı ya da takoz mu amiyane tabirle...Hadi geçen yıl Fatih vardı bu sene izlediğim kadarıyla 3-5 tane orta büyük yatırımcı bir kısmı da al satçı
...Ya da aslında Fatih anlaşmalı 5-6 kuruma plase etti bu malları,kimbilir? Takasla ilgili bir yığın komplo teorisi üretilir.
İşte 1 yıllık alış verişin resmi.(Bilmeyenler için) satış tarafındakı Oyak Fatih in malları
https://i.hizliresim.com/ryYMqV.png
Gunaydin,
Her malin illahi bir alicisi cikar diye dusunuyorum. Dun 50 lot aldim, kismetse bugun de bir 50 lot alicam. Bak 100 lot eridi bile :)
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Selamlar Sn Anatolien, oncelikle sizi burada tekrar yazarken gormek cok guzel. Gercekten onemli bir noktayi benim icin cok guzel aydinlatmissiniz. Bence de sirket sahipleri bu haberle hissedeki oyunculari frenlemek ister gibi sanki. Ben sunlari dusundum sizin yazdiklarinizdan yola cikarak:
- Gecen seneki Nezih Ozture ve simdiki minereks kararlarinin ayni amacla ve gorus birligi icinde alindigini dusunuyorum. Zaten minereks de nezih ozture tarafinin sirketi, diger ortak tarafinin degil. Bu karar yine sizin soylediginiz gibi gecen seneki Fatih operasyonunun benzerini bu sene puskurtmek icin atilmis ikinci benzer adim olabilir. Tabiki hissede pozisyon almak isteyenleri tehdit edecektir.
- Gecen seneki kayit altina almada Nezih Ozture paylarini satmadiysa bu senekinde de aynisi olabilir. Olmayabilir de. Bunun ihtimali buyuk oynayanlarin kafasini karistirmaya yeterli gelir. Benim tahminim bu kayit altina alinanlar da satilmayacak. PSDTC zaten kendi sirketlerinin bir uzantisi gibi. Birlesik durumda calisiyor. Neden sadece dis ticaret kismini satip ana isleri tutsunlar? Burada kontrolu kaybetmek isteyeceklerini sanmam.
- Eger bir takim kisiler puskurtulmek isteniyorsa sirket sahiplerinin amaclari ne olabilir? Yani hisselerini asiri oynak hareketlerden korumak ve istikrarli kalmasini saglamak gibi bir hedefleri olabilir mi? Boyle sirket sahipleri hala kalmis midir?
- Hisselerine guveniyorlarsa yukari gitmesini engellemeleri mantiksiz hatta kendileri yukariya bile tasiyabilir. Aksi halde neden gozdagi vermeye calisiyorlar bilemiyorum. Hisse mesela 13-15 lira bandina otursa kime ne zarari olurdu? Buralari cozebilmek benim boyumu asar. Gercekten enteresan bir hisse.
Bu fiyattan o kadar lotu satabileceklerine inanıyormusunuz ?Bırak 651 bin lotu 65 bin lotu satamazlar bu fiyattan.Eğer gerçekten bu lotu satacaklarsa hisseyi prim yaptırırlar yok direkt anlaşmalı olarak bu fiyattan devrederlerse devir alan adamda malını satmak zorunda her iki durumdada hisse yukarı gitmek zorundadır ha bu ne kadar zaman sürer onu bilemem.Burda yazdıkları yok 5 tl felan o fiyatlara düşmez düssede anında çıkar hepinize bol kazançlar malınızı kaptırmayın saygılar...
Cuma günü bu hızla giderse 8.70 olacak. Bu 650.000 lot hisse bütün dengeleri bozdu
akadaşlar,selam,uzun,aradan sonra tekrar sayfaya üye oldum malesef fırtınaya,yakalandık,yapacak,tek,şey sabretmek nakit,oldukça,maliyeti,aşşaaya çekmek tınaz bey burada sıkıntı yok demektir
sayın tınaz 651 bin lot hisse satışını nasıl değerlendiriyorsunuz.dolaşımdaki senet sayısı artacak derinlik artacak nasıl etkiler psdtc yi tşk
Bu kadar hisse satisa kondu, hisse fiyati dustu diye dusunmuyorum ben.
Bugun toplam islem hacmi 73.000 lot, 5.000 lot hisse ile tavana ya da tabana yapistirirsiniz hisseyi.
O 650.000 lotu, bu islem hacmi ile kime satacak.? Elde tutarsa, HBK 1 tl. hesabiyla 650.000 TL. nakit kar payi alacak.
Nisan'in ikinci haftasi desek, 10 TL. fiyat uzerinden 60 gunde %10 kazanc elde edecek.
Akli olan kimse satmaz diyecegim ama, kim bu satanlar, al-sat mi yapmaya calisiyorlar, bilemiyorum.
11.000 lot hissem var, gecen yil, 27.300 TL. net kar payi aldim.
Bu yil 1 TL. net verse, 5.01 maaliyetime gore 60 gunluk kazancim %20 oluyor.
Siz olsaniz satarmiydiniz. ?
Arkadaşlar.650 bin liraya isterlerse bir seansta verirler
Tipe dönüşümünde toptanda satarlar acele şöyle böyle yorum yapmaya gerek yok bu borsada kene kılıklı vampirler var hiç acimazlar düne kadar pergomon pazarluyanlar buralarda yok.spek bu yazıları okuyor az az aşağı basa basa buraya geldiler elinde mali olanlar malına sahip çıkmalı.hisse kötü değil
Bekliyen kazanır.nerede böyle düşük sermayeli şirket.
Bu şirketin patronu adam gibi adamdır .nokta ytd.
Hisseye yeni girenleri kusturmaya çalışıyorlar .
bunu fırsata çevirenler ve spek kazanır .
kısaca kazan kazan formülü devrede .
4.62 TL yi beklemek gerek ...
Erken mi limlarimizi yaptik acaba, habire dusuyor bu...
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
1 lira temettü verecek kağıda yapılan zulüme bak 651000 lot satış haberi ya dengeleri bozdu yada düşen kağıdı kimse almaz deyip kendileri çalıp oynuyor bu saatten sonra 651000 lotu duyan kimse hisseyi almaz ya muhteşem çıkış yada muhteşem bir iniş ortası yok bunun.
Kademe Kademe düşerse düzenli olarak alıp atarım. yaprk hissesi olsun diğer lot sayısı hisseler olsun bu kadar karı olmadığı halde nerelerde hisseler. zaten suriye olsun dış politika olsun düzelme beklersen borsaya hiç girmeyelim ama borsa olumlu tarafıda olumsuzluk tarafıda var.
Pergomon yatırım yapmış bulunmakta olan dostlar
Endişe edecek ne var.sirket 651 bin koyunu toptanda satabilir.parca parçada satabilir.panik yaparak küçük kerim elinden mali almak için iyi bir fırsat buldular bu ortağın satacağı 651 bin liraya toptan satılabilir çünkü 1 TL verse 651.000.+ 1 TL hesabı siz yapın .neyse 882 den 215 adet daha kunbaraya attık verirlerse aşağı doğru alırız..temettuule alır önümüze bakarız.nokta ytd.pergomoncu dostlara slm.lar.ytd
BASCM vs PSDTC bakıyorum da bayağı bir kalite farkı var .
PSDTC ye oldukça yüksek bir destek attım bu kadar yeter kalın sağlıcakla .
Artık 2027 ye kadar olan tüm temettüleri beklem lazım .
8.70 düştükçe alıyorum gücümüz oranında destek olmaya çalışıyorum,inşaallah sağlam şirketimizden ekmek yiyeceğiz.yatırm tavsiyesi değildir.
Batan geminin malları yağmalanıyor 6
6.18 den soda alındı
6.26 PSDTC alındı
kalanlara hayırlı olur umarım
PSDTC 10.42 TL olana kadar spek alacaktır umalım . . .
Kırık yumurtalardan menemen yaptılar . . .
Her zamanki gibi vampir kılıklı kan emici vampirler iş başında.ula kan emiciler bir lot size kaptirirsam namerdim bu havada param kadar aldım.bir liranın üstünde temmettumuzu verecek adamlar döküyor dokmazsaniz namertsiniz.memleketmi battı hisse yıl mundar ettiniz biraz daha etmezseniz namertsiniz
Bizde mermi bitmez sizdede entirikayi bakalım savaşı kim kazanacak.nokta.benim gibi düşünen pergomon yatırımcısına selamlar olsun sabır kazanacak.ytd