Enerjileri zaten mndrs e devretti %100 ünü..
Printable View
Enerjileri zaten mndrs e devretti %100 ünü..
Ben 12 aylık ve sonrası 3 aylık bilançoda dövizdeki düşüş nedeniyle daha önce yüksek zarara neden olan döviz borçlarının bu kez kar olarak yansıyacağını bu nedenle bilançoda önemli sürprizler olacağını düşünüyorum...
dövizdeki fiyatlama:
dolar: 6.ay sonu :6.85....9.ay sonu:7.72....12.ay sonu:7.42 ...mevcutta: 7.10
euro: 6.ay sonu :7.70...9.ay sonu: 9.05....12.ay sonu:9.10...mevcutta:8.60
9 ay sonuna göre dolarda 1.75 TL Euroda 1.10 TL gerileme var...eğer döviz borçları TL ye çevrilmemişse bu durum bilançoya artı olarak yansıyacaktır..tabi bu arada işleri de biraz yavaşlattılar sanırım,o da var.
Arkadaşlar önemli olan dövizin düşük seyretmesi. 12 aylık bilançoda bir miktar düzelme görülecek. Ama asıl 31 mart gününe kadar dolar 6,80-7.00 aralığına gelir ve dengelenirse o zaman 3 aylık kar patlar.
Şu anda gidişat iyi görünüyor. Şirketin kabuk değiştirerek bir enerji holding karışımı bir yerlere evrilmesi de olumlu.
Takipteyiz. Bakıyoruz. Dirençleri tam kırdı diyorsun çok ters hareket yaptırıyorlar. Bu da daha fazla ilgimi çekmeye başladı. Bu kadar oyalamanın altından inşallah güzel bir hareket başlar.
Not: yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. 30 senelik devam eden ky muhabbetidit
Mndrs i iyi tanıdığınızı görüyorum, bence temettü vermemek için yapılan bu son enerji yatırımları kendilerine kapak olmuştur. Mazlumun ahını alarak nereye gidebilirsin bu 3 günlük dünya hayatında. Umarım artık bu günlere borsadaki küçük yatırımcının bedellileri ile geldiklerini hatırlarlar ve ahlaki olarak sorumlu davranıp edebiyle kar açıklayınca temettü de verirler bu saatten sonra.
Görecekler ki paranın da bereketi gelecek o zaman. Bunu kesin bir inançla söylüyorum. YTD
3,59 fibo 0,50 usd direnci. üzerinde kapanışlara ihtiyaç var. Sonrası gelir.
Sayın @gizligüc yatırımlar ,enerjiler derken gerçekten çok iyi işler yapıldı, bu hisseyi yıllarca aldım sattım, 3 yıl elimde tuttuğum da oldu, ayrıca bir hisseyi alırken bir kaç yıl tutabilirim diye alıyorum, elimde 3,5 yıl, 2 yıl ve 1 yıldan uzun süredir duran 3 hissem daha var. Yine bunu alırken de uzun vade durmasında sakınca yok diye aldım, almamı sağlayan en önemli özelliği yıllarca yaptığı ve sona gelindiğini tahmin ettiğim enerji. Artık zamanı geldi derken yine aynı işleri görmek... artık kar edeceğim, paylaşacağım, şirketin değerine değer katacağım, hem daha güçlü olacağım demeli, kâr edip ve paylaşacağına inandırmalı insanları, bir yolunu bulup saçmalamayı başarıyor. Benim için düşmesi, yükselmesi ile ilgili sorun yok, beklemek üzere aldım, ancak artık kendi alışkanlıklarını değil borsa gerçeğini yaşamalı. Çiçek gibi grafiği var(dı), tam bozulmasa da olması gereken yerde değil. Daha güçlü durmalı.
YTD.
Sn hocalarım hatek ile bu benzer işi yapmıyor mu? Biri paso yükselirken bunun ileri gittiği yok. Sebebi ne ola ki
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar Selamlar herkese.
Uzunca bir zamandır yoktum. Yeniden düştüm Yollara. Bu hisse için birçok beklentisi var kısa vadde olarak düşünmüyorum. orta vade hatta uzun vade yüzümüzü güldüreceğine inanıyorum. Hisse için beklediğim birkaç olay var kısaca özetlersem;
*- EPDK ve SPK nın enerji şirketleri ile ilgili birleşme onay haberlerinin gelmesi
*- Olağan gk yapılması ve sermaye tavanının onaylanması akabinde %500 bedelli sermaye artırımı gelmesi.
*- Belkide gıda şirketinin halka arzı ordan kaynak elde etmesi
*- Yurtdışına sattığı maske koruyu elbise vb tekstil ürünleri siparişleri kap a bildirmesi satış rakamlarının sunulması. Son 3 ayda ciddi kar bekliyorum.
*- Bornova da devam eden inşaat ile ilgili daire dükkan satış haberleri.
*-Yeka ihalesinde yer alması
*- Yenilebilir enerji işinden kendine bir pay çıkarması
*- Yabancı veya sağlam yerli bir ortak alması
Yukardaki sıraladığım maddeler sadece ve sadece kendi düşüncemdir. Asla YTD...
Tesktiller 2 gündür tavan giderken bunun derdi nedir? Çok mu primli hisse ya da bilmediğimiz birşey mi var
Zaten ilgi toplayacak hareket de yapmadı aylardır. YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Logaritmik grafiklere göre bu hisse 1-2 yıl içinde 15 liraları görmeli. Bunun için temel hiç bir destek yok, yani ne karlılık nede başka büyük destek. Ama son zamanlarda borsa bu şekilde işliyor. Madem öyle bizde teknik takip yapalım. Logaritmik grafik çalışmazsa 1 küsür yıl boşa geçmiş sayarız, canımızı alacak değil ya.
Sövmeyim diyorum indir kaldır napıyon kardeş azıcık gelişmeleri fiyatla bi zahmet 1 aydır aynı yerdeyiz milletde tokatlamaktan vazgeç enerji yatırımı birleşmesi nedir iniş çıkışlara aldanıp hissesinden vazgeçen dolu ayıp valla bu kadar aç gözlü olunmaz endeks olmuş 15400 haaala tokatlama çabasındasın azıcık aç önünü hissenin herkesten çok sen kazanacaksın
Umarım yazdıklarım tahtacıya yada ilgililere ulaşır
Asla yatırım tavsiyesi değildir
Valla hocam bıktırdı artık bu antin kuntin hareketler YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/U5qYQo.png
bu haber nasıl arkadaşlar iyimidir kötümüdür
Çanağa kulp yapıyor.
Niyet olumlu, satış kısada olumsuz diye yorumladım. YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eğer piyasa hisse fiyatının ucuz olduğuna kanaat getirirse satışları karşılar diye düşünüyorum. Yine de patronların satış için bu seviyeleri uygun görmesi, yakın vadede fiyatın artacağını pek düşünmediklerini mi gösteriyor acaba? diye de düşünmüyor değilim.
Daha tecrübeli bir arkadaş varsa daha iyi yorum yapabilir YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yakın geçmişte klgyo da önce patron satışları ile hisse fiyatı düşmüştü. Sonra bedelli haberi gelmişti.
Şirketin paraya ihtiyacı varsa, patron satış haberini takip eden zamanda bedelli haberi de gündeme gelebilir belki
Bedelliden tek fakrı daha hızlı olması. Bedelli piyasada nasıl algılanıyorsa Buda zamanla öyle algılanır.
Kısa da olumsuz, orta-uzun vadede olumlu bir karar gibi.
Anlaşılan bir süre daha süründürecek, umarım aksi olur
Haberle ilgili önemli nokta şirkete borç vereceğiz demesi ...Banka yerine faizleri biz alalım diyor..Adam gibi bedelli yap koy sermayeyi adam gibi borç öde..Açıklamadaki saçmalığa bak borç verecez finansalları düzelecek borçla düzelen finansalları da bunlarda gördüm ...
ytd
Muhtemelen satışı meşrulaştırmak adına böyle saçma bir sebep öne sürdüler. Netice de o ya da bu sebeple hisse satışı yapacak. Belirtilen nominal değer mevcut hisse fiyatı ile 17.5 milyon lot hisseye denk geliyor.
Sayı az değil, bu satışı zamana yaydıklarında satışın bitmesi ve hissenin kendine gelmesi zaman alacaktır.
Maalesef bu endekste bizlerin beklediği bu haber değildi.
Bu haberin hisse fiyatına etkisi yarın için ne olur acaba?
Azalır, nötr, artar?
belirtilen 1 nominal değer 1 lot demek yani 65 milyon lot oluyor. Alıcısı hazırdır muhtemelen yoksa borsada sat sat bitiremezler... Kızdığım nokta adam gibi sat hisseni yap bedelli koy nakti şirkete ne bu yok borç verecem yok bilmem ne ... elinde enerji şirketleri var halka arz et nakiti koy şirkete adam gibi karlar etmek varken süründürüp duruyorlar... ytd
Para gelecek sonra bedelli yapacak şuan yapamaz . 65 milyon lot veya 17 milyon lot fark etmez adam kendi ortaklığını satıyor ve para geliyor . Bir iki gün sonra güzelleşir 3,15 gelirse elimdeki kadar daha alırım . Ama 3,55 üstü alım İçin daha güvenli bir yer.
Keresteler madem satacaksınız fiyatı biraz yukarı çekin. Son günlerd tekstiller iyi prim yaparken bunun karın ağrısı da buymuş. YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İlk paragraftaki "ikincil piyasada ve bu piyasada oluşan fiyattan" ibaresi var. İkincil piyasa ile ne kastediliyor acaba? Farklı bir satış şekli mi
ikincil piyasa demek şuan işlemlerin geçtiği takip ettiğimiz piyasa demek...bu piyasada oluşacak fiyat derkende satış onayı geldiğinde 65.000.000 lotu örnek veriyorum 3,50 tl başlayıp 3,35 tl ye kadar 3,42 ort. değişik kademelerde satacaktır...65 milyon lot yüksek bi rakam şuan yapı kredi takaslarda 1.sırada ve elinde 24,5 milyon lot var neredeyse 3 katı satış yapılacak ...alıcı yada alıcılarla şimdiden pazarlık yapılmıştır..yoksa normal piyasanın karşılayacağı bi rakam değil ..ortalama 3,4 tl den satılsa 220 milyon tl yapıyor..pekgy da yüklü patron satış haberi 2,70 gibi gelmişti 2,24 e kadar düşmüştü...
Tecrübenizle fiyat nereye kadar geriler sn hocam? Ya da yukarı çekip mi satarlarYAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sanki buralarda biraz oyalanıp salacak gibi algıladım. Umarım dediğiniz gibi olur YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahminen 225 milyon TL gelecek. Bir nevi yabancı bir ortak almış gibi. Ama işlemler hızlı olacak. Sermaye artırımlarında bazen süre 3-4 ay geçebiliyor. Bu para daha hızlı gelecek. Muhtemelen alıcı kısmı bellidir. Belkide kendileri alacak. Dışarıdaki parayı içeri alma şekli.
Grafiklerde belli belirsiz bir pozitif uyumsuzluk var. 3,39 üstünde çalışabilir.
Algı öyle karışık bir şey ki, 4 lira yapar, millet 225 milyon para gelecek diye gider oradan alır. Speğin elinde olan bir sistem.