Adam 7 milyar para getirdi ama notu düşürüldü. Bunu bilimsel olarak açıklamak pek mümkün değil. Mesela bilançodan sonra yapsa anlarız. Ama 7 milyardan hemen sonra açıklıyor.
Printable View
Adam 7 milyar para getirdi ama notu düşürüldü. Bunu bilimsel olarak açıklamak pek mümkün değil. Mesela bilançodan sonra yapsa anlarız. Ama 7 milyardan hemen sonra açıklıyor.
Avrupadaki bankaları bizimkiler ile kıyaslamayın onlar gırtlağına kadar bire elli kaldıraçlı işlemlerin(türev piyasalar v.b.) riskleri altında eziliyor bizde varmı böyle .Yok.Biz geçmişte batan bankaların hazineye yıktıkları yükleri ödedik geçmişte.Acı tecrübeler yaşadık ve şimdi bu kaldıraçlı işlemler bizim bankacılık sistemimizde yok.
amma yarın da dolar düşüyor diye çıkacağız.
yapacak bir şey yok.
kumarhaneler açılıncaya kadar yeşil tutmalıyız.
yarında tcell devreye girer gibi.
sabahtan marketlere bir hücüm olur.
Not düşürmüş de ne olmuş.
Sene 2013
Goldman Sachs Eregl için tavsiye nötr , hedef fiyat 2.47 > 2.30 düşürdü.
Ondan sonra temettüler vs verdi şimdi onları hesaplayamayacağım.
Eregl 25.04.2013 haftası 1,08 Lira
25.07.2014 haftası 2,99 Lira
Bu durumu özellikle notlarıma yazmışım ki daha sonra ne olmuş anlayabileyim.
Bu kağıtta en kötü olay malın sulandırılması oldu.
Ben sonuna kadar bekleme niyetindeydim ama bu durum gerçekten çok canımı sıktı.
Bir de şunu aklımızdan çıkarmayalım. HERŞEY FİYATLARIN İÇİNDEDİR........
Ufuk malı sulandırdı diyorsun da adam kasasına 1 milyar dolar koydu.Ödenmiş Sermayesi benzer bankalar içinde hala çok düşük.Kızıldağın dediği gibi mühim olan bu paket nereye gidecek.
Son cümle pazartesi günkü fiyatı açıklıyor. Tüm bankaların zayıf, halkbankın daha zayıf oluşu bunu gösteriyor. Yine birileri not kararını biliyordu... Ben hafta sonu çok ümitliydim, hatta yazdım 666 ya. 5.60 - 5.70 olası hatta tavan bile imkansız değil diye. Sebebi malum, milyar lot 5.72 den sisteme dahil oldu. Bir tek meteor riskini fiyatlamadık. Dinazorların neslini tüketen cinsten bir şey olursa, herhangi bir fiyatlamaya gerek kalmaz. Ama önceden bilirsek sanırım dolara geçeriz :)
ABD bankalari 2009 diplerinin 4 kati ustunde su anda bile. Butun dunyada bankacilik kotu maalesef bu yuzyilda. Bist100'un dedigi gibi Doce Avrupa Bankalarinin icine etti, cok fazla turev islemleri var AB bankalarinin, hepsi batik. Ayrica AB ekonomileri batip batip durdu. Yunanistan, Portekiz, Ispanya, Italya... bankalarinin da fezaya gitmesi beklenemez.
Duzenli temettu veren sirketlerde temettu oranlari fena degil aslinda.
TAV'in fiyati 2.5 dolar. Son 8 senede 2.5 dolarlik temettu vermis mesela. Eregli'de bu biraz daha fazla. Borsada olanlar bu kadar uzun sureli bakamiyor olaylara, ama kurumsal yatirimci icin bu cok onemli bir kriter.
Oteki taraftan bakarsak Frankophonikler 5 dolar verdi sirkete 2012 senesinde. Paralarinin yarisini hicbirsey yapmadan cikardilar. 8 sene sonra sifir maliyetle bir Turk sirketinin sahibi olacaklar.
TCMB Dı katarla 5 milyar olan swap 15 milyara yükseltildi
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.youtube.com/watch?v=Q8CKwT717bc
ortak hasan mezarcıdan daha mezarcı yaptınız beni :)
aha bak swap anlaşmadı oldu dedim hafta sonu, bana fake ci dediniz...
ben size söyleyeyim bankaya katarlıları ortak ederler bu gidişle
Iyiydi video. Ingiltere Fransa dedin. Katarla yapilmsi yapilmamis ne onemi var.
ingiltere japonya demişlerdi habertürkte... perşembe hastane açılışına geliyormuş Abe. orada verecekler müjdeyi. ama asıl önemli olan ingiltere ile yapılması bence.
sen amcayı tanıyormusun 666 eskiden fanatik ak partili bir mv idi, sonra kafayı kırdı ben peygamberim dedi :)
Ilac vermisler diyorlar yorumlarda!
Yine kurtulamadik bu ibishden. Butun bankalara birsey olmasini bekleyecegiz.
7 milyar TL para girecek, not indirimi gelecek. Bunda bir gariplik var, normal bir şey değil bu.
Omaha Iblisini goren var mi?
100 yasina gelmis adamin malini aldim, forumlarda ele gune rezil ettim.
Sesi solugu kesildi, artik televizyonlara boy boy cikip kotulemiyor.
Ya, sen bize 17.60'dan 6 milyon lot mal cakacaksin, sonra da 3 milyar dolar zarar yazdin diye havacilardan her gun kotuleyeceksin, aglayip duracaksin demek.
Türkiye 10 milyar dolar değerinde Katar Riyali alacak ve bu para Merkez Bankası rezervine dahil olacak. Katar Merkez Bankası da 10 milyar dolar değerinde Türk Lirası'nı rezervlerine koyacak. Katar Riyali uluslararası arenada rezerv para olmasa da Merkez Bankası'nın döviz rezervleri yükselecek.
Yine kertenpeleye geldik
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kaç aydır yazıyoruz muhtar, para bunlarda var, mesela Sasa düzeltme yapabilir ama hedef 15-17 lira. Diğer küçüklerde fiyatlamalar çok garip ve bankalardan çıkış devam ediyor, Halkbankı Vakıf bank satıyor, vakıfbankı ziraat satıyor, lut kavmi gibiler, kendi kendilerini satıyorlar. ne diyeyim bunlara, ömür törpüsü. En güzeli hareket gelinceye kadar beklemek, hareket geldiğinde 3-5 kademe yukarıdan dahil olmak. İlk yerli cep telefonunu bizde kim üretti hatırlayan varmı, sarı küçük telsiz gibi bir şeydi. :)
Geçen hafta bloomberg.ht de yurtdışı bloomberg analisti veya yorumcusu gelişmiş ülke bankalarının gelişmekte olanlardan daha ucuz olduğunu söylemişti.
Bu durumda yerli bankaların daha ileri gitmesi için yine yerlilerin girmesi gerekiyor sanki.
Bir başka yorumla, yerliler aldıkça yabancılar da satıcı olabilir yorumu yapılabilir buna göre.
garanti ve akbank grafikleri biraz güzeldi, şimdi onlarda eşitledi, tüm bankalar (kısmen yapı hariç) aynı çizgi üstünde, 7 miilyarda getirsen o çizgi değişmeyecek.
Bence güzel olan şey 7 milyar tahsisli gelsede veya 1 milyar küsür adet senet satışa hazır olsa da iyi veya kötü tepki vermedi. Diğer bankalarla yada xbank ile hareket edecek.
Raks, ne Aselsani.
Bir zamanlar teyp ve video kaset üretiminde dünyanın ikinci büyük firması haline Raks Elektronik'in Manisa'daki fabrikası icra yoluyla satışa çıkarıldı. 22.7 milyon TL istenen fabrikaya alıcı çıkmadı.
Referans Gazetesi'nin haberine göre, Kaset üretimi ile bir dönem dünyanın en büyük ikinci büyük oyuncusu konumuna yükselen Raks'ın fabrikası önceki gün satışa çıkarıldı. İzmir'de dün ilki yapılan satışta alıcı çıkmadı.
Bir zamanlar teyp ve video kaset üretiminde dünyanın ikinci büyük firması haline gelen ancak iflas eden Raks Elektronik'in Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikası önceki gün icra yolu ile 22.7 milyon TL bedelle satışa çıkarıldı ancak alıcı bulamadı.
Bundan 44 yıl kadar önce elektronik sektöründe üretim yapmak için Manisa'da kurulan ve 1993 yılında halka açılan Raks, 1995 yılında ise ABD'nin teknoloji şirketlerinin ağırlıklı olduğu Nasdaq Borsası'na kote olmuş ilk Türk şirketi unvanını almıştı. Özellikle kaset üretiminde önemli yatırımlara imza atarak hem iç hem de dış piyasalarda önemli bir noktaya gelen ve 55 ülkeye ihracat yapan Raks, dünyada da ikinci büyük oyuncu olmuştu. Ancak 1999 yılına geldiğinde bir yandan Asya ve Rusya krizi ile Marmara depreminin yarattığı daralma diğer yandan da teknolojideki hızlı değişim sonucu kaset talebinin azalması çöküş sürecini başlattı. Elektronik sektöründe kasetin yerini CD alırken teknolojisi geri kalan Raks, 2000 yılında ise ilk yerli cep telefonunu üreterek piyasaya sürdü. 14 model cep telefonu geliştiren Raks, son olarak görüntülü cep telefonu üretimine hazırlanırken uzun yıllardır yaşadığı ekonomik darboğazı aşamadı.
Faizler fırladı krize girdik
Bankalar ve çalışanlarına olan 150 milyon dolarlık borcunı ödeyemeyen ve üretimini durduran Raks'ın yaşadığı sıkıntıyı 2000'lerde şirketin genel müdürü olan Nedim Aysan Raks'ın şöyle anlatıyordu:
"1998'de Rusya'yı da etkileyen ekonomik krizle birlikte biz de darboğaza girdik. Bankalardan kredi aldık, kredilerin faizleri yüzde 200'den jet hızıyla yüzde 320'ye çıktı. Yılda 150 milyon dolarlık ihracat yapan şirket, teminatlarına rağmen haciz işlemleriyle karşı karşıya kaldı. Hisse satışlarımız dibe vurdu."