O çakma koyinlere bulaşma yanarsın. Sen bilirsin tabi. :evil:
Printable View
250 milyar liralık batık kredi yenileme süreci ne için var ki?
Dürüst bankacılar 1-2 yıl sonra bu NPL lerin kamuya yük olarak devredileceğini söylüyor. Daha pahalı benzin daha pahalı domates peynir zeytin olarak bu bedeli hepimiz ödeyeceğiz. Şirketleri batıran ailelerse çoluk çocuk ciplere binmeye devam!
http://i.hizliresim.com/ZZXqGG.jpg
Demekki yasamla ilgili sorunlar sadece kisi basi GSMH'yi yukseltmek ve teknoloji cagini yakalamkla cozulmuyor.
İşte o ahlaksızların enikleri ciplerde dolaşırken sürünen çoğunluk isyan edip onlara saldırmasın diye de Türkiye cumhuriyetinde TEK ADAM rejimine gitmeye karar verdiler ama anlayan kim. Bu iş olursa sonu nerede biter onu bilemem ama ben en son tek adam ülkesi TUNUS` da simitçi `mi ne kendini yakarak fitili ateşlemişti onu bilirim.
Bilinçli olduğunu düşünmüyorum , Egede evet deprem riski daha fazla olabilir. ancak ben zamanında araştırmıştım.
Egede sürekli deprem oluyor hatta 3 5 güne bir bunları inceleyebilirsiniz kandilliden... şimdi küçük depremler sürekli olduğu için o enerji sürekli birikmiyor,ancak marmaraki öyle değil. orda fay hatlarında ciddi potansiyel birikimi var ve bu nedenle büyük deprem olma ihtimali artıyor.
Yani kısaca egede 6.5 ve üzerinde bir deprem olma olasılığı % 20 iken marmarada bu % 90 falandır.
Demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım.
Mevzu bundan cok daha ote ve ciddi aslinda ...Mutluluk endexlerinde de tablo buna benzerdir.......Demekki buu ulkeler ilerde yuksek refah seviyelerini kaybedip bizim gibi uzun bir muddet ciddi siyasi, ekonomik vs gibi sorunlari yasamakla karsi karsiya gelirlerse toplum buyuk bir sosyal cinnet ve cokus yasayacaktir.....Sosyal ve Toplumsal alt yapilari cok kirilgan....
Neticede insanoglu duygu, dusunce ve irade sahibi bir varliktir...Hayvan gibi sadece bol ve lezeetli yem vermekle mutlu olabilecek bir varlik degil...Insanoglunun maddiyat kadar baska ihtiyaclarida vardir....Bu hakikat gelismis ulkelerde ekonomik ve refah seviyelerinde yasanabilecek ciddi sarsintilarda daha net bir sekilde ortaya cikacaktir....
:) +1
esas konuşulması gereken unsur ahlak/etik değerler karşılaştırılması ki bunlar yapıldığında biz altlardayız, net bilinen bir olgu. keza rüşvet gibi konularda öyle. bir şehrin yaşanabilirliği ve yatırım yapılabilirliği gibi konularda esas istatistikler bunlardır, şehir ne kadar yağmalanmış, trafik ne durumda, yeşil alan gibi konularda onemlidir. ama bunlar tartışılmaz bu ülkede. yazık.
hatırlıyoruz yıllarca "ekonomi süper" filan dediklerini, "borcun önemi yok, para geliyor", "babalar gibi satıyoruz her şeyi" filan şeklinde rasyonel akla aykırı her şeyi yıllarca bıkmadan söylediler, dini ve mili duyguları istismar etmeyi ihmal etmeden.
gazetelerde 3. sayfa haberleri var. bu adla anılıyor yıllardır. bunları okumadan boyle "dunya toplumsal çöküşte" şeklinde ahkam kesmek boş ve manasız, toplumsal çöküş görmek istiyorsan gazetelerin 3. sayfasına bakmanız gerekir. çık sokağa, hurriyet, sözcü, zebah filan farketmez, herhangi birisini al ve 3. sayfalarını kontrol et. görmen gerekenler orada.
İzmir'de tehlikeli gerginlik! 30 kişi yaralandı, 500 Suriyeli mahalleyi terk etti
Gökhan YALKALK/ DHA
08 Nisan 2017 - 13:28Son Güncelleme : 08 Nisan 2017 - 13:54
İzmir’in Torbalı İlçesi’nin Pamukyazı Mahallesi’nde bir çocuğu dövdüğü öne sürülen Suriyeli gruba, mahalle sakinleri sopa ve tırpanla saldırdı. 1’i ağır 30 kişinin yaralandığı olay sonrası yaklaşık 500 kişilik Suriyeli grup, mahalleyi terk etti.
Suriyeliler ilerde çok sorun çıkaracak bu ülkeye bana kalırsa. Bu bilmem kaçıncı olay.
Beyler alın artık benim şu 4+1leri yav!! :)))
İki seneye adamlar parti kursa meclise girer...
80 lerin sonu 90 ların başında neo nazilerin alamancılara yaptıklarını bizden onlara yapan çıkmaz inanayım inşallah...
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son yillarda bir cok guclu kisi ve gruplar Marmara ve Trakya bolgesinde yuz binlerce donum tarim arazisini topladi.
Bu guclu kisi ve gruplar bu kadar tarim arazilerini domates biber patlican yetistirmek icin almadilar tabi....Adamlarin niyeti bu arazileri imara acip sadece arsa degerlenditmesinde 10 kat kazandirmaktir.
Trakya ve Marmara tarim arazileri hic olmadigi kadar buyuk bir tehlike ve saldiri ile karsi karsiyadir. Cunku bu guclu kisilerin gorusu partisi ne olursa olsun her yeri ve makami para ile ikna rahatlikla ikna debiliyorlar. Araya yuksek meblag para girdimi butun siyasi gorus farkliliklari aninda buharlasip menfaat kardesligi basliyor....
ilk vede en kolay engel Belediyelerdir. Cunku masaya parayi koydunmu belediyelerden imar plani cikarmak kolay. En cok yozlasmis kamu kurumlarida belediyelerdir zaten.
Zor olan Tarim ve cevre bakanligidir. Ozellikle Tarim bakanligi. Sahsen ben Tarim bakani sn Faruk Celik'in durustlugune inaniyorum. Ama burokratlarda curuk cok.
Bu kisi ve gruplar oldukca etkili, guclu ve tehlikelidirler. Zaten ulkenin nufusu zamanla bu gidisle neredeyse yarisi bu iki bolgeye yigilscak. Birde devasa olcekte tarim arazileride imara acilirsa Marmara ve Trakya biter.
ülkede devlet istemediği sürece hiç bir şey yapılamaz bu tür konularda.
timsah gözyaşları ile sonuç alınamaz.mesela "bakan iyi ama bürokratlar kötü" komik bir argüman.
emlak/rant/beton meselesi tamamıyla mevcut zihniyetin teşviki ile ilerliyor.
ülkede bilinçli nufus yoğunlaşmasını teşvik bir çok problem yaratmasına ek olarak aynı zamanda milli güvenlik meselesidir, bu noktaya da bu ülke gelecek ama geç gelecek ona üzülüyorum.
son 15 yılda ülke her açıdan yağmalandı, SİT alanı, doğal alan, orman farketmiyor, yağmalanıyor. net gerçekler.
kendisinden habersiz ortadoğuda kuş uçmayacağını iddia eden bir zihniyetten habersiz bu yağmalamalar yapılabilir mi?
elbette HAYIR.
Eski 3 katlı binalar yenileme amacıyla kat karşılığı müteahitte veriliyor.
Müteahit inşaata başlıyor; 3 kat kaçak olarak 4 e, 5e yükseliyor.
Belediye mühürlüyor. ( danışıklı,'' inşaata devam et '' deniliyor )
1 ve 2 ci katlarda problem yok.
Kağıt üstünde 3 cü kat 3 bağımsız bölüme bölünüyor. Yani 3.cü katta ,3-4-5 numaralı bağımsız daireler gözüküyor.
Belediyeye verilen proje de bu şekilde veriliyor.
İnşaat bitiyor, satış başlıyor..
1 nolu daire arsa payı %33
2 nolu daire arsa payı %33
3-4-5 numaralı daireyi alanların arsa payı %33/3 = % 11 . Olması gereken %20 .
Bu detaya bakmayan insanlara satılıyor. (uyanıklar zaten almaz)
Belediyeye verilen projeye bakmak gerekiyormuş !
[QUOTE=british;248747]Eski 3 katlı binalar yenileme amacıyla kat karşılığı müteahitte veriliyor.
Müteahit inşaata başlıyor; 3 kat kaçak olarak 4 e, 5e yükseliyor.
Belediye mühürlüyor. ( danışıklı,'' inşaata devam et '' deniliyor )
1 ve 2 ci katlarda problem yok.
Kağıt üstünde 3 cü kat 3 bağımsız bölüme bölünüyor. Yani 3.cü katta ,3-4-5 numaralı bağımsız daireler gözüküyor.
Belediyeye verilen proje de bu şekilde veriliyor.
İnşaat bitiyor, satış başlıyor..
1 nolu daire arsa payı %33
2 nolu daire arsa payı %33
3-4-5 numaralı daireyi alanların arsa payı %33/3 = % 11 . Olması gereken %20 .
Bu detaya bakmayan insanlara satılıyor. (uyanıklar zaten almaz)
Belediyeye verilen projeye bakmak gerekiyormuş ![/QUOT
Bahsettiğiniz uygulama yeni mi yoksa 99 depremi öncesi mi?
[QUOTE=hs37;248942]2008-9 yılları cıvarı yaşanmış bir olay. Namuslu müteahitler piyasadan silinmişti.
Bir tanıdık (uyanık) anlattı.
3-4-5 nolu daireyi alanlar olayın farkına, garajda tek arabalık haklarının olduğunu anlayınca vardılar!
'Namuslu müteahitlere ekmek kalmadı' demişti ....
"Bi düzenleme yapmaya çalışıyorsunuz araya 50 kişi giriyor" lafı Faruk ÇELİK'e aittir.
Bu dediğiniz( bürokratların bakanları yanlış yönlendirmesi) bi 10-15 sene önce, iktidar bunlar fakat bürokratlar eski iken doğru olabilirdi. Ama artık bürokratı da bakanı da aynı kafada.
kısıklıda boş bir araziye bilmem ne mescidi restorasyonu diye tabelayı yapıştırıp başladılar inşaata, yine bilmem ne vakfına hizmet edecek bina. düşünün yani boş araziye restorasyon adı altında inşaat, peki bunları kimler hazırlıyor onaylıyor?? belediyelerde ve kurumlarda çalışan vekaleten müdürler, sözleşmeli ve taşeron adı altında mühendisler, yetkililer. o yüzden yıllardır belediyeler haricindeki tüm kurumlarda çalışanları kadroya aldılar da belediyelerdekileri almıyorlar kadroya, çünkü sürekli baskı, rant kavgası bilmem ne vakfına ait yurt binası yangın merdivensiz sığınaksız onayla gitsin, ya da alıyor valilikten izni belediyeye gönderiyor bilgi amaçlı projeyi yapıyor gidiyor inşaatı.
o yüzden bürokrat, bakan diye mi yoksa kadrolu mu vs. vs. diye mi bakmak lazım.
[QUOTE=british;248954]Arkadaş doğru söylemiş o tipler her zaman var ve ileride de var olacaklar bahsettiğiniz olay kot farkı olan yani önden 5 arkadan 9 katlı gibi görünen yerlerde uyanıklar o tür uygulama yaptılar. Haziran 2017 sonrasında artık bodrum ve kot kalkıyor gözünüz pardon gözümüz aydın insanımızı yaşarken mezardan kurtaracağız.Gelecek seçimlerde kesin seçim malzemesi olacak bir konu rahmetli Sunal yaşasaydı.:bravo::kahkah:
Kadrolular çok mu farklı?
Adamda koltuk hırsı varsa yalakalık varsa kadrolu da olsa sözleşmeli de aynı. Fark eden bişey yok yani.
Asagidaki videoyu seyrettim kafayi siyirdim
Ankaradaki Suriye mahallesi ne kadar buyukmus. Bir de mahallenin ilkokulunda bile Arapca anons yapiliyor
Uykularim kacti be
http://edepsiz.tv/burasi-suriye-degi...ok-olacaksiniz
Bu konuda google da detaylı yazıyı bulursun. Ben geçen yıl ödedim. Vergi dairesindekiler bile ilk defa yapıyorlarmış , Ankara ya sorarak aldılar. ( kimse beyan etmiyor, onlarda alışık değil ) arama motoruna - gayrimenkul sermaye iradı vergilendirmesi şeklinde yazınız.... Aldığınız tarihteki ( ay-gün ) enflasyon , sattığınız tarihteki enflasyon , değerleme artışı ve amortisman gibi hesaplar çıkıyor... Ama formu indirince gerisi kolay...
Senin için aradım buldum.... internetten şu adrese gir ve hesabını yap... http://www.hesapkurdu.com/konut-kred...gisi-hesaplama
Bir tanıdık ile muhabbet ettim dün. Kendisi pastane sahibi, iki şubesi var 4 kardeşler. Her bir kardeş kendine 5bin tl maaş ayırıyor. Maaşı kenara koyunca, her şube aylık ortalama 30k net kar bırakıyor dedi.
3. Şube ne zaman dedim, yeni şube yok müteahhitlik yapacağız dedi...
Insan gerçekten hayret ediyor...
Türkiye'mizde 30 bin lira ve üzerinde aylık maaş alan sayısı <5.000 (kaynak Watson, Mercer, Hay Group) ve bu maaşları alabilmek için ya en büyük 100 firmanın birinde Genel Müdür yada GMY olmalısınız. Ya da Acıbadem Hastanesi Memorial Hastanesi vs de isim yapmış bir doktor olmalısınız.
Benim çevrem de çok esnaf var; 10'da 9'u bitik durumda ama sorduğunuzda aylık 10-50 bin arası kar var diyor. Olur ya birgün bir enayi gelir de yüksek hava parasıyla alır umuduyla!
Sizin tanıdığınıza herhangi bir ima yapmak istemem ama yazdığınız kazanç ünlü pastane markalarında dahi yok !
Doğrudur, yakınım değil sadece tanıdık. 1m tl gibi devir paralarından bahsediyorlar almak isterseniz, böyle fiyat çekebilmek için net 30k bırakıyor diyor olabilir.
Ama ciddi ciddi 4 tane pastacının inşaat işine girecek olması zaten bence başlı başına bir vaka. Gimat esnafı, ostim esnafı filan derken inşaatcı pastacı da görmüş olduk ne diyelim.
Yalnız maaş konusunda 30k üstü kazanan 5bin den çok daha fazla kişi olduğunu düşünüyorum, belki parayı başka şekilde ( hisse, imtiyaz, arsa...) alıyorlardır o ayrı :)
pastaci diyince aklima geldi
Ismi lazim degil Turkiyenin en buyuk zincir olmayan pastanesinde calisan birini tanimistim. Adam dogu anadoludan Turkce bile konusamiyor ama adam Istanbul da bu pastanede cok iyi maas aldigini soyleyince sasirmistim. Maasini sordum soylemek istemedi ama cok iyi dedi.
Bende meraktan sordum. Ya bu pasta yapmak bu kadar zormu neden bu kadar yuksek maas veriyorlar?
dediki "yuksek maasi birak beni transfer etmek isteyen bir suru pastane var ben gidemiyorum cunku ne zaman patrona soylesem benim maasa zam yapiyor"
sonra muhabbet devam etti ve ben sunu anladim. Agir ve zahmetli bir is sabahin korunde kalk ise git ve beceri gerektiriyor. Adamin dedigine gore gencler rahat ve masa basi is istiyormus bu tur agir islere hicbir genc girmek istemiyormus. Piyasada cok buyuk eleman sikintisi var dedi.
Adama green card cikmis Amerikaya gelmis ama amerikayi begenmedi adam geri dondu. Ama adami sokakta gorsen kapici zannedersin.
Turkiye cok tuhaf bir ulke.
insan inanamiyor
GSS borclarina haciz geliyor
ÖDEMEYENE HACİZ VAR
Bu parayı ödemek istemeyenlerin, Genel Sağlık Sigortası tescilinin tebliğ edildiği tarihten itibaren 30 gün içinde gelir testi başvurusunda bulunması gerekecek. Gelir testi sonucunda kişi başına gelirin 592.50 liranın altında olduğu saptanırsa, test yapılıncaya kadar ödenmiş primler faizsiz olarak iade edilecek.
Sosyal Güvenlik Kurumu, yeni yasanın yürürlüğe girmesinin ardından güncellenecek borçları artık daha sıkı takip edecek. Borcunu ödemeyenler için haciz işlemlerine varan yaptırımlar uygulanacak.
http://www.aksam.com.tr/ekonomi/sade...r/haber-606020
Pastacılar iyi maaş alır. Özellikle bilen adamın tariflerinin know-how'ının peşine düşen çok olur.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
emlak piyasası durgun sanırım:)
artık goy goy cular bile gelmiyor topiğe, onlar bile ümidi kesti sanırım...referandumdan hayır bekliyorum, %53-47 gibi bir sonuçla...bu durumda kasımda erken seçim gündeme gelir, beton işi en az 1 sene sürünür (göçer demiyorum, dolar bazlı zaman zaman fiyatlar göçse de, tl olarak en fazla sürünür fiyatlar).
evet çıkarsa, betoncular gaza gelir, bunu da kabul etmek lazım.