Dowun artık bekleyecek zamanı kalmadı.
26-27 dalışı geliyor
Printable View
Dowun artık bekleyecek zamanı kalmadı.
26-27 dalışı geliyor
xu30 hisseleri için faizler yükseltilmişti..onlar da belirli bir yere geldiğine göre faiz kararını çok merak ediyorum..
abd borsaları zirvede..
dolar ve altın tabanda..
cds ler tabanda..
faizden süpriz karar çıkabilir..
çünkü satış için bahane lazım..
Bugün abd'de aşıyı bulan firma hisseleri (biontech,moderna ) %10 düştü...
Hmm...Not ettik bir yere...Bu mutasyon işi kafa karıştırmaya başladı...Balinaların bildiği bir şey var ki bugün sattılar...Inş. aşı mutasyona karşı etkilidir diyelim.
aşı da yalan..mutasyon da yalan..
Teşvik + aşı oyunun aşı ayağını kırıyorlarki korku devam etsin..
korku olmadan yeni dünya düzenini kuramayacaklar..
korku bu düzen kuruluna kadar olacak gibi gözüküyor..
o yüzden aşı da yalan mutasyon da yalan..
bakın bir süre sonra diyeceklerki; aşı olanların bazıları ölüyor, bazıları şöyle oluyor böyle oluyor..
amaç korkunun ayakta kalması..
ama piyasa nasıl anlıyor gözükecek..aaa aşı işe yaramıyormuş, ekonomiler kapanacak, satın..halbuki yiye yiye şiştiler..
99 çıkışına baktın mı hiç koç abey? Bu çıkışın eğimi gözüme çok yüksek geldi açtım haftalıkları benzer eğimi bulmaya çalıştım, 99 gözüme en benzer çıkış gibi geldi. O zamanlar biz borsada değildik bilemiyorum tam ama, sen işlem yapuyor muydun? Neden o kadar şişti sonra da o şekilde patladı? SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
mutasyonun olacağı aylar önceden söyleniyordu..belki onlarca mutasyon geçirmiş olabilir deniyordu, aylar öncesinden..
neden şimdi piyasaya sürülüyor..çünkü borsalar şişti..piyasa mutasyon var demeden mutasyon yokmuş..
Damadı piyasa hiç sevmiyordu. Şuan ki ekip piyasaya uygun konuşuyor. Sonuçta şuan faiz artışı ile durum çözülmeyecek. Borçlar, kredi ödemeleri vs ötelenmis iken pandeminin verdiği hasarı yüksek faiz le çözemezler. Bir daha bir daha ister bunlar. Piyasayı yüzeysel okşayan bir faiz artışı olabilir.
Biliyorum o zamanı.deprem öncesiydi.
Ben borsada değildim.bacanak çok yüklüydü..
Çok güzel kazandı bir villa parası.
Ama realize etmedi.
99 depreminde gitti parada dağıttı orada.
Ama 2000 krizi vurunca,hepsi gitti.bir çoğunun tahtası kapandı.
Anlatmakla bitmez.
Yok şimdi şartlar çok farklı.
Korona krizi bu.
Korona bittimi biter.
Krizde nasılsa işte,borsa zirvede,bankalar nerede
90'li yılların tadı bir başka idi. korfez krizi , ciller krizi uzakdogu krizi rusya krizi ulkemizdeki kriz!!!92-95-97-2001 konjonktur cok net hareket ediyordu ama viop piyasasi yoktu [emoji846]
yatırım tavsiyesi değildir !
teknikte dolarda 2 Temmuz 2018 benzeri bir olasılık dikkatimi çekiyor sürekli..
gözüm hep takılıyor oraya..sonra 2 ayda 4.5 dan 7 lere yükselmişti..
dolar 2019 tabanından sonra elliot sayımına göre 4 bitti gözüküyor..5 ise tıpkı 2018 yükselişi gibi saklı..o zaman da 5 hareketi ile 4.5 dan 7 ye yükselmişti..bana göre hem yükseliş seviyesi olarak ( çanağı katlama seviyesi) ,hem de sayım olarak benzer durum var..aynısını yapar yapmaz bilemeyiz tabiki..
ama benzer olursa en az 11.50 ye kadar uzamalı..
Bu dow 30080 e gider.
Yarın yine shortlar sıkışır bizde.
1576 tekrar görürüz belki
Dxy nin bir dalışı daha olmalı.
Pariteyi 1.23-1.25 arasına
Onsu tepeye çıkaracak.
Ama artık 2 hafta da
Dolar çıkmaya çalışıyor
KOÇ yazmış ama yazdıklarına ben de ekleyeyim biraz.
Yanlış hatırlamıyorsam, 1999 Şubat'ında Apo paketlenip bize teslim edildi. İktidarda dsp-anap-mhp koalisyonu vardı. Sonrasında Endeks yaklaşık 3 e katladı. Daha sonra 1999 Ağustos depremi geldi, endeks yaklaşık %30 düştü. Sonra yine yanlış hatırlamıyorsam Helsinki'den AB ile ilgili bir haber geldi bu haber ABye giriyoruz olarak lanse edildi ve ralli başladı. Tüm zamanların en büyük rallisi. Sonra Ecevit'in rahatsızlığı, bankaların içinin boşaltılması ve en önemlisi ABDnin Irak operasyonu için destek istemesi süreci gelişti. Hükümet destek vermeyince ABD eliyle kriz çıkartıldı, dolar uçtu, sonrasında faizler uçtu ve borsa dibi boyladı.
Yani rallinin asıl sebebi AB ye giriyoruz manipülasyonu idi.
Viop Hk . Şubat vadeli işlem yapmak istiyorum BIST 30 kagidinin birinde teminat yatırdım bir o kadarda hesapta tutuyorum. Şubat ayı sonuna kadar başka bir işlem yapmama gerek varmı.? Bakıyorum sağa sola hakketen karışık işlem yapmadan zor ogrenmek
fdow -95 puan gibi gece 23.00 e göre...bakalım nasıl açacak...
gene yeşillendi viop dalları zaten hep yeşildi viop dalları :(
Gübre tavan olsa zaten endeksi kaldırıyor neden şaşırdın bayım puhahaha
Daha tavan tavan Güdücüduk ney hahaha
Hikâyenin sonunda türk borsa tarihinin en büyük.. ky.ye giydirme operasyonu..yapılmış olup..yanılmıyorsam.. 20.000lerden..düşmüş.. bir-çok.. habere konu olan..olaylar olmuştu...onun için çoğu kişi şimdi korkuyor...ama ozaman endeks rekordaydı...dün gibi hatirlitorum
Gübre ficirt tavan kilit.. bizde görelim böyle günler yaa
Spot 1520 aşağı doğru ihlal edilmesine rağmen hem işlerimin yoğunluğu hem de 5-15 dk grafikte negatif uyumsuzluklar nedeniyle stop olamamıştım. Bu günlerde yakın takip yapamayacağım için mütevazi pozisyonlarımı kapatıyorum. Eski zirve üzerinde kapanışlar gelirse tekrar long olabilirim. Asıl niyetim long devam edip iz süren stoplara riayet etmekti ama hem PPK gününün yakın olması hem de APS yüksekliği nedeniyle olası volatilide zarar gömekten korktum. Ekran başındakilere bol şans diliyorum, çok fırsatlar gelecek gibi.
24 saat burda millet nöbet tutacak mı sanıyorsunuz :D komikler deryası burası...Tipler falan filan yakışmamış...(yakışmadıgını söylemek te suç sayılırmı yoksa moderatör bilir....) Atıp tutan heryerden kar almaya devam edenler hadi sizlere kolay gelsin işimize gücümüze bakalımmmm....sizlere iyi batmalar dileriz...Palaya ütüle ütüle doymadıgınızdandır sizlere birşey anlatmaya çalışanlarda kabahat....
Bu arada herkez sensörcü olmuş...Bol sensörler dileriz....
Oyunagelen arkadaşımız sanırım engellendi o nedenle yazamıyor , halbuki bana görede terbiyesizin atıp tutanın önde gideni sensördü....Adama söz hakkı yokken arkasından atıp tutun zaten iyilik edene yaranılmaz.....Bende o nedenle bundan sonra ne haliniz varsa onu görün deyip işimize gücümüze bakalım burdaki batıklarda batmaya devam etsinler....Hadi size kolay gelsinnnnn..... az daha mazot lazımmış gerçi sizin atacagınız mazot adamın nesine yetecek...
400 trilyon tavanda alış var puhahahaha
teminatlar yükseldi mi?
yoksa bu gün mü hesaptan ekleme olacak?
tüm sistemler al iken hala buraya gelip aşağı uçuk hedef verenin ağzına terlikle vurmak lazım.:)
yok şu şu olacak,endeks böyle olacak vs. .olur da önce shortçuları batırır sonra olur.o zaman da sen bilmiş olmazsın.
travmatik bir evliliğin sıkıntılarını ve nevrotik sıkıntıların sonuçlarını bu forum çekmesin.
Endeks 141.500 kağıtlar sürünüyor puhahahaah
Anlamadığım altın haberi eski bi haber, bir de ege gübre ile bağfaş niye yükseliyor, onların gübre ile bağlantısı mı var? Yoksa onlardan mal mı çıkıyorlar?
DÜn öğleden sonraki pike ve bu sabahki dozer hareketini yapanlar,
elbetteki faiz kararını yapılacak açıklmaları biliyor.
Zar atmıyoruz.
Satranç oynuyoruz.
Bazı hisse vadeli tahtalarında fiyatlamalar o kadar rezil ki. Spotu +2 olan tahtanın viopu +1 bile zorla yakıyor.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.