Naci Agbal ve hazine ve maliye bakanı da ilk geldiğinde yaptı netice gece görevden alındı. Bunu yer mi diyorsunuz. Bizde bir söz var aynı deliğe üçüncü bir giren ........
Printable View
Keşke yanılsam...
Sağlam karakterli,düzgün,ahlaklı bir TR nesli kaldı mı?
Her yerde PARA tanrısı önde geliyor...
KURAN'da apaçık ayetler var, Kibirli,devlet malını heba eden zengin liderlerle ilgili..
Ama sadece o kadar..
Gerçek hayatta, örneklerini bulmak imkansız, Geçmişte,kadim zamanlardan verilmiş güzel örnekler..
İsteriz ki,Bizlerde KURAN'daki o zenginlerin o şaşkın liderlerinin sonunu görmeyi..
Ama nerde....??
8.40 olabilir... Kendi atadığı bir MB başkanını 2-3 ayda alan bir iktidara her şey layıktır!
Iyi hayal kurmussun. Sabah hayallerin suya dusecek ne yazik ki fazla umitlenme:)SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence olmaması tercihimdir.. Az da olsa LONG bazı kağıtlarda poz.var... zarar yazmaz..
Yazarsa?
En çok işlem yaptığım SASA;GUBRF;FROTO;PGSUS;CCOLA,KOZAL...ya bakarım..
(Trade tercihim,büyük kağıtlar 70-80-100-200 TL lik...Bankalara falan bakmıyorum... )
Gün geliyor, pozisyonum/beklentim/gerçekler birbirine uymuyor..
Yarın öyle bir gün
yalan da olsa şunu söyle,BANKALARDAKI COP KREDILERI I ALMAKLA ILGILI CALISMAMUZ VAR...
ve bankalar tavan....poz.yok
ne hisse ne de vob...ne güzel heyecan olurdu.
Bankacılar ile görüşmesi kesinlikle piyasaların sakinleşmesine sebep olacaktır .Zaten bankacıların tatmin edici cevap alması olayın hasarını epey azaltır.
[emoji324][emoji324][emoji324]
Yeni Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, ilk açıklamasında enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama hedefine vurgu yaptı.
Kavcıoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Kanun'la belirlenmiş görev ve yetkiler çerçevesinde enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edecektir.
Enflasyondaki gerileme, ülke risk primlerindeki düşüş ve finansman maliyetlerindeki kalıcı iyileşme yoluyla makroekonomik istikrarı olumlu etkilerken, yatırım, üretim, ihracat ve istihdamı arttırıcı sürdürülebilir büyüme için de gerekli koşulların oluşmasına katkı sağlayacaktır.
Bu bağlamda Para Politikası Kurulu toplantıları, daha önce kamuoyuna ilan edilen takvime uygun şekilde yapılacak olup uygulanacak politikalarda şeffaflık ve öngörülebilirlik ilkeleri doğrultusunda tüm paydaşlar ile iletişim kanalları etkin bir şekilde kullanılacaktır.
Hiç bir şey göründüğü gibi değildir.
İş Perşembe tepesini kirarsa yukarı cort açmayın karambole piramitli herseyinizi aklinizi yitirirsiniz... der ben gayar.
5% eksi açılış diyenler hangi piyasada oldugunu unutuyor. %2 acsa şükredin. Bu haberin satışının cogu cuma önden yapıldı
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
MB Bşk.tipine baktım da, MHP'lilere benziyor..
Ürkütücü,korkutucu bir tip..(Prezentabl değil)
Ben yabancı olsam, 50 cent vermem bu adama...:)
Hakkındaki peşin hükmüm NEGATİF
Ben işveren olsam,bu adamı işe bile almam! (Polis olabilir,komiserlik yakışır)
Prezentabl ;
Giyimiyle,görünümü ve davranış şekliyle fark yaratan, sunum ve ikna yeteneği güçlü kişiler için kullanılan bir terimdir.
short gıyenler o kadar guclusunuzkı
1 hıssenız 10 katı edıyor
ama unutmayın borsmız tek varlıgımız ve yatırımı borsaya cekecegız
yanııııı ozetle yukselecegız
paranın dini imanı olmaz diyenlerin borsayı yıkacaklarını sanıyorsanız yanılırsınız. bunların tek korkuları savaş durumudur . ilk açılış belki eksi ama yabancı piyasalara bağlı olarak toparlar yarın.
Bu dönemde en çok müslümanlar kaybetti.
Siyasi iklim onları yoz bir din anlayışına sürükledi.
Müslümanları muhafazakar milliyetçi kimliğine soktular.
Hak. Adalet kardeşlik yerle yeksan edildi.
Ben artık umudumu yitirdim.
Batı ülkelerin biri Müslüman olursa bu göçmen akınıyla belki insanlığın orta yolu olurlar. Bu değişim ne araplardan ne bizden çıkar.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa da şelale olacağını sanmıyorum açık söylim..
Yüzde 1 falan eksi açar biraz sürer sonra toparlar sonra yine basar sonra yine toparlar falan..
Dolar 7.50 7.70 ler arasına gidebilir..
Bademler kendi lerinden olan nedenlerle borsayı düşürmezler diye düşünüyorum..
full kontroldeler..
bende en son düşüncemi yazayım diyorum, kafamda tilkiler cirit atıyor:) olumlu taraftan bakıyorum, her yer güllük gülüstanlık, olumsuz taraftan bakıyorum, pala dayı elinde satır bekliyor:) amaaan.. bulduk bedava kasnağı biraz sallayalım bakalım:)
piyasadaki bu kadar panik üzerine ufak bi eksi açıp günü hasarsız dalgalı bir seyirle kapatırlar diye düşünüyorum. ama sabahtan artı açarak yukarı götürmeye güçleri yetmez. hayvan çok darbe aldı çünkü...
Sadece MB Başkanının değişmesi bile yeterince can sıkıcıyken üstüne İstanbul Sözleşmesinden çekilme,Gergerlioğlunun tutuklanması,Abd/Rusya horozlanmasında putin lehine açıklamalar korkutuyor insanı;pala bunları yazmıştır kenara günü gelince zopalarım nasılsa diye,inş forum beklentisi gibi olurda komalık olmayız,ufak sıyrıklara,birkaç kırığa razıyız,dolar 7.70 üzeri açarsa zopanın kıralını yiyeceğimiz sonucu çıkar,7.50/7.70 birkaç kırık,7.50 altı küçük sıyrıklar,daha da geceye pozisyon taşımam...
Binance usdt 7.53
MB yeni başkanının “Faiz enflasyonun sebebidir” gibi bir ekolün temsilcisi olduğu görülüyor. Eğer bu düşüncelerine bu kadar güveniyorlarsa faizi Pazartesi günü %10 indirsinler. Hodri Meydan. Hep beraber son kez bu acaip görüşü test edelim. En azından son kez test etmiş oluruz! ÖZGÜR DEMİRTAŞ HOCA'nın tweete...
Burada azılı muhalefetlik yapıcam diye ülke batsında RTE gitsin hesabı yapan 1-2 kişi hep var değişmez.
Şimdi soruyorum onlara NACİ bey değilde Ahmet olsaydı yapılan faiz artışları ile 19 gelmiş bir faizde dolar zaten buralara gelirdi.
Yani Naci bey ismi ile doları aşağı çekmedi , bu yüzden bu kadar kaosmuş gibi burada göstermenin anlamı ne , ekonominin durumu belli , merkezdeki rezervlerin durumu belli, dış siyasetteki durum belli , iç siyasetteki durum belli bunları fiyatlayamayan borsa gelip Naci beyi mi kaos şeklinde fiyatlayacak.:)
Naci bey faiz artırdığı için değil farklı nedenden gönderildiği söyleniyor , bende aynı şekilde düşünüyorum.
Faiz de nerede ise 900 puan artış yapmış , daha ne artıracak 100 beklerken piyasa 200 yapmış bu hamleler yapılmadan önce RTE nin haberi olmayacağını düşünen bu ülkede yaşamıyordur.
Fetö zamanında devlette paralel bir odak varsa
Şimdi de ekonomi de paralel bir ekonomi yönetimi var.
Onların gücü bürokrat Naci beyin gelişiyle gerileyeceğini sanarak aldanmışım. İçimde her zaman bir korku vardı.
Son mb değişimiyle onların çok güçlü olduğu teyit ediliyor.
Bu ekip borsayı da kontrol ediyordur.
Onların pozisyonu her şeyi belirleyecektir.
Dolar da iseler dolar yükselir
Borsa da maldaysalar borsa yükselmeye devam eder.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gene ,Sayın jas dışında net pozisyon yazan yok ..gördüğüm ..
2010-2011 yılı tam hangisi hatırlamıyorum,hangi gün, hangi sebeple?
1.seans MRSHL.. %-10 düşmüştü..aldım ve alım yeri iyi gelmişti.Hisseciyiz.( Vadeli az,bilen yok gibi)
2.seans taban %-20.. saat 18'e doğru borsadaki hemen hemen kağıtların (bankalar hariç )tümü %-20'ye oturmuştu..
Tabanda alıcı yok.. (Sadece takiplerimden ADEL %-19 falan sanırım..)
%-20 de MRSHL;KONYA;ALCAR;EGEEN;CMBTN;CMENT;BRSAN;ASLAN v.s..
ertesi gün %-7 açılış ve sonrası tepkiyle yataya sardı kağıtlar..
İçilerinden roket yapan EGEEN oldu,zamanlar..diğerleri de 2020 martından sonra hızlandı..
Vob la yakından uzaktan ilgisi olmayanların utanmazca ..ve ilgisi olanların da utanmazca yalan dolan yazılarına daha ne kadar tahammül edelim !?