Çok teşekkür ederim sn. JAS
Printable View
Çok teşekkür ederim sn. JAS
[emoji847]
Sayımdaki tek değişiklik 5.3.3.3.5.3.2 bitti, 5.3.3.3.5.3.3 için hazırlık yapılıyor diye yazmıştım ama 5.3.3.3.5.3.2 bitmemiş, hala devam ediyor.
Genel sayımı değiştirmediği için çok önemli değil, sadece zirve için biraz daha zaman kaybına yol açar. Beklenen zirvenin bu hafta olmayacağı neredeyse kesinleşti. Galiba realizasyonu vade sonuna denk getirecekler.
Gene cacık bir seans kardeş ne zaman gelecek +5000 bu ayda bitti ..
Arkadaşlar siz de hiç alıp sattınız mı? bazı arkadaşlar btcden yada paribudan dolar alıp virman yaparak al sat yaparak iyi kazanıyorlar.
ABD nin Afganistan da artık ''TR/TALİBAN'' dışında tutunacak bir dalı yok,. Pakistan var ama Pakistanla Çin Hindistan nedeniyle ittifak halinde,. Diğer bölge seçenekleri ise,
İran, olmaz,. ABD ve İsrail le cepheden karşı karşıya,
Çin, olmaz ABD ile cepheden karşı karşıya,
Özbekistan kısmen ama Özbekler Rusya'nın da kontrolünde,
Tacikistan, Rusya'nın kontrolünde,
Hindistan, büyük gelir dengeleri bozar, zaten Çin le olan sınır anlaşmazlığını karşılıklı asker çekerek yeni hallettiler,..
öyleyse ABD Afganistan üzerindeki kontrolünü bundan sonra nasıl sağlayacak, yoksa ''Asya Asyalılarındır'' mı olacak,..
iş dönüyor dolaşıyor, kürkçü dükkanına geri dönüyor,...eğer ABD kendinden sonrasını planlayarak Afganistan dan çekilmişse ki öyledir, bir B planı mutlaka olmalı, öyleyse geriye bunlar dışında iki seçenek kalıyor,
1.taliban (ABD başkanı Biden in bu kadar çabuk ilerleyebileceklerini düşünmüyorduk sözü ile, yani Talibe alan boşaltmışlar)
2.TR (AKEPE), tarihsel bağım var deli gibi seviyorum diyor,. Müslümanım diyor,
demem odur ki yeni dönemin de Taliban yönetimi, yukarıda saydığım ülkelerden kendisine ve bölgeye o kadar yakın seçeneği dururken, bunları elinin tersi ile itipte TR yi kendisine baştacı eder/yaparsa, ABD de bu TR ye v e r e c e k demektir,...
TR nin durumu malum, bu veriş USDTRY başta olmak üzere bazı endex leri TR lehine etkileyebilir,..
yani ''TR/Taliban'' ABD nin Afganistan da ki yeni durumu mu dur??? asla tasvip etmem ama, sıkışmış bir TR(akepe) buna balıklama atlayabilir,..
bu yorum kenarda dursun, arka planımızı aydınlatsın, önümüzde ki gelişmelere bakalım şimdilik
kod adı ''TR/Taliban'' olsun,..
son olarak CB BAE ile görüştü bu çok ilginç, Talip ABD toplantısı ise Katarda yapıldı,. Oysa daha dün Katar ve TR müttefikken, BAE ve Suudi TR yi kağıtta bulsa yırtıyordu,. Libya da cepheden karşı karşıya idiler,..ve BAE nin İsrail adına çalışıp iş tuttuğunu sağır sultan dahil herkes biliyor artık,..
belki Afganista'nın yeniden inşasında Katar tek başıma olmaz bir Petro dollar ülkesi daha olsun demiş olabilir ama BAE zaten ABD hesabına iş görüyordu, bu durumda soruyu TR_Katar ikilisine sormamız gerekir sizde artık çeteyemi dahil oluyorsunuz, eğer öyle ise,
bu:
daha çok Suriye ve Esad düşmanlığı,esed, sığınmacılar TR de devam demek,..
Karadenizde daha çok Ukrayna yanlısı bir tutum ve Rusyayı perdeleme,..Dedeağaca ABD niye geldi şimdi daha iyi anlaşılıyor, ya bunu yaparsın ya da,..
Taşınan Açıklar
https://megaimg.net/i/i/JwWreg.png
Ne anlatıyorsun bize, palacan! 40 puan makas farkıyla mı yeni vadeye geçeceksin...
günün en iyi alıcısı Ak Yatırım aldığı sattığı,
https://megaimg.net/i/i/7gmavg.png
BOFA aldığı sattığı,
https://megaimg.net/i/i/Jw9Mew.png
1 saattir yazan olmamış herkesin nefesi kesilmiş , destan yazıyo resmen Borsa İstanbul inanılmaz bir dönemden geçiyoruz...
Daha bu bi şey değil, uzlaşma 1600+ olabilirse nispeten pozitif bi vade kapanışı diyebilcez
Usd/Try 8.31 ile hayal kırıklığı yarattı mesela, hiç olmazsa bi 8.20 bekliyordu ahali
teknik olarak 1469/70 üzeri kapanış shortçular açısından çok tehlikeli..
AN itibariyle günlük-saatlik-15 daklık alda..
Bugun yarın pıst 100 1470 teyiti bekleyecez .
Birçok Bist 30 hissesi tarihi zirvesinde Şişe, Kchol, Sahol, Bim, Eregli,Kardemir,Garan ,Tofaş ,Otkar ,Ford Çok da pahalı bir borsamız var aslında ama hala borsamızın gözü yukarda insanın tüylerinin diken diken olmaması imkansız, bu ülke bu endeks seviyelerini haketmiyo bu ülkenin hakettiği seviyeler 110 binler bence...
Akçay senin nuri nin grafını vıop olarak görme harmanlanmış graf yani katalizörü var.
İki tarafa hareket olma ihtimali o graf şuanda kırılım yukarı doğru yarın teyit beklenecek.
ee hani basmadı bu dönek pala
Bugün için tüm pozisyonlarım kapandı. 1592 maliyetli 12 adet Ağustos short, karşılığı 1622 maliyetli 8 adet Ekim vade lönk vardı. Shortlar 1582 ve 1580, lönkler ise 1626'dan toplamda 2000 TL karla kapandı, 50 demiştim ama vazgeçtim 30.000 para koydum, bugün kasayı 32 olarak kapatıyoruz darısı diğer günlere diyelim.
10 sene önce altın kaç liraydı gardaş hisse kaç liraydı veya demir ?
Gardaş bu şirketlerin vari yoğu yok mu masa sandalye mi ?
Masa sandalye olsa bile kaç misli masa sandalye fiyatları arttı 10 senede ahahahaHa
Eregl bana 18.85 üzeri kapanış gerekli , yarına bakarız.:)
Bankalarda önemli girişler görünüyor, erken konuşmayalım haftaya Perşembe gününü bekleyelim. Yapı kredi 2.62, benim hesabıma göre EN AZ 30 kademe borcu var tahtacının, bakalım kapatacak mı borcunu. (Temel, teknik, GARAN ile pair vs..)
bugun vade sonu zaten dusmezdı.......persembe cuma bakın 147 ustuyse......bugun ıluzyon degıl....sadece 2 gun bekleyın ve ....
QNB Finans'ın spotta algosu takıldı sanki. Tüm XU30 tahtalarında aynı lotlar ile satış yapıyorlar sanki
Nuriyle Paragöz'ü baz alırsak,,,bu işin sonu cinayetle biter....
abı ımzaya bak yeter 3.4 aydır orda cuma kapanıs 147 ustu ıse long .....vade sonu bu oyunları cok gorduk.....koc holdıngın 2.38 asagıda oldugu pıyasaya pek ınanmam hele vade sonu ise....bankalrı sırf sortlar ıcın aldılar dıye dusunuom ben 3 gun ıslem yapmayacagım
rakmda ne zamandır 1591.36 ya önem vermiştim, yeni vade için de bu önem halen devam ediyor,
eski vade 1591.00 1591.25, 1591.50 kapatsın madem, yazılanlar hafıza da kalsın, grafikler boşa gitmesin
Geçen hafta bım , kchol piyasa yapanlar bugun bankalarla yapıyor dolar aşağı geliyor , cds aşağıda , faiz aşağıda .
Gelelim imzana orayı 3. defa deniyor zaten çoğu oyuncu ya şortlamış vaziyette veya senin gibi kenarda ,
işte oyun orada başlıyor badem spor ne yapıyor:)
bıs100 de canak-kulp var gibi...saatlikte