aracı kurumların fiyat belirlemesi,
gedik bim 650 tl migrosa 880 tl hedef koymuş işin psikolojik tarafı , yılsonu kar önemli ve bim ciddi miktarda hisse topladı, bakalım sonuç nereye varacak
Printable View
[IMG]https://i.hizliresim.com/rkcyb9b.png[/IMG]
Bugün seans sonunu itibari ile porföyünde BİMAS hissesi bulunanlar net 3,6 lira temettü almayı haketti. 20 Aralık itibari ile temettüler hesaplarımızda olacak.
Daha önce Temmuz ayında 1 nci taksit temettü 1,80 lira, ikinci taksit temettü ise Ekimde 3,60 lira almıştık. Şimdi de 3 ncü taksit olarak 3,60 lira alarak, toplamda hisse başı net 9 lira temettü almış oluyoruz.
Bim bugün 512 ortalama ile 100 bin hisse daha aldı.
Temettüm hesabıma yatmış, muhtemelen herkesin bugün yatmış olur.
Şirket Ekim ayında KAP yaptığı bildirimde ;
Pay fiyatının Şirket faaliyetlerinin gerçek performansını yansıtmadığı gerekçesiyle pay sahiplerini korumak, pay fiyatımızın istikrarlı olarak gerçek değerine uygun oluşumunu sağlamak amacıyla hisse geri alım yapacağını duyurmuştu. Geri Alım Miktarını 2 Milyon lot olarak açıklamıştı.
Şimdi bu bildirimine ilişkin peyder pey alımlar yapıyor ve muhtemelen yapmaya devam edecek.
hocam 23 ekimde açıklanıp 24 ekimde başlanan geri alım programı 11.aralık.20024 tamamlanmıştı. ondan sonra yönetim alımlar yaptı. onların alımları belki devam eder.
SPK, BİM'in Emek Yatırım Proje Geliştirme ile birleşme işlemi duyuru metnini onayladı23/12/2024
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), BİM Birleşik Mağazalar'ın Emek Yatırım Proje Geliştirme ile birleşme işlemi duyuru metnini onayladı.
SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, BİM Birleşik Mağazalar AŞ’nin, sermayesinin ve oy hakkı veren paylarının %100’üne sahip olduğu, halka açık olmayan Emek Yatırım Proje Geliştirme AŞ’yi devralması suretiyle gerçekleştireceği kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemine ilişkin olarak hazırlanan duyuru metnine Kurulca onay verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verilmiştir.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Enflasyonist ortamda talep güçlü seyrini koruyor. Genel enflasyonda düşüş
yaşanmasına ra
ğmen, gıda enflasyonunun yüksek seyri devam etmektedir. Tüketicilerin
indirimli ürünlere yönelik yo
ğun talebi, bu trendi desteklemektedir. Satın alma gücünün
zayıfladı
ğı ekonomik koşullarda, indirim marketlerinin (hard
-discount
) öne çıkaca
ğı
öngörülmektedir. Bu do
ğrultuda,
B
İM’in toplam üretiminin
%58’i kendi ürünlerinden
oluşması ve indirim market zincirinin lideri konumunda olması sebebiyle sektörde fark
yaratmaya devam edece
ğini de
ğerlendiriyoruz
. Şirket’in güçlü ma
ğaza büyümesi ve etkin
maliyet yönetimi ile sektördeki avantajlı konumunu sürdürece
ğini düşünüyoruz
.
Ma
ğaza sayısındaki istikrarlı artış büyümeyi destekliyor.
B
İM’in
3
Ç24 itibariyle
yurt içi ve yurt dışı olmak üzere toplam ma
ğaza sayısı 13
.337 adede ulaştı
. Bim son
5
yılda toplamda
3
.989 adet yeni ma
ğaza açılışı gerçekleştirdi
. Şirket’in deprem etkisiyle
307 adet ma
ğazasının kapandı
ğını belirtmek isteriz
. Bu gelişmelere ra
ğmen, Şirket’in son
5 yıllık bileşik ma
ğaza büyüme oranı yaklaşık
%10 düzeyinde gerçekleşti
. Kuveyt Türk
Araştırma olarak önümüzdeki yıl
%10’luk bileşik ma
ğaza büyüme oranı ile güçlü
ivmenin devam etmesini bekliyoruz
. Şirket’in yurt dışındaki Fas ve Mısır
operasyonlarının
, uluslararası alandaki etkinli
ğini artırdı
ğını düşünüyoruz
Kuveyt Türk
23.12.2024 tarihinde, BİMAŞ - BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR A.Ş. payları ile ilgili olarak; 1 Adet Hisse; 489,74 TL ortalama fiyattan, toplam;
100.000 TL nominal tutarlı; 100.000 Adet Hisse alış işlemi tarafımca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte BİMAŞ - BİM BİRLEŞİK
MAĞAZALAR A.Ş. sermayesindeki paylarım/oy haklarım; 23.12.2024 tarihi itibariyle % 0,1861 olmuştu
Ek Açıklamalar
Şirketimiz Yönetim Kurulu 24.12.2024 tarihinde;
Şirketimizin Borsa İstanbul'da işlem gören payları ile ilgili olarak Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-22.1 Geri Alınan Paylar Tebliği 5. Maddesinin 6. Fıkrasında yer alan "Beşinci fıkrada belirtilen haller dışında yönetim kurulu kararı ile geri alım yapılabilmesi için, ortaklık tarafından işlem öncesinde Kurulun onayının alınması gereklidir" hükmü gereği; Şirketimizin Borsa İstanbul'da işlem gören paylarının fiyatının Şirketimiz faaliyetlerinin gerçek performansını yansıtmaması sebebiyle pay sahiplerini korumak, pay fiyatımızın istikrarlı olarak gerçek değerine uygun oluşumunu sağlamak amacıyla, Şirketimiz tarafından pay geri alım işlemlerinin yapılmasına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'ndan gerekli izinlerin alınması için Kurul'a gerekli başvurunun yapılmasına,
Sermaye Piyasası Kurulu'nun izni halinde;
1) Şirket paylarının Borsa'dan geri alım yapılabilmesine,
2) Geri alıma konu edilebilecek azami pay sayısının 2.000.000 adet (2.000.000 TL nominal) olarak belirlenmesine,
3) Geri alınacak fonun, Şirket iç kaynaklardan karşılanmak üzere en fazla 1.000.000.000 TL olarak belirlenmesine,
4) Pay geri alım programının ve program kapsamında yapılacak alımların ilk Genel Kurul toplantısında ortakların bilgisine sunulmasına,
5) İşlemler için Mali İşler Başkanı (CFO) Fatih Meriç'in yetkilendirilmesine
karar vermiştir.
Hisse geri alım haberi ve nispeten düşük açıklanan asgari ücret fiyata olumlu yansır herhalde..
İşveren açısından asgari
ücret ballı kaymaklı oldu
Bim' in çalışanı çok ve
bu durum hisseye pozitif
yansıdı.
Ramazan ayı fiyatlaması başladı.
Tarihi zirve 623,,,y.k. yatırım 848 tl hedef fiyat verdi.
bakalım ne kadar temmetü açıklayacak.
Bunca zamandir almaya niyet ediyordum sonunda sorusturma haberi ertesinde aldım.
Güven veren patron, ciro sıkıntısı olmayan bir sektör, tarihi carpanlarina gore makul carpanlar.
Hızli dustugu gibi hizli toparlayacagini dusunuyorum.
ortalık çok karışık...bu gece tutuklama olursa pazartesi bist'in kötü olma olasılıgı bayaga yüksek gibi sanki bakalım nereden dönecek...nakitte olanlara çok güzel alım fırsatı verdi...
BİMAS uzun vadeli simetrik üçgenden bağımsız olarak kısa vadeli yükselen üçgen oluşturmaya başladı ilginç bir şekilde.
Yükselen üçgeni oluşturup fitili ateşleyebilirse simetriğin alt bandının altına kaydığı bölgeden tekrar simetriğin içine girebilir.
akşam youtube kanalıma videolu detay anlatımı yüklerim arkadaşlar.
https://i.hizliresim.com/h4ddlb1.png
BİM’in devreye aldığı yeni yatırımları ile Türkiye genelinde toplam GES sayısı 26’ya yükseldi15/04/2025 10:06:42
BİM, Antalya ve İstanbul’da çatı üzeri, Erzurum ve Şanlıurfa’da arazi üzeri olmak üzere 4 yeni GES yatırımını devreye aldı.
BİM, 5 arazi üzeri, 21 çatı üzeri olmak üzere, toplam GES projesi sayısını 26’ya yükseltti. 4 yeni GES ile yaklaşık 20 bin hanenin yıllık enerji tüketimine denk üretim yapılırken, karbon salımında yıllık 25 bin ton azalma, 630 binin üzerinde ağaç kazanımı elde edilecek. Yeni yatırımlarla birlikte BİM’in GES projeleri ile Türkiye genelinde toplam kurulu gücü 96 MW’a yükselirken karbon salımında yıllık yaklaşık 70 bin ton azalma sağlanacak.
BİM Şanlıurfa ve Erzurum’daki GES yatırımları ile 1.645 mağazasının ihtiyacını güneşten karşılayacak
Şanlıurfa ilinin Viranşehir ilçesinde devreye alınan 17,88 MW kurulu güce sahip arazi üzeri GES yatırımı ile 800 mağazanın enerji ihtiyacının tamamı yenilebilir enerji kaynağından karşılanacak. Proje, karbon salımında yılda yaklaşık 13 bin ton ile 340 bin ağaç kazanımına denk bir azalma sağlayacak.
Erzurum’un Hınıs ilçesinde devreye alınan arazi üzeri GES projesi ise 13,5 MW kurulu gücü ile 845 mağazanın enerji ihtiyacını karşılarken, karbon salımında yılda yaklaşık 11 bin ton azalmayla yaklaşık 265 bin ağaç kazanımına eşdeğer katkı sağlayacak.
BİM çatı üzeri GES yatırımları sayısını 21’e yükseltti
İstanbul Ömerli deposunun çatısına kurulan 1,35 MW’lık GES yatırımıyla ise karbon salımında yılda 770 ton ile 19 binin üzerinde ağaç kazanımına denk gelen azalma sağlanarak, deponun enerji ihtiyacının %100'ü doğal kaynaklardan karşılanacak.
Antalya Döşemealtı deposunun çatısına kurulan güneş enerjisi panelleri ile depo enerji ihtiyacının %60’ı yenilenebilir kaynaklardan karşılanacak. Proje kapsamında elde edilecek üretim 320 hanenin yıllık enerji tüketimine denk gelirken, karbon salımında yılda 10 bin adet ağaç kazanımına eşdeğer 400 ton azalma sağlanacak.
“Kalbimizden Geleceğe iz bırakıyoruz”
BİM CEO’su Haluk Dortluoğlu GES yatırımlarına ilişkin; “2020 yılından bu yana güneş enerjisi santralleri yatırımlarımızla enerjimizi güneşten alıyor, ‘Kalbimizden Geleceğe’ bir iz bırakmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Ülkemizin dört bir yanında yeni GES projeleri hayata geçiriyoruz. Yeni yatırımlarımızın katkısıyla, 2025 yılında Türkiye operasyonlarımızın elektrik ihtiyacının %25’ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamayı hedefliyoruz. GES yatırımlarıyla sektörümüzde öncü konumdayız. Yaşanabilir bir çevre ve sürdürülebilir bir gelecek için yenilenebilir enerji yatırımlarımıza devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
BİM 26 GES projesi ile karbon salımında yıllık yaklaşık 70 bin ton azalma sağlayacak
BİM’in 26 GES projesinin toplam gücü 96 MW’a ulaştı. Yeni yatırımlar ile birlikte karbon salımında yıllık yaklaşık 70 bin ton ile yıllık yaklaşık 1,7 Milyon ağaç kazanımına denk azalma sağlanacak.
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com )
Foreks
Kendi geçmişine göre mevcut fiyatlar oldukça iyi gibi görünüyor.
yayınladığım bir önceki grafikte bazı üçgen oluşumlarından bahsetmiştim.
bu yeni tabloda yükselen üçgeni simetriğe çevirdi ve Simetrik üçgenin de artık sonuna geliyor. Karar anı...
475 üstü kapanışlar simetriği yukarı kırar. Akabinde 505 seviyesi direnç olarak hedeflenebilir.
videolu anlatımı youtube 'a yükledim.
https://i.hizliresim.com/rpo7jdy.png
Migros son 15 senede 1-2 kez kar açıkladı, carfur denilen cisim asla kar açıklamadı ve vergi ödemedi, a101 görmedim ama şubelerden anlıyorum, tam bir soygun, şok tabiki kar açıklamaz ve vergi ödemez. Geriye sadece BİMMM kalıyor, adam gibi kar açıklayan ve vergi veren. Bu düşünce ile %90 oranında BİM'den alış veriş yapıyorum, sabah 9 da simit dahil, özen gösteriyorum. Bu devirde baştacı yapılacak tek kriter vergi ödeyendir.
beyaz daire içindeki bölgede üçgeni yukarı kırdı.
üçgenin dip tepe arası 75 kademe. bu kademeyi yukarı kat etmesi gerekiyor normal şartlarda.
bu da yaklaşık 560 seviyesine tekabül eder.
https://upimg.tr/i/i681cb9b0e1fba
*BIMAS-BİM 2025 yılı 3 aylık konsolide net dönem karı 2.705.109.000 TL (Önceki 5.355.475.000 TL)
Üstadlardan rica etsek, son Bim ve File ile alakalı açıklamanın fiyatlara etkisi nasıl olabilir, hisse fiyatı değeri artarmı, herkese bol kazançlar diliyorum.
yükselen bir bir kanal içerisinde yolculuk yapıyor. kanalın alt noktası 490 üst noktası 540 seviyesinde. kısa vadede 490 altında kapanışlar olmadığı sürece bir problem gözükmüyor.
videolu anlatımı youtube kanala yükledim
https://i.hizliresim.com/oz89sqf.png
Bir analiz yayınladık değerli dostlar: https://www.hisse.net/haber/bim-de-k...ye-cikti-12496
Herkese merhaba! Fiyat hareketleri gerçekten ilginç bir hal aldi. Beyaz daire içindeki üçgen formasyonu yukari kirildi gibi görünüyor. Eger 75 kademe yukari atlayabilirse, 560 seviyesine yaklasma ihtimali var. Bu durum, kisa vadede 490 seviyesinin altina düsmedigimiz sürece olumlu bir tablo çiziyor. BIM'in son finansal durumu da kafalarda soru isareti yaratsa da, genel olarak beklentiler hâlâ umut verici. Yükselen kanal içinde hareket ettigini düsünürsek, bu da yatirimcilar için bir firsat olabilir. Herkes için bol kazançlar dilerim! Unutmayin, bu bir yatirim tavsiyesi degildir.
https://img.hisse.net/charts/chart_1758010578559.png
https://img.hisse.net/charts/trend_1758010578642.png
https://img.hisse.net/charts/volume_1758010578710.png
Herkese merhaba! Fiyat hareketleri gerçekten heyecan verici bir noktaya geldi. Beyaz daire içerisindeki üçgen formasyonu yukari dogru kirilmis gibi görünüyor. Eger 75 kademe yukari atlayabilirse, 560 seviyesine yaklasma ihtimali oldukça yüksek. Kisa vadede 490 seviyesinin altina düsmedigimiz sürece bu durum olumlu bir tablo çiziyor.
BIM'in son finansal durumu biraz kafa karistirici olsa da, genel beklentiler hala umut verici. Yükselen bir kanal içerisinde hareket ettigi için yatirimcilar açisindan firsatlar sunabilir. Tüm bu gelismeleri takip etmek önemli. Umarim hepimiz için bol kazançli günler olur! Unutmayin, bu bir yatirim tavsiyesi degildir.
https://img.hisse.net/charts/chart_1758023618235.png
https://img.hisse.net/charts/trend_1758023618307.png
https://img.hisse.net/charts/volume_1758023618354.png