1950-2022 arasında olanı, biteni, nedenini araştır. sonra gel konuşalım. sabah sabah bununla ilgili 8 paragraf yazamam :)
Printable View
ons zirvesine yanaştı..
bence hala zayıf görünüyor.
günlük trade edenlere güzel fırsat verdi yine
nöbetçi dealer arkadaş dolara nerden bascak ne zaman bascak, talimat ne şekilde geldi. bunları bileydik iyi olurdu
O zaman efsaneyi yapıştıralım:oleyo:
https://www.youtube.com/watch?v=jPV8D3H5XAU
endeksi artı yaptı bir de..bırakın deliyi kendi kendine oynasın..
Pay vadeli kontratlarda bazen spottan farklı fiyatlamalar oluyor.
Mesela Eregl Mart vadeli kontrat dün Spotun 4,30 TL altında idi sabah. Akşam ise 3,80 TL altında kapattı sanırım.
(4,45 TL temettü etkisi var tabii de bu farklı bir fiyatlamaydı)
Bir vadeli kontratın spottan ucuz olup olmadığını anlamanın hesaplaması var mı?
Elimdeki eregl hisselerini bu şekilde vedeli kontrata çevirmek iyi olabilir.
Mesela şu an yaklaşık 4-4.10 TL aşağıdan işlem görüyor vadeli.
testere piyasası en sevdiğim...
talimatla hareket eden dolarımız, borsamız, faizimiz var. değerini bilmek lazım.
diyorum bir de cds 'e el atın iş tamam.
serbest piyasa nedir tüm dünya görsün kıskansın.
short ilizyondur :oleyo:
Ülkedeki yönetim anlayışına bak , aman borsamız 200 bin altında fazla durmasında dünyanın en güçlü borsası ünvanımızı kaybetmeyelim, Türk Lirasıda ne hali varsa görsün...
Allah belanızı versin Akp gibi , 4-5 sene sonra ağır yargılanacaksınız...
endeksin bırakın artı yüzde 3 4 civarı eksi olması gerekirdi normal şartlarda..bu palanın alnından öpmek lazım..
eksi makas yapsan nolucak viobun palası, herif kafaya koymuş fışkırtacak
geçen bir arkadaş yazmıştı şu ereğlinin hareketlerinden midem bulandı artık diye..valla benim de endeksin hareketlerinden bulandı..
50/50.. bekle gör
diğer bir önemli fikir, borsaya düşmeme garantisi vererek yabancı yatırımcı çekmektir.
bunları da denemek lazım. sonuçta devletimiz her şeye garanti verebiliyorken bu tür yeni yatırımcı çekme fırsatları oluşturabilir.
mesela borsa düşerse zararını ben karşılıyorum arkadaş de, yeterki gel de.
Kaç gündür düşünüyorum para ve sermaye ikiye üçe nasıl katlanır çok kolaymış pala söyledi
Bence sokaktaki simitçi de artık bizim düşmeyen borsamız var demeye başladığnda işte short zamanı gelmiştir. O zamana kadar "Düşmeyen Borsa Algısı" inşa etmeye devam...
şimdi tv'de malum yorumcular "Usd/Try yükseliyor ya işte o yüzden borsa yatırımcısı yatırımını döviz bazında korumak için alım yapıyor" geyiğine de başlayabilirler.
bu oyun çift taraflı aşağı gitmesi gerekiyorsa tabiki de aşağı gitmeli..sen böyle alakasız zamanlarda saçma hareketler yaparsan kim gelecek bu borsaya..bu hareketler ile yatırımcı kazanılmaz aksine kaybederler..ben vadeli de pozisyonda değilim aksine hisse taşıyorum yüklü seviyede..ama bu hareketlere gerçekten gıcık oluyorum..sonra alakasız zamanlarda neden yüzde 8 9 eksi yapıyoruz diye kimse düşünmesin..bu salak saçma hareketlerin sonucu oluyor hep bunlar..
soru şu fed faiz artırırsa bizimkılerde savaşı ve fedi bahane edip artırır mı??
SHORTÇU geliyor..herifte sürüyor...Ne olursa olsun bir tarafa KOŞULLANMAMAK LAZIM.
krdd 15 üstü olmasın be kardeşim yuh
Dün VİOP'ta usdtry0422 ye basan tcmb değil akbank imiş. Hayırdır 15,2 den deli gibi dolar satmanın ne manası var? Hedge mi ediyorlar yoksa bir duyum mu var? Onu da öğreniriz yakında nassolsa.
https://i.postimg.cc/vZvTk5fJ/2022-03-08-11-22-23.png
Sokakta simiticiye sorsak borsa kuvvetli diyecek ha. [emoji3]
Bak paribu dersen bilir birşeyler. CHZ de mesela.
Bence pala bugün azacak
Paladyum ne kadar aşağı bist o kadar yukarı
Bence
fiyatlar eşitlendi...iyi olan kazansın...
https://i.hizliresim.com/szovptc.jpg
Zelenskiy: Kırım ve Donbass cumhuriyetlerinin tanınmasını tartışabiliriz
sputnik
Bu da USDTRY0422'nin tüm zamanlarda aracı kurum dağılımı. akbank feci zarar etmek üzere ,eğer dolar nisan sonuna kadar 1 lira düşmezse :)
https://i.postimg.cc/FFWnN6gp/2022-03-08-11-45-56.png
VİOP'ta seans içi alan satan görülmüyor, borsa vermiyor datayı. Ancak akşam belli olur ama birisi satıyor yine ki dolar artarken viop yerinde sayıyor.