tabi hisse bu kadar anomali ile fiyatlanınca makas da bu kadar açık oluyor.
Küresel ısınma nedeniyle dünya hızla çölleşiyor.
10-20 yıllık uydu resimlerinde bu çok açık.
Kuzey afrika ve ortadoğu toprakları bitiyor.
Bizde de konya başta olmak üzere iç anadolu çölleşiyor.
Önümüzdeki dönemde su ve gıdaya erişim hayati önemde olacak.
Kuraklık ve bu ülkelerdeki aşırı nüfus artışı ile daha çok mülteci gelecek.
Muhtemelen TC artık tek ulus olamayacak diye yorumlar yapılıyor.
Taaa en kuzeydeki iskandinav ülkeleri bile görçmenleri ülkelerine grei göndermeye çalışırken biz ümmet yalanı ile siyasi çıkar için ŞİMDİLİK nerdeyse her ulustan on milyonu kabul etmişiz. İş, her türlü sağlık, eğitim, gıda yardımı vermekle de sınır değil.
Bunların aile başı 5-6 adet çocukları mükemmel türkçe biliyor. Bunları göndermezsiniz.
Özetle bu nüfus GÜYA SURİYEDE ROL KAPMAK İÇİN, verilen yanlış kararlarla TC da dahil edildi...
Şamda namaz kılınacaktı, Halep bile yalan oldu.
Eldekiler de gidiyor. Bak Hatay a...
Artık bu saatten sonra yapacak bir şey yok.
Giden zaten olmaz da, Esat kendisi ile savaşan, isyan eden EN RADİKAL grupları neden ülkesine kabul etsin.
CNN Türk gazetecisi bile Kuzey Suriyede başını kapatarak yayın yapmak zorunda kalmadı mı?
İşin gerçeği ne?
Mülteciler akın akın her yönden karadan, denizden TC ne geliyorlar.
Hatta genç afganlar çoban olup et fiyatarını düşürecekti diye göz de yumuldu diye yazıldı çizildi.
Biz ne yapıyoruz.
Almanyanın verdiği bi-iki milyar ile bize girenleri AB ye yollamamayı başarıyoruz.
AB, mülteciler, iktidar Herkes bu düzenden mutlu.
Bize ne oluyor?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 milyar liralık ihracatçı, 50 milyarlık turizmci kredisinin fonlaması Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından sağlanacak. Bloomberg HT’nin edindiği bilgiye göre, krediler ithal ikamesine dönük yatırım yapacak ve döviz gelir taahhüdü bulunan yatırımlara aktarılacak. Yerli makine yatırımları önceliklendirilecek.
https://m.bloomberght.com/150-milyar...cmbden-2304335
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bedava sağlık hakları iptal olsa, bayram tatiline gidenler alınmazsa, dükkan açanlara extra vergi konursa, üniversite öğrencilerinin bursları iptal olursa vs vs....
belki geri dönebilirler....
Sol düşünceye sahibim ancak göçmenler için evlerini yurtlarını terketmişler başka bir ülkeye sığınmışlar zor durumdalar gibi bir edebiyat hiç yapmayacağım.Metroya biniyorum onlarcası,parkta oturuyorum etrafımız Suriyeli Afgan dolu,sokakta yürüyorum adım atamıyoruz,markete cafeye gidiyorum her yerdeler.Acayip gıcık oluyorum.Artık ilk zamanlarda ki çekingenlikleri de kalmadı toplu geziyorlar sürü gibi ellerinde telefonlar nargileler.Okuyoruz görüyorüz kadınlara karşı yaptıkları sapıklıklar video çekmeler bizim ülkemiz de yaşayıp ekmeğini yiyip bizlere yapmış oldukları hakaretler kabalıklar.
Ne olacak bu iş böyle üç yıl ,beş yıl,on yıl sonra.Milyonlarca göçmen.Bu ülke bu yükü nasıl kaldıracak.Güzelim ülkemizi ne hale getirdiler.Çocuklarımızın geleceğini düşünüp gece bile rahat uyuyamıyorum bu haldeyim.
Zor durumda olanlar, genç kızların oralarını buralarını vidyoya çeker mi....
umarım doğrudur yüzde 9 la ihracatçıya verilecek kredi bedava verilen bir para başı boş bırakılırsa deli gibi arabaya eve dolara altına kayar bu para kkm bu kredinin yanında masum kalırAlıntı:
HAZİNE BAKANI NEBATİ: VERİLEN KREDİLERİ ÇOK SIKI BİR ŞEKİLDE TAKİP EDİYORUZ
50 milyarı turizmde nasıl denetleyeceksin...
Kendi tanıdıklarına yeni otel veya yenileme, ek inşaat için verip vermediklerini nasıl denetleyeceksin.
Tanıtım diyecekler milyonlarca parayı yine kendi şirketlerine aktarıp dolar almayacaklarını nasıl garanti edeceksin?
Turizmci bunu çarşaf,çatal kaşık için kullanmayacak herhalde.
İşin ilginç yanı çok uzun vadeli YÜZDE 9 kredi olduğndan kredi kapmak için epey savaş yaşanacaktır.
Faturayı ise gelecek iktidarlar ödeyecek.
Bu kadar devhasa parayı esnafın elektrik ödemesi veya eşel mobil ile çiftçiye, nakliyeciye dağıtsalar herkes yararlanır enflasyonda eksi etki yapardı.
Halbuki şimdi paranın çok az şirkete gitme olasılığı yüksek...
Rusya Kiev i yenemeyeceğini anlayınca şehirleri geri çekilirken ortalığı neden yıkıp yakar anlamam?
Geçmişte de Yunanlılar İzmire de aynıyı yaptılar.
Yenilip giderken ille de herşeyi talan mı etmek lazım?
üstad çok büyük vebal alıyorlar böyle haksızlık görmedim ben bizim sırtımıza yüklenen bir yük var şuan hissetmiyoruz ama belki atıyorum şimdiki 30 yaş altı çalışan nesil emekliliğini nasıl yaşayacak sağlık vs. ne olacak belli değil ülkede nereler satılacak çok karamsar tablo yolgider üstada katılıyorum. ben de zerre hakkımı siyasilere helal etmiyorum.
Bizim foruma cevap gecikmemiş :) daha da artacak seve seve bize geleceksiniz diyor
https://twitter.com/patronlar/status...QCVBzpAWw&s=19
Bizim senin linkin altında yer alan yüzbaşı gibi insanlara ihtiyacımız var.
Adamın odasında üç tane Atatürk resmi var.
Yoksa her olayda her fırsatta ima yolu ile olsa Atatürk ve onun dönemini değersizleştirmek isteyen soysuzlara karşı böyle insanlara ülkenin ihtiyacı var.
Böyle ülkeyi ulus devletten bölebilmek için bir kaç kemik uğruna büyük devletlerin köpekliği yapanlara karşı...
Nisanda beyaz eşya satışları artıyormuş diye yoru yapmıştı bloomberg de bir sektör temsilcisi.
Sunucunun sorusu üzerine bayiler zam gelecek diye stok da yapıyor olabilir demişti...
Gerçekten Merak ediyorum.
TC enflasyon tarihinde fiyatlarda gerileme olduğu bir dönem yaşanmış mıdır?
https://cdnr.yenicaggazetesi.com.tr/...3141052496.jpg
Buyurun cenaze namazına.!!!
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/m...um-531727h.htm
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Doğru yerinde karar. Ihracatciya nakliye navlun vergi vs teşvik edilir.
Turizmciye uçaklar, yakıt, ulaşım vergi vs teşvik yöntemi belli daha önce yapıldı ve iyi sonuçlar alındı. Sektör temsilcileri profesyonel.
Bazilari, şüpheci , agnostik.
Ne söylesen yapsan asla inanmaz. Takıntılı hasta.
SM-P610 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ayçiçeği yağını, şekeri anladık da Süt ürünlerindeki fırlamalar tamamen bize özgü.
Ülkede inek kalmadı, EBK fiyat düşürmek için sığır kesene 2.500 tl teşvik veriyor.
İnsanlar çocuğuna süt, yoğurt alamaz hale geldi.
Sütaş, en kaliteli ucuz ürünler satar. Piyasadaki fiyatları dengeler.
Kaşara yüzde 30 zam yapmış. En ucuz kaşar 70 den 100 e çıkmış.
Süt kendi markaları dışında 3 harfli marketlerde yok gibi.
Büyük zam bekleniyor herhalde.
Market markalı tava yoğurdu 1 hafta önce 17.5 a satılıyordu birer gün arayla önce 20, sonra 25 oldu.
Dün baktım reyonda en az 12 tane son kullanma tarihi dolmuş ve satılmamış. Çöpe atılacak. Artık insanlar alamıyor.
Yumurta, yoğurt, süt, yufka, kuruyemiş, WC kağıdı Hepsinde de 3 zincir markette de kurşuna kadar aynı fiyat.
Kartel oluşmuş. Rekabet kurulu seyrediyor.
Dövizin yukarı gitmesi işlerin e gelmiyor.oylari düşüyor.halk alıştı tabi.vur çatlasın çal oynasın.kkm de onun için var.
Heryerithal ürün.muteahhitler faiz düşük olmayınca ev satamiyor.her bakımdan garabet ekonomi.halkin acı ilacı içmesi lazım.
Faiz düşük olmayınca ev satamıyorlar da, şimdi faiz düşük fiyatlar fırladı. Yine geçmişte olan olur, hele bir başlayalım enflasyon taksitleri öldürür şeklinde bakılıyor olaya. O zaman enflasyonu düşürmeye niyetleri yok diyebiliriz. :oleyo:
ytd
Enflasyon bence sadece makyaj...
kuru milyon yapan enflasyon yaşadık.. böyle saçma fiyatlamalar olmadı..
:he: Rusya da ihracatçı rubleye dönme oranı 80%, bizde 40%, hani yunanistana da savaş filen açmadık.
Tl havuzu kkm borsa vb de..
Kur devale oldu, cari kapanacak çin modeli olacaz..
cari de kapanmadı, başka şey modeli oldu.
dovizi ne emiyor ?
çalışmaya gelen göçmenler evlerine para gönderiyorlar mı ?
Evi satan parayı ne yapıyor ?
nasıl olan şey enflasyon gibi yapıyor, ama pekte enflasyon gibi durmuyorsa,
bence, bir dahaki tura devale etme de kullanılmaz.
SÜT : dünya çiğ süt fiyat ort: 0,48 usd= 7 tl
avrupa = 0,42 euro = 6,64 tl
TR güncel = 5,7 tl
TR olması gereken min.6,25 tl.dolayısı ile birkaç ay sonra raf fiyatlarında % 10-15 ve üzeri beklenti.
ET : canlı abd : 140 cent libre = (1,40x14,65)/0,453= 45,27tl x 2(yaklaşıkkarkas için)=90,54tl bizde de şuan 85-90 tl yani paralel gidiyoruz. lakin aralık 22 kontratları 150 görülüyor.
dolayısı ileriki günlerde et ve süttte artış kaçınılmaz görülüyor.
euro maaşlı üreticilerle aynı fiyat.. :he: :he:
https://ec.europa.eu/info/sites/defa...-prices_en.pdf
e hani nerde rekabetçi kur rekabetçi üretim, çobanlara 600+ euro maaş bağlansın fiyatın anlamı olsun :p
ayrıca ülkemizdeki et ve süt üreticiliği köhne ve paldırküldür giden bir yapıda.bu işler paramız varki alıyoruz demekle olmuyor ki olmayacakta...
TR SÜT Üretimi= dünyada çoğunluk üretim, kendi arazisinde ekip biçenler süt üretimindedir.bizdeki üretici (çoğunluk)yıllardır(min 20 yıldır)g.t. yemciye dayamış hazır yemle yani lokantadan hayvan besliyor.ve dünya fiyatı yakalamaya çalışıyor.hatta üzerine çıkmak eğilimli çünkü kurtarmıyor diyor.nasıl kurtarsın dünya fiyat oluşumu kendi yemini kendi üretenlerin oluşturduğu fiyat.seninki lokantalı vadeli fiyat.böyle giderse bigün gümleyeceği aşikar. et besiciğinde de durum farklı değil.
Süt ırkı hayvanın erkek yavrusu ile et besiciliği ya pı la mazzz.lokantadan besleme ile et besiciliği ol mazzz..
öyle bir uretım modelı kurmak gerekıyorki ithalat pahalı ıcerde uretmek avantajlı karlı olsun.o da anca devalle olur.once kuru cok yukarı almak lazım.sonrada ıthale cok vergi.uretımı desteklemekle olur.planlamayla olur.gıda oncelık.enerjıde tasarrufla olur.başka cıkıs yolu yok.eskı sıstem bitti.
Her yerden uzerimize uzerimize fiskirtiyollar zamlari..
Verdik yetkiyi simdi de etkiyi goruyoruz.
Syg,