Yarın yatırımcı sunumu olduğu bilgisi nerede? Benim bildiğim yarın Genel Kurul var. İkisi farklı şeyler.
Printable View
Saat 10.00 da genel kurul başladı
1 - Açılış ve Toplantı Başkanlığı'nın oluşturulması
2 - Toplantı tutanaklarının imzalanması hususunda Toplantı Başkanlığı'na yetki verilmesi,
3 - 2021 Yılı Şirket Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun okunması, müzakeresi ve onaylanması,
4 - 2021 Yılı hesap dönemine ilişkin Bağımsız Denetim Rapor Özeti'nin okunması, müzakere edilmesi ve onaylanması,
5 - 2021 Yılı hesap dönemine ilişkin Bilanço ve Gelir Tablosu'nun okunması, müzakeresi ve onaylanması,
6 - Şirketin 2021 yılına yönelik kar dağıtımına ilişkin Yönetim Kurulu'nun önerisinin görüşülmesi ve karara bağlanması,
7 - Yönetim Kurulu üyelerinin Şirketin 2021 yılı faaliyetlerinden dolayı ayrı ayrı ibra edilmesi hakkında karar oluşturulması,
8 - Yönetim Kurulu üyelerinin seçimi ve görev sürelerinin belirlenmesi hakkında karar verilmesi,
9 - Yönetim Kurulu üyelerinin aylık ücretlerinin belirlenmesi,
10 - Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince Şirketin 2022 yılı Mali Tablo ve Raporlarının denetlenmesi için Şirket Denetim Komitesi'nin ilgili raporu doğrultusunda Yönetim Kurulu tarafından önerilen Bağımsız Denetim Kuruluşu'nun Genel Kurul'un onayına sunulması,
11 - Şirket'in 2021 yılı içerisinde yaptığı bağışlar hakkında pay sahiplerine bilgi verilmesi,
12 - Sermaye Piyasası Kanunu madde 19/5 uyarınca, 2022 yılında yapılacak bağış ve yardım sınırının karara bağlanması,
13 - Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince 2021 yılında üçüncü kişiler lehine verilen teminat, rehin, ipotek ve kefaletler ile elde edilen gelir veya menfaatler hakkında Pay Sahiplerine bilgi verilmesi,
14 - Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim Tebliği Ek'nin 1.3.6. nolu maddesinde belirtilen işlemler kapsamında Genel Kurul'a bilgi verilmesi,
15 - Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri kapsamında, 2021 yılı içerisinde ilişkili taraflarla yapılan işlemler hakkında Genel Kurul'a bilgi verilmesi,
16 - Yönetim Kurulu Üyelerine, Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. maddeleri çerçevesinde izin verilmesi hakkında karar verilmesi
17 - Dilek ve temenniler.
https://i.hizliresim.com/tajokw7.png
*Hala aynı tarz hareketler, hacim çok düşük, en çok düşen hisseler arasına girmeyi yine başardı, belki son 1 saat farklı olur yine dünkü gibi...*
Toplantıda altın madeni ile ilgili süreç sorulmuş sağlıklı bir şekilde ilerliyor diye cevap verilmiş
ABD borsalarında ENERJİ ŞİRKETLERİNDEN para çıkışları başladı diye tüm sosyal medyaya gönderdikleri ABD kaynaklı raporlar, Türkiyedeki enerji şirketlerini de borsada şimdilik olumsuz etkiliyor...
bugün; hafif pozitif olur diye düşünmüştüm....olmadı....
(cezasının bitmesi, genel kurul, dün son anlardaki iyi alışlar....)
18 Kasimdaki idk toplantısının üzerinden iki hafta geçti. Yeter artık iyi kötü bir sonuç çıksın.
En önemli gelişme bu maden işi.
CPH2269 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1-) Soru: Çan 2 Termik Santral’in %70’i #Odas a ait, geçen yıl #Cante nin belli bir hisse kısmının daha borsada işlem gören tipe dönüşüm başvurusu yapıldı, hisse 170 TL fiyatları gördü ve satmadınız şuan 135 TL’den işlem görüyor bu fiyatın yetersiz gördüğünüz için mi satmıyorsunuz, madem satmıyorsunuz neden 3,90 TL fiyatla #Cante yi halka arz ettiniz ?
Cevap: Geçen yıl Elektrik fiyatları 200 TL idi şuanda yaklaşık 3800 TL civarında seyrediyor, karlılık arttığı için, 2030 yılında kadar olan kredi ödemelerini artık rahatlıkla ödeyebildiğinden dolayı hisse satışı olmadı.
2-) Soru: Altın madeni yatırımında son durum nedir ? ÇED süreci nasıl devam ediyor ?
Cevap : Altın madeni yatırımı odaklandığımız bir konu, süreçler sorunsuz devam ediyor, sağlıklı bir şekilde bu konuda ilerleme sağlıyoruz.
3-) Soru: Üretilen elektiriğin ne kadarlık kısmı spot piyasada, ne kadarlık kısmı ikili anlaşmalarla satılıyor?
Cevap: Bu teknik bir konu olduğu için dönem dönem değişimler oluyor, şuanda %25’lik kısım spot piyasada satılıyor.
4-) Soru: İştiraklere aktarılan paralar nerelerde kullanıldı, şirketten yapılan bağışlar nerelere yapılıyor?
Cevap: İştiraklere aktarılan paralar yeni yatırımlarda kullanılmıştır, gerekli açıklamalar bilançoda gözükmektedir
5-) Soru: 2015 yılından beridir neden kar payı dağıtımı yapılmıyor?
Cevap: Geçmiş yıllara ait zararlardan dolayı kar payı dağıtımı teknik olarak yapılamıyor, bu zararların nedeni çok fazla yatırım yaptık, termik santral kurduk, çok hızlı büyüdük, yatırımlarımızın meyvelerini yeni yeni toplamaya başlıyoruz.
6-) Soru: Marina yatırımı neden yapılıyor, bir gelişme var mı ? Ana sözleşmemiz Elektrik üretimi olarak bulunuyor bu konuda bir düzeltme olacak mı ?
Cevap: Odaş grubunun içinde bulunan iştirakler tarafından Maden ve Elektrik üretimi yapılıyor, farklı sektörlerde de yatırım yaparak sepetimizi genişletmek istiyoruz, çalışmalarımız devam ediyor, ana sözlememiş genişletilecek.
7-) Soru: Hisse neden sürekli devre kesiyor ?
Cevap:Daha önce bu durumla alakalı Likidite sağlayıcılık sözleşmemiş bulunuyordu, bu konuylada ilgili çalışma yapılacaktır.
8-) Soru: Özbekistan yatırımı ne zaman devreye alınacak ?
Cevap: Bugünlerde devreye girmesini bekliyoruz, Birkaç günde sonuç alabiliriz, hükümetle görüşmeler sürüyor.
MSCI ile ilgili yönetim kurulunun bir görüşmesi olmuş mudur, danışmanlık hizmeti alınmış mıdır?
Cevap: Burak Altay ; yok görüşmedik
Altın madeni ile alakalı süreç sağlıklı bir şekilde ilerliyor
Yönetim Kurulu üyelerinin 40 bin TL net ücret oylandı ve kabul edildi.Önümde oturan avukat abi Soru: Biz kar payı alamazken YK'nın bu ücreti almasını doğru bulmuyor, buna itiraz ediyoruz.
Benim alabildiğim notlar bu şekildeydi, katıldığım en ateşli genel kurul buydu :) Şirketimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum, paylarımı tutmaya devam edeceğim.
Not : Yorumlanacak pek bir şey yak ama yorumlamak isteyen hocalarıma kuşlu sitede Mustafa AKSU bey atmıştır kendisinden alıntıdır.
Genel Kurul biraz olaylı geçmiş. Tutanağı okumanızı tavsiye ederim. Herkes kendi değerlendirmesini yapar.
Cante2 paylarının bir kısmının satılmasının iyi olduğu fikrinize kesinlikle katılmıyorum. Satıldığı zaman oradan gelecek para bir defalığına bir nakit girişi sağlayacak, ancak aynı oranda konsolide bütçede Cante2 kaynaklı ana ortaklık karları azalacak yani odaş net karları düşecektir. Gelen nakit Cante2'den daha verimli olacak bir yatırıma dönüşmezse, bir kereliğine satılan paylar aynı oranda ancak sürekli bir net kar azalmasına dönüşecektir. Şirketler niçin yatırım yaparlar? Daha fazla para kazanmak için. Hali hazırda iyi para kazanan bir iştirakin paylarını satmak bunun tam tersine hareket etmektir.
İstedikleri kadar rapor yazsınlar. Gelecek yıl enerji şirketleri kar rekorları kıracak(Devletler enerji şirketleri veya santrallerine el koymadığı veya elektrik fiyatlarını artırmayı yasaklayıp şirketleri batmaya zorlamadığı sürece ki, demokratik ülkelerde bu imkansız gibi.) bence.
Avrupa, doğalgazının yarıdan fazlasını Rusya'dan tedarik ediyordu. Bu Rus gazı aylardır akmıyor. Dolayısıyla, stoklar hızla tükeniyor ve şimdilik ufukta bir anlaşma görünmüyor. Daha aylarca akmayacak gibi. Rus gazı olmadan, o stokların doldurulması imkansız gibi. Ha; ABD, Afrika vs'den alınacak gaz, ne Rus gazı kadar ucuz olur, ne de Avrupa'nın ihtiyacını yeterince karşılayabilir.
Diyelim ki 5-6 ay sonra Rusya ile anlaşma olsun(Buna "Doğmamış bebeğe don biçmek" derdi eskiler). Anlaşmadan sonra Rusya vanaları açsa bile, eksilen o stoklar hemen telafi edilemez. Sonuçta, günlük üretilebilecek ve taşınabilecek gaz miktarı sınırlıdır.
Kaldı ki, Rusların Avrupaya "Gelin kardeşlerim, size ucuza gaz verelim" diyeceğini de hiç zannetmiyorum.
2025'ten itibaren artacak olan trafikteki elektrikli araçları da dikkate alırsak; daha uzun süre elektrik şirketlerinin gözde olacağını düşünüyorum.
Ha, tabi ki hiçbir fiyat, hiçbir zaman sürekli yukarı yönlü olmaz. Hem elektrik fiyatları, hem de borsadaki şirketlerin değerleri arada düşeceklerdir ama daha uzunca bir süre bu düşüşler düzeltme olarak kalacaktır bence.
Herkese bol kazançlar.
Genel kurulda sürekli sorularla sıkıştıran avukat Cem Kaya sürekli TV tartışma programlarına çıkan avukat galiba
Benden buraya kadar 3 ay önce yazdığım 20 TL arkasındayım.3 ay da iyi ralli yaşadım Odaş hissesinde kömür gözlü spekülatörlere teşekkürler 2 tavan yaşattıkları için isterse 6 ayda 50 TL olsun önemli değil borsada yüzlerce potansiyeli olan hisse var biri gider bir gelir duygu yok bitti benim için Odaş hissesi yolu açık olsun.Kalanlara bol kazançlar.
u30 a girerse iyi olur....
https://i.hizliresim.com/c3f6j1s.png
#ODAS | Sektör Analiz Karşılaştırılması
Elektrik sektöründe bulunan 33 şirket içerisinde en düşük F/K'ya sahip şirket #ODAS'tır.
PD/DD oranına göre ise 7. sırada bulunuyor.
Yani 33 şirket içerisinde F/K'da 1. ve PD/DD'de ise 7. sırada yer alıyor.
Dorduncu bilanco nun ucunden daha da iyi gelecegini ongorerek
Bist in gelidigi su fiyatlamada
1.6 dolar dan 1 cent ucuz olmamali bu hisse.. ama iste piyasa
Dokmeden gitmiyor
Ben 2.46 den baslamistim bu kagida
Cuma gunu maliyetimi sifir yaptim
Borsa secime kadar ve sonra bozmazsa 2023 de oralari gorecegini dusunuyorumSM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çin kovid kısıtlamalarını hafifletip üretime ve büyümeye ağırlık verdiğinde çadır karışacak, kömür altından değerli olacak.
https://t.co/F52hmvvUUh
https://twitter.com/_bruglione_/stat...1GRavgmQGJIw-w
Odaşta havuz yatırımcı kitleleri var, onları söktürmeden çok yukarılara taşımak istemiyor spekülatör , havuz yatırımcıları ne demek derseniz de ....>>>>> havuza girişte belli bir ücret ödeyip, sonrasında da havuzun alın dediği hisseleri satın alıp, hissenin aylık getirisi üzerinden % 20 lik kısmı havuz yönetimine komisyon olarak veriyorlar(Sizler de biliyorsunuzdur zaten), .....Çok garip olaylar, böyle 50-100 kişilik havuzlar var ve bunların bir kısmı speğin bilgisi dahilindeyken, bir kısmını da spekülatör istemediği halde havuz oluşturup giriş yapmış olanlar da mevcut..Bir çok hissede ve Odaşta böyle havuz oluşumları mevcut ve spekülatörler de kendi istekleri dışında giriş yapmış olan bu oluşumları dökmeden hisseleri daha yukarılara taşımak istemiyorlar..
(Not: Havuz üyeleri olan KY maalesef ki, havuz yönetiminin bulundukları hisseyi yukarıya taşıdığını zannediyorlar ve safça yönetime komisyon ödüyorlar)
Bazı havuzlar Odaş'tan ayrılmaya başladılar, tabiri uygunsa fiyat baskısından dolayı dökülüyorlar artık...
Maalesef piyasa bu şekilde çalışıyor. 4. çeyrek karına göre daha da ucuzlayacak. Finansal verilere göre daha da ucuzlayacak. Borsanın ucuz hisselerinden birisi. Yalnız geçmişten gelen güven , istikrar ve süreklilik problemi mevcut. Biran önce bu olumsuz özelliklerinden kurtulmalı.
ODAS'ta spekülatör filan yok. Kendini spekülatör sanan binlerce spekülatörcük var. Bu hissede spekülatör olsa, bu kadar dağınık olmazdı. Ayrıca, sektör fk'sı 55'lerdeyken, bunun fk'sı 6'larda olmazdı. Yani, bu kadar ucuz olmazdı.
Bu hisseyi, spekülatörler değil, küçük yatırımcı taşıyor/taşıyacak. Karlar arttıkça, hisseye olan talep de artacak.
Bol kazançlar.
endeks çok iyi durumda;
değerlendirebilse şu endeksi....
Prim yapmıyor zaten. Sektör ortalamasıyla kıyaslarsanız, ne kadar ucuz olduğunu görürsünüz. 1,5'lardan 10'lara gelmesini kastediyorsanız; o kadar karla gelmemesi imkansızdı. Karları gören küçük yatırımcı hisseye yüklendi. Sektör 55 fk'lardan işlem görürken, ODAS 0,5 fk'larda kalamazdı.
Bana katılmayabilirsiniz tabi ama benim yorumum somut veriye dayanıyor. Takaslara bakarsanız, ne kadar dağınık olduğunu görürsünüz. Hiçbir spekülatör, bu kadar fazla hesaptan işlem yapamaz.
Takaslara göre hareket etmem ve güvenmem ama eğer tahtada bir spekülatör olsaydı, takaslar bu kadar dağınık olmazdı ve karları bilançolar geldikçe değil, bilançolar gelmeden satın alırdı. Böylece karları gören küçük yatırımcının hisseye doluşmasını da önlemiş olurdu.
Yani, bilançolar açıklanmadan önce tahtayı yukarı sürerdi. Hatta, başka tahtalarda olduğu gibi 3-5 yıl sonrasının bilançolarını fiyatlardı. Bu hissede ise 12 aylık bilanço bile fiyatlanmadı. Gerçi, 9 aylık da fiyatlanmadı ya.
Selamlar.
Aynen öyle.
CPH2269 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Faaliyert raporu ve halk yatırım raporlarında bedelli ile ilgili olan kayıtlara baktığımda bir yerde 376,000 ons bir yerde 376.000
Ben koca murat dağındaki rezervin 376 bin ons olduğunu düşünmek istiyorum.
bunun yanında da 2 milyon ons civarında gümüş rezervi var. Bedelli artırımında halk yatırım resmi belgede bu madenlerin değeri için 250 milyon dolar gibi bir ekonomik değer biçmiş ama buradaki tecrübelilere soruyorum bu miktarlarda bir maden rakamı 250 milyon dolardan daha fazlasını hak etmez midir?
Onun yanın da teknik bir sorum daha var CANTE şirketinin piyasa değeri 46 milyar lira ve bunun sanırım %20 civarındaki payı hala ODAŞ'ın yanlışsam lütfen düzeltin matriks şirket kartından daha sağlıklı bilgi edinebiliriz.
Burada nakit ve benzerleri kaleminde 46/5 üzerinden düz 9.2 milyar liralık bir miktarı neden görmediğimizi de teknik olarak anlamıyorum sene sonu konsolide bilançoda mı olacak yoksa başka kaçırdığım bir şey mi var.
Tecrübeli ortaklar büyük ihtimalle cevaplayacaktır sanırım. 10x yapmış son zamanda ama hkayeleri kurulu gücü devlet garantileri ve madenler üzerindeki potansiyele baktıkça "room for improvement" derler yabancılar o potansiyeli yok mudur diye sorasım geliyor ODAŞ için.
İyi Akşamlar.
Can2 santralin yüzde 77 si odasin.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.