Yarın işe gidicem.. Ve yapmam gereken çok işim var..
Sevgiler herkese:hi:
Printable View
Yarın işe gidicem.. Ve yapmam gereken çok işim var..
Sevgiler herkese:hi:
Bu konuda ben capcahilim. Forumda buraları okuyan biri varsa ve cevap verirse harika olur.
Sesli mantık yürütüyorum - Faiz artarsa Doların değeri artmalı. Bu da 1 EURO 'nun daha az miktarda USD alabilmesi demek. Yani EURUSD düşer. - işallah bunu okuyan biri olursa kahkahalarla gülmez bana...Bir de ChatGPT 'ye sorayım:
If the Federal Reserve (FED) increases interest rates, it typically causes the value of the currency to increase, leading to a stronger US dollar. This is because higher interest rates make the currency more attractive to foreign investors who seek to earn a higher return on their investments.
In the Forex market, the exchange rate between two currencies is affected by the relative interest rates of the two countries. So, when the FED increases interest rates, it causes the value of the US dollar to increase, leading to a decrease in the value of other currencies in the Forex market.
For example, if the FED increases interest rates, the US dollar will become more attractive to foreign investors, who will buy more US dollars to take advantage of the higher interest rates. This increased demand for the US dollar will cause its value to appreciate relative to other currencies, such as the Euro or Japanese yen.
However, it's important to note that the impact of interest rate changes on the Forex market can be complex and depends on a variety of factors, including market expectations, economic conditions, and other central bank policies. Therefore, it's always advisable to carefully monitor economic and financial news to stay informed about potential changes in the Forex market.
Grafik çalışıyoruz....dışarda yağmur yağıyor...
https://i.hizliresim.com/fbdey3h.jpg
Japon yeninin (jxy) birkaç aylık periyotta yükseliş trendine gireceğine dair kuvvetli ipuçları var. USDJPY buralarda biraz da git gel yapar ama 136-137 civarlarından 120 başlarına düşüş için takibe başladım. Forex ile beraber jpy bazlı etf araştırıyorum..
Bilgi olsun.
Gunaydin herkse :hi:
Selim bey ve diğer herkes.. Böyle bir bahçede sabah yürüyüşü yaptiginizi hayal edin..:yes:
https://twitter.com/evrenemerak/stat...83362870337536
Dow 33220
Altın 2047
Eurusd 1.1042
Cok degisen birsey yok:)
Zaten cuma hareket olmaz fazla.
Selim bey faiz artırımı Avrupa Merkez Bankası yaptı. Dolayısıyla Euro değer kazandı.. ABD de olmadı.. Boş bulduğum vakit bakicam detaylı bu konuya. Artık bunu ogrenmemiz lazım ayıp bize. :)
Bugün birkaç itibar vericem birilerine.. Tanimadigim.. İtibar hakkım yok ayni kisiye tekrar vermek icin.. Olmuyor.. Mahçup oluyorum:)
Bol kazanclar sevgiler :hi:
Şimdilik..
Günaydın herkese,
Ben hiç USDJPY bakmıyordum normalde. İyi ki söylediniz ve şimdi baktım. Ne kadar pürüzsüz trendler yapmış. Zamanda geriye gidip işleme giresim var. Bu arada haftalık grafikten bahsediyorum:
https://i.hizliresim.com/83payz3.png
Ben olsam burada 132,301 egale olmadıkça ALIM yönünde olurdum, kırıldığı gibi trend algım değişirdi.
Hakikaten çok pürüzsüz. Söylediğiniz ve dikkat çektiğiniz için teşekkür ederim.
Saygılar
Benim dedem arıcıydı. E onla kala kala ben de çat pat sempati duyuyorum arılara. O bahçeyi görünce hemen arıcı perspektifiyle baktım olaya. Hemen aklımdan "Burada çok güzel bal olur" geçti.
Arılar zevkten çıldırırdı orda olsalar.
Size de bol bol günaydın Sayın Dore
Siz de yarın öbür gün toplumdan uzaklaşıp kırda kıyıda bir ufak ev alırsanız, bahçeye böyle çiçekler ekin. Ben de yan taraftaki araziyi alıp arıcılık yaparım. paraya para demem.
Ben hamakta sallanırken arılar, sizin çiçekler sağ olsun, para basar....
Benim bundan bile haberim yok :)
Allahtan başlığı doğru dürüst kimse takip etmiyor da rezil olmadım (Sayın Başkara, sizi tenzih ederim - "Ne yani, ben doğru dürüst kimse değil miyim?" diye geçmesin aklınızdan)
Bir tane sabah şarkısı paylaşmak istiyorum...acaba hangi şarkı olsa...buldum :)
https://www.youtube.com/watch?v=MhLKV-0Ns98
Haftalık Grafikte yönün hala yukarıya dönük olduğunu düşünüyorum. Ama tabi minör trendler de oluyor.
D1 Zaman Dilimine indiğimde Satış Trendi bariz zaten ve ben de 95 PİP Risk ile satış yaptım. Hedefim bir sonraki Destek Seviyesi (132,25 +/- 10 PİP)
Zaman her şeyi gösterecek - Saygılar
https://i.hizliresim.com/ovh8ivr.png
Selam nihayet geldim işlerimi bitirip :hi:
Ben toplumdan uzaklaşmak istemiyorum kalabalığı seviyorum. Ama doğanın içinde yaşamı da çok seviyorum. Eğer bahçeli bir evim olsaydı bol bol meyva ağacı dikerdim. Ve tabi çiçekler de:yes:
Arılarınız istediği kadar bal alabilir hiçbir sakıncası yok.. Ekosistem için çok önemliler onlar:yes:
Arada bir kavanoz bal yollarsınız artık komşuluk hakkı:):):)
Ağaçtan meyva yemeyi çok severim. Geçen yaz Çanakkale de ağaçtan erik yemiştim. Dut da yedim.. Birde ıhlamur ağacı gördüm hayatımda ilk defa.. Çok heybetliydi, kokular yayılıyordu rüzgar vurdukça ve bahçem olursa kesinlikle ıhlamur da dikeceğim:)
Birde buğday tarlaları arasında gezmiştim.. O anları da unutamam.. Yılan var diye korkuttular beni ama buğday başakları çok fantastikti ya:yes:
Dow da altın vuruşluk bir sinyal var.. Fakat artık ben o işlere girmiyorum.
33310 şu an:)
Bahçemde leylak ve katır tırnakları da olacak.. En sevdiğim çiçekler:kalp: Her ikisinin kokusu da muhteşem..
Hayaller hayaller:):):)
Offf altında ben yeni pozisyon alamadan düşüyor. 2023 şu an..
İyi yerden maliyetlenicem diye fırsatları kaçırıyorum. Pozisyona girdiğimde ise kardan hemen kapatmıyorum. Yeter. Bu tarzdan yoruldum. Dow da ortalama ile işleme giricem. Altında pozisyonum kapansın:yes:
33340 Dan Dow sattım..
İlk satışım. Artık beklemicem:)
Hedefim 33240:yes:
Altın 1989 a kadar serbest düşüş..
2002 maliyetli olan shortu yazdım 1992 ye.. Daha aşağısına giderse bensiz gitsin:yes:
Vioptaki para da dursun öyle.
Faiz Artırımı Neden Yapılır?
Genelde faiz artırımı, özellikle cari açık veren yani ithal ettiği ürünler ihraç ettiği ürünlerden fazla olan ülkelerde, iç piyasaya yurt dışından nakit akışı sağlayarak ekonomiyi rahatlatmak için yapılır.
Faiz artırımı kararının ardından yatırımcıların, diğer para birimleri ve yatırım araçlarındaki birikimlerini ülke para birimine çevirerek mevduat hesabına yatırması beklenir. Bu da ülkenin para birimine olan talebi artırır.
Böylece ülkenin para birimi, yabancı para birimleri karşısında değer kazanır. Bu durumun sonucunda ise üretim maliyetlerinde artış sebebiyle ortaya çıkan maliyet enflasyonu engellenir.
Faiz artırım kararının ardından piyasada talep azalır ve tasarruf artar; bu durum, talep enflasyonunun da engellenmesini sağlar.
Faiz Artırımının Olumsuz Etkileri Nelerdir?
Faiz artışının ardından, talep ve tüketim düşer ve tasarruflar artar; böylece piyasalardaki hareketlilik azalır. Faiz artırım kararı ayrıca yatırım maliyetlerinde artışa sebep olur ve bu da yatırımların ve üretimin düşmesine sebep olur. Yatırımların ve üretimin azalması, istihdamın azalması ve ekonomik büyümenin zayıflamasını da beraberinde getirir.
Faiz Artırımının Enflasyon Üzerindeki Etkileri Nelerdir?
Faiz artırımının, hem maliyet hem de talep enflasyonunun düşürmesi beklenir.
Faiz artırımı ile ülke para birimi değer kazanır ve ithal ham madde fiyatlarındaki düşüş, maliyet enflasyonunun önüne geçer.
Faiz artırımının ardından yatırımcılarda birikimlerini yüksek faizli mevduat hesaplarına yatırma yönelimi olur; bu da tasarrufun artması ve alım talebinin düşmesine sebep olur. Böylece enflasyonun yükselmesi engellenir.
Faiz Artırımının İstihdam Üzerindeki Etkileri
Faiz artırımının ardından yatırımlarda düşüş beklenir; çünkü yatırımcılarda riski çok daha düşük olan vadeli mevduat hesaplarına yönelim olur. Ayrıca, kredi faiz oranlarının yükselmesi, banka kredisi ile yatırım yapmayı düşünen yatırımcıların maliyetinin de artmasına sebep olur. Yatırımların düşmesi ile istihdam da düşer, işsizlik oranında artış meydana gelir.
Faiz Artırımının Ekonomik Büyüme Üzerindeki Etkileri
Faiz artırımı kararı, ekonomik büyümede istihdam ile benzer bir etkiye sebep olur. Harcama eğiliminin düşmesi, tasarrufun artması ve yatırım maliyetlerindeki artış sebebiyle yatırımların azalması ile ekonomik büyüme zayıflar.
Bunlara çalışalım biraz :yes:
Ders notlarımız:):):)
Çayımı ve çikolatalı gofretimi aldım piyasa izliyorum.. İnşallah iş buyurmazlar:):):)
Bist 30 dan da bahsedelim kendi borsamız sonuçta. Şu an 4870 lerde fiyatı. 5810 a çıkacak ama seçimden sonra artık.. Düşen herşey çıkıyor zaten. Önemli olan pozisyon alabilmek:yes:
Hatta zirvesini de geçecek. Öyle millet uykudayken 2079 göstermek olur mu:)
Yaptığı şey tam olarak bu. :)
https://www.instagram.com/reel/CrY5v...MDJmNzVkMjY%3D
Heycan yaratmak:yes:
1966 görsün viopota uzun açıcam hatta:)
Yeter ki düşsün..
Evet Altın 2000 i kırdı:yes:
Pokemon Go :kalp: