Geçen yıl Siemens 300kw şarj istasyonları kurmaya başladı. O sıralar expo center da elektrikli araç fuarı oldu, bence müşteri bağladı ordan :)
Printable View
Cuma günü genel kurula giden arkadaşlar oldu.Şirketin 2023 yılı satışlarının tamamlandığını..2024 yılına sipariş almaya başladıkları bilgisini paylaştılar.. Taleplere yetişemedikleri için çok büyük bir kapasite artışına gideceklerini düşünüyorum.. Bu arada 16 Mw lık GES yatırımlarınında 3-4 aya kadar biteceği konusunda bilgilendirdiler..2023 yılı hem ciro hemde karların katlandığı bir yıl olacaktır..ASTOR da beklemeye devam..
İlk çeyrekte 2.7 milyar kar bekliyorum,
yılık toplamda 12 milyar kar yazarsa HBK seneye 10-12 tl olur
Bu şirket fazla baskıya gelmez, illa ki tekrar kap atılır eşe dosta hisse aldırılır yeşili yakar gider. piyasanın tersliği de üstümüze tuz biber oldu, siz yatırım tavsiyesi olarak almayın..
Bari yarın da taban yesek de 44-46 gapını kapatsak, düşüşler bi moka yarasa.. Gap kapanınca noolcaksa sanki? :)
Şirket 22 martta 67 milyar piyasa değerlerini görmüş. O tarihten 10 gün kadar önce Tofaş tarihin en yüksek piyasa değeri olan 98 milyarları görmüş. O tarihlerde her iki hisseyi de taşıyordum. Evet farklı sektörler ama, bana biraz pahalı gibi geliyor. Tofaş'ın 2/3 değere ulaşmış.
Bir de her yeni iş ilişkisi geldiğinde hisseyi daha çok basıyorlar. Hissenin biraz daha yüksekten, biraz daha fazla fiyattan satılabilmesi için mi yeni iş haberleri gönderiliyor, şüpheli durum gibi geldi bana.
--gibisi fazla.... 3 ay da yüzde 250 den fazla prim yapmış mevcut fiyatlarıyla....endeksteki düşüşü de ekler isek çok daha fazla eder...
İlk üç ayda toplamda 2 milyar TL lik iş almış. İşlerden biri sadece tamamlanıp teslim edilen. Yılın bitimine 9 ay var.
İki ihalede birinci olmuş işin nihayete ermesi bekleniyor.
227 milyon değerinde de şarj istasyonu alınmış.
Ciroya bakarsak yüzde 25 net kar marjı var.
16 MW gücünde GES kuruyor Ankara Bala'ya. 250 milyon TL'lik bir yatırım.
Şirket elektrik ihtiyacını tamamen kendisi sağlayacak. Biraz daha kâr marjı artar harhalde.
Şirketin 700 milyon TL net döviz fazlası var.
Kasım ayında 2023 şubata kadar doluyuz demişler. Sadece 2023 ilk 3 ayda 2 milyar TL'lik iş almislar.
Yatırımcı sunumunda dünyada pazarin 66 milyar dolara çıkmasını bekliyoruz demişler.
Şirketi yıllık 1 milyar dolar ciro sabitleyebilirlerse uzun vadede muazzam olur. Bakalım bekleyelim.
Kasım ayinda 400 milyon dolar ciro beklentisi varmış 2023 için ama şuan tüm üretim kapasiteleri dolu iken herhalde bunu geçerler.
CPH2269 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İşlerinin çok çok iyi gittiğini biliyoruz..Bu yeni şarj istasyonları devreye girdiğinde ciroya etkisi ne olur göreceğiz..Burada sorun yatırımcı arkadaşların çoğunun maliyeti 45 -65 arasında.. Hissede fonların yabancı veya yerli, takaslarının %95 ini sattığını görüyoruz..Fonların tekrar girmesi ile hisse tekra 60 lı fiatlara gidebilir.. Özellikle 3 aylık bilanço 2023 yılı için bir fikir verecektir..Kasada bulunan kar + arzdan gelen toplam 4 milyar tl ninde bir finansal getrisi olacaktır..
Şirket iyi bir şirket. Önemli olan uygun fiyatlardan alabilmektir. Çok hızlı çıkış yapan bu gibi şirketleri tepelere yakın yüksek fiyattan alırsan zarar edersin. OV ve UV de kaybettirmez ama çok da kazandırmaz maalesef.
gercekustu cikisa aldandk. balon fiyatmis tuh be. sektor liderine bak hele
Borsada 2022 performansına bakarak hesaplanan F/K lar artık geçersiz olup 2023 yılı beklenen karlara göre F/K ların hesaplanarak fiatların oluşmasını bekliyorum..Astor da oluşan köpük biraz abartılı bir şekilde geri alındı.. Ancak 50 üzeri fiatların makul seviye olacağını düşünüyorum..
Şu anda finansal verileri yüksek. 1-2 sene sonra normal seviyeye gelebilir. Önemli olan şirketin büyümesi, rantabl yatırım yapması, esas faaliyet karlarının artmasıdır.
5250 yi geçemedi .4940 civarı nın da altına indi ..20 günlük ortalam .5560 ...52 günlük 3964 tür .bakalım izliyorz
Bugün 52.50 nin üzerinde bir kapanış muhteşem dönüşün başlangıcı olacaktır.. İşlem hacminde yine 1 numara.. Kreli işlem ve açığa satış yasağına rağmen..
dolaşımdaki lot sayısına göre kademeler zayıf, hareketler sert oluyor. 5-10 bin lot var kademelerde.. Şirketin potansiyeli yüksek olsa da 60 milyar tl civarı bir piyasa değerine ulaştığını da gözden kaçırmamak lazım. buradan 3 e 5 e katlayacak demek borsanın en değerli şirketi olacak demek. buna göre bir değerlendirme yapmak lazım.
Çok iyi bir seviyeden kapattı.. Umarız 55 tl üstü yarın kapanış olursa tekrar 60 lı rakamları görebiliriz..
Dün gece rüyamda astorun yeşil yaktığını gördüm, dalga geçersiniz diye buraya yazmamıştım :)
https://i.hizliresim.com/9idhx0l.jpg
Bugün yine testere grafiği görebiliriz.. İnişli çıkışlı.. Dün mal alan Şeker yatırım bugün aldığı malları satacaktır.. Umarız bugün güzel blok alım yapacak kurumlar dünkü alınan malları karşılar..
Veri akışı kesilip ani düşüş başladı, hayrolsun..
Uzun vade ASTOR çok iyi yerlere gelecektir.
ASTOR son 2 yılda halka arz olan en iyi 3 şirketten bir tanesi.
Piyasa değeri şuan pahalı görünebilir ama gelecek aylar için ucuz kalacaktır.
Herkese bol kazançlar...
Yarın biraz daha silkeleme yapar gibi. 61-62 bandını alsa mental olarak rahatlardım, gerçi rahatımda günlük al sat için psikolojimi hazırlıyorum zannımca hazır değilim :))
Son takas dökümlerine göre Citi de 574 bin ve Yatırım fonlarında 500 bin lot mal kalmış..Kurumsal yatırımcı adı altında halka arzda hisse alan (yaklaşık 95 milyon lot) bu yamyamlar malların hepsini büyük karlarla satmışlar.. Kime?? tabiiki küçük yatırımcılara..SPK ya duyurulur..Böyle kurumsal dolandırıcılık başka borsalarda göremezsiniz.. Ama artık KY lar mallarına sahip çıkmayı öğrendiler.. Mallarını zararına satmıyor ve orta uzun vadeli yatırımcı olmayı öğrendiler..Şundan eminimki Astor da orta uzun vadede bekleyenler hiç pişman olmayacaktır..
hocam hisseyi alırken iyi mesaj, sattıktan sonra kötü mesaj yazarak alttan alıp trade etme derdindesin,
Birgün gelir seri 3-4 tavan koyar, ardından baka kalırsın :ok:
hissede mal satışı değil, aksine mal alışı var.
alıyor ve topluyor biri hunharca :)
ağlıyan, sızlayan satsın çıksın, ağlama duvarı oldu bura laa :)
daha önce yazdım, bu hissenin arz fiyatında hata var,
bugün ck diye bir hisse arz oluyor, ilk kez ben adını duyduğum,
105 tl den arz ediliyor ve en az 10 kat talep gelecektir,
buda 100 tl den arz edilmiş olsa aynı şekilde 10 kat talep gelirdi :)
bilmem anlatabildim mi,
Enerjisa ve petkimin birbucuk katından fazla pd mi var ben mi yanlıs goruyorum?
Europower 40 liraya yüzde 20 iskonto ile arz oluyorsa Astor hâlâ ucuz sayılır.
Aşağı yukarı aynı işi yapiyor sayılırlar.
Ayriyeten Astor sözünde durursa 4 yıl daha kârının yüzde 30 unu temettü olarak dağıtacak.
CPH2269 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Europower ın en büyük hissedarı Gesan oda cuma tavan oldu ..F/K sı 56..Astor için ucuzmu pahalımı tartışmalarını ilk 3 aylık bilanço geldiğinde göreceğiz..İlk 3 aylık bilançodan sonra F/K hesaplamalarında 10-12 rakamlarını görmeye başlayacağız..Bekleyip görelim.20 gün sonra bilanço gelir. Zaten 28 nisan da Kredi ve açığa satış yasağı kalkıyor.. Bu işlem hacmi ile BİST-30 un en büyük adayı..
Sn. balina, ben astor’un geçmiş 4 çeyrek karını göremiyorum. Sadece geçen senenin total karı olan 1 milyar 827 milyon tlyi görebiliyorum(bu herhalde sadece 4. Çeyrek karı değildir diye düşünüyorum) , dolayısıyla bu çeyrek şu kadar kar gelse fk şu şekilde olur diyemiyorum. Sizin elinizde bu veri var mıdır?
Europower %27.30 halka açıklık 60m lot ve 40.60₺ hisse fiyatıyla çıkıyor ki bu 2.436.000.000 yapıyor.
Astor %21.04 halka açıklık 210m lot ve 12.50₺ hisse fiyatıyla çıktı bu da 2.625.000.000₺ yapar.
Yatırım tavsiyesi olarak almayın ama europower bana biraz pahalı geldi. Şu an aklımda değil ama Astor fabrika alanı Europower'ı 3e veya 5e katlıyordu..
Sn Majesty23, Geçen yıla ait dönem bilançolarını halka arz izahnamesinde bulabilirsiniz..Bu yıl gelecek karlar geçen yılı katlayarak gelecektir.. Şu an Alfas , Europower, Gesan bunların Astor la karşılaştırılması yanlış olur. Astor bu 3 firmanın toplamından daha büyük..
39 milyonluk yeni iş almış, kap
3 çeyrekte tahminim 3.2 milyar bürüt kar bekliyorum :ok:
https://m.youtube.com/watch?v=cnXJg3OuPWA
bu arada astorun ürettiği trafolar bu tür tırlarla taşınıyor, aradaki fark :ok:
Ky bi silkelense malı toplayacaklar gibi geliyor. Ky de sağolsun malına sahip çıkıyor :)
Ortak sana daha önce itibar puanı verdiğim için tekrar veremiyorum.
Ağzına sağlık.
Europower ve ASTOR fabrikalarını gezmiş, finansallarını incelemiş biri olarak ASTOR hisselerim ile geceleri rahat uyuyabiliyorum bu seviyelerden dahil.
Europower bakkal kalır ASTOR'un yanında.
Europower keşke biraz ucuz halka arz olsa idi, bana göre çok pahalı halka arz oluyor. Bu durum GESAN a daha da olumlu yansıyacaktır.
Herkese bol kazançlar...
Europower ı 26 F/K ilem halka arz ediyorlar.. Yani Astor un o zaman45 tl den halka arz edilmesi gerekirdi.. Şimdi Europower a çok talep olacaktır..en az 8-9 tavan gitse fiatı 100 TL yi geçer..Ben ASTOR un biran önce kredili ve açığa satış tedbirlerinin kaldırılmasını bekliyorum..Ondan sonra gerçek ralli başlayacaktır..