Ne kötü bir söz bu ya
İşimiz her zaman Allah'a bağlıdır
Aldığımız nefes bile zatına bağlı
Verdiğiniz örneklerde kullandığınız ifadelere dikkat edin.
G700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Sabancı Holding Hisse Önerisi / Şeker Yatırım – (1.06.2023)
01 Haziran 2023
Öneri: AL
Kapanış: 38,60 TL
Hedef Fiyat: 62,27 TL
Getiri Potansiyeli: %61
Sabancı Holding (SAHOL) için AL tavsiyemizi ve 62,27 TL hedef fiyatımızı koruyoruz. Hedef fiyatımız 31 Mayıs 2023 kapanışına göre %61 yükseliş potansiyeli taşımaktadır.
🔴 Fonlarda Holdinglerin görünümü.
🔴 Şu ana kadar gelen verilerden yola çıkarak yapılan puanlama.
🔴 Holding sektöründe fonların dikkatini en çok hangisi çekmiş.
SISE KCHOL SAHOL TAVHL TKFEN ALARK DOHOL
https://i.hizliresim.com/rdr1kv1.png
Bak hala aynı kafada gidiyorsun, etrafa böyle bilip bilmeden yakıştırmalar yaparak, kendince suçlamalar yaparak üste çıkamazsın. Türkçe kullanımını ve deyimlerin anlamlarını okumanı öğrenmeni tavsiye ediyorum. Ayrıca seni ret listeme alıyorum ki bir daha yazdıklarını görmeyeyim.
Elemtere fiş kem gözlere şiş.
Beş beş onbeş. Hadi koçum şiş.
KCHOL Tavan yapmış. SAHOL de hisse toplamayı unuttular galiba.
Koç 200 olunca bu 50 falan anca olur. Aldığıma çok pişmanım. Zamandan kaybediyoruz başka birşey değil. Yazıklar olsun.
Koç un piyasa değeri sahol ün üç katı.
Bukadar ara açık olur mu?
Halbuki f/k sı ve diğer veriler Koç dan çok iyi. Demek ki şirketin iyi olması yetmiyor. İş tahta yapıcıda bitiyor.
Sadece F/K ile iş bitmiyor malesef. Bende piyasa da ucuzluk emaresi gösteren oranlarından etkilendim ama şöyle düşünün ucuz olan bir hisseye neden talep olmaz? ve neden ucuz kalmaya devam eder. Bunu ilk bilançosunda gördük. Demek ki sonraki bilançoların da kötü gelmesi fiyatlanıyor olabilir ve bu yüzden alınmıyor olabilir. F/K oranı, devamındaki bilançoların kötü gelmesi durumunda otomatik olarak yükseleceği için piyasadaki balinalar bunu önceden görüyor biz göremiyor olabiliriz.
2022 ilk çeyrek karında tek seferlik 2 milyarlık kar katkısı var çıkarırsanız esas karda düşüş olmaz
Yanlış bakmadıysam...
50-50 sepet YP cinsinden:
2018 yılını kabaca 1,14 fiyattan;
2019 yılını kabaca 1,33 fiyattan;
2020 yılını kabaca 1,33 fiyattan;
2021 yılını kabaca 1,23 fiyattan;
2022 yılını kabaca 2,41 fiyattan kapatmış.
Değerleri elle hesapladığım için şayanı itibar olunmaz.
https://i.hizliresim.com/lwltr3q.jpg
https://i.hizliresim.com/q2cg22b.jpeg
yakında kasasında en çok döviz olan şirketler gündeme gelir.:)
Şu Çöpholdingi Koç ile değiştirmeyen aklımı .......
15 dolar mı demiştik.?
Akbank ın piyasa değeri 4.1 milyar dolar
Çöpsa nın değeri 3.8 milyar dolar.
Tamam Kedi bizim kedi de yavruları nerde?
Akçansa, çimsa, birisa, kordsa, Lassa, Enerjisa, aksigorta, Hilton’sa, Teknosa, carfursa, vs. Vs. Vs.
Sadece enerji üretimi yatırımı 12 milyar dolar.
Bu hesaplar hep böyle ters mi gidecek?
İki satır yazalım da ilgisiz kalmasın….:)
Sayın Arpacı ben de yukarıdaki yazdığın sebeplerden dolayı 2020 nisan ayından beri sabancı da bekliyorum, hep koc ile kiyasliyorum 38 aydır satip koca geçsemmi diye. Aldığımda paritesi 2,03 idi her geçen gün istikrarlı bir şekilde aleyhimize arttı bugün bugün 2,37
Sabancinin sadece temettü verimliliği koçdan iyi,
3 temettü verdi ikiside, oeanlari, sabancı % 12,5
Koc %7,5 .Parite yaparken temettuden lehimize olacak şekilde arindiriyorum, yine de zarardayiz, gözümüzün önünde baka baka paritesi 3 olacak gibi son bilancolar koçun daha iyi ve öyle devam edecek sanırım.Bu da % 50 kazanç demek aslında aldığım günün paritesine göre
Sabancinin temettu verimi ve enerjisa uretimini hep çok önemsedim.Ama bunlara rağmen sonuç ortada, burada akbank (yuksek oranli banka)riski var, kocda arcelik tupras otosan lokomotifleri var, yapı kredi ağırlığı az
Bu belki 15 dolar olunca koc da 45 dolar olacak senin bakisinla
uzun vadeli yatırımcı arkadaşların fikri var mı bu konuda.
Sayın Kıdemli, çok haklısın.
40 yıllık borsa hayatımda hep koç un , sahol den çok iyi gittiğini gördüm. Alt şirketleri de aynen öyle. Zaten piyasa değerlerine baktığında bunu görüyoruz. Koç herzaman kağıtlarına sahip çıkmış ve gerçek değerine getirmiştir. 24 e aldığım Arçelik bile yüzleri geçti. Diğer şirketler de aynı şekilde.
İşte bu bilgiye rağmen sahol dememizin nedeni şu:
Birincisi enerji üretimindeki büyük yatırımları ikincisi ise piyasa değerinin çok çok düşük kalması ve gerçek değerine yaklaşabilir beklentisi.
Sanırım burada da bir ayı tuzağına yakalandık.
Ama ben beklemeye devam edeceğim çünkü bu kağıt adam olmaz dediğim her kağıtta on kat gitti. Hiç değilse bunu kaçırmayayım.:):)
Şu anda borsanın reel değerine göre en ucuz hissesi SAHOL dür. Bilançosu da iyi. Geçen sene ilk üç aylıkta Philsa satışı kara yansımıştı. Yatırımların aktifleşmesi, devreye girmesi kardan ayrılan amortismanları arttırıyor. KCHOL ile kar farkının gerçekte bu kadar büyük olduğunu sanmıyorum. FAVÖK karlarının mukayesesi bunu daha iyi açıklar. KCHOLe göre %70 ten fazla fiyat paritesi olmamalıl bence.
Sakıp ağa ve Özdemir Sabancı döneminde KCHoL den fiyatı daha yüksek bir hisse idi. Onların döneminde ihracat şansı olmayan yatırımlar yapılmadı. Şu anda bile ihracat ve döviz kazanma potansiyeli KCHOL den fazladır. Yurt dışı yatırımlarının gerçek değeri gizli, bilanço ya da gerçek TL değerleri ile yansımıyor. Aslında SAHOL devasa bir şirket.
2006-2023 Aylık SAHOL'un KCHOL'a göre performansı:
https://share.matriksdata.com/shareM...06120747065393
Aile baskısı var bence. Kurumsallar bu durumu bildiği için yanaşmıyor.
Hissede bulunanlar da yükselsede versek kaçsak diye düşünüyordur bence tabi.
M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu hissede olup ta pişman olmayan yoktur. Eminim, yemin edebilirim ama kanıtlayamam :) Bu hissede bekleyen Sabancı ailesi bile pişmandır.
Onlar da çöpsa diyordur.
Sabancı denilen şirketin kendisi başta olmak üzere hangi iştirakisi yatırımcının yüzü güldürmüş ki? Sabancı dan ayrılan şirketler bir anda uçuşa geçiyor. Borsa İstanbulun yüzkarası şirketi. Ucuz diye tuzağa düşüyoruz bizde de kabahat var. Kabahati kendimizde aramamız lazım. Kchol 200 e gelirse bu 50 olur diyorum bu iddam devam ediyor. Bakın göreceksiniz. Bir cacık olmaz bundan. Seçim arası Kchol tabanları yerken iyi fırsat vermişti değiştirecektim inanılmaz pişmanım.
TÜRKİYE’DE YEŞİL ENERJİ SEFERBERLİĞİNİN ÖNCÜSÜ KONUMUNDAYIZ”
Bugün Türkiye’nin, dünyanın en önemli enerji koridorlarının merkezinde yer aldığını; nüfusu, üretimi ve büyüme potansiyeliyle, Avrupa’nın en büyük enerji pazarı olduğunu ifade eden Kıvanç Zaimler şunları söyledi: “Böylesine önemli bir pazarda, özel sektörün en büyük oyuncusu olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sabancı Holding - E.ON ortaklığında yatırımlarına devam eden Enerjisa Üretim ve Enerjisa Enerji şirketlerimiz, hem üretim hem de dağıtım alanındaki yetkinlikleriyle, Türkiye’nin yeşil enerji seferberliğinin de öncüsü konumunda. Üretim tarafında, 4GW’a yaklaşan kurulu gücümüz, yenilenebilir enerjide başlattığımız büyüme hamlesiyle birlikte 2026 yılına kadar 5GW’a ulaşacak. Bu yatırımlarla birlikte, yenilenebilir enerjinin portföyümüz içerisindeki payı da yüzde 57’ye ulaşacak. Tüm bunların yanında, geçtiğimiz yıl içerisinde, Türkiye’de özel sektör tarafından gerçekleştirilen ilk yeşil hidrojen üretimine imza attık ve bu alandaki çalışmalara öncülük ediyoruz. Dağıtım iş kolumuzda ise, 10 milyondan fazla müşteriye ulaşarak, 25 milyona yakın kullanıcıya hizmet sağlıyoruz. Bir yandan şebeke yatırımlarımıza devam ederken bir yandan da dağıtık üretim, dekarbonizasyon ve verimliliğe odaklanarak müşterilerimize çevre dostu enerji çözümleri sunuyoruz. Ayrıca, bugün Türkiye’deki en büyük elektrikli şarj istasyonu ağının sahibiyiz.”
“GELECEĞİN YIKICI TEKNOLOJİLERİNİN MÜŞTERİSİ DEĞİL, GELİŞTİRİCİSİ OLACAĞIZ”
Türkiye’deki bu tecrübelerini yurt dışına da taşımak adına geçtiğimiz yıl önemli bir adım attıklarını da sözlerine ekleyen Kıvanç Zaimler şöyle devam etti: “Sabancı İklim Teknolojileri şirketimizle, ABD’de yenilenebilir enerji portföyü oluşturmak için çalışmalara başladık. Texas’ta inşaat çalışmaları devam eden 272 MW’lik güneş enerjisi santralımızın yanı sıra gerçekleştireceğimiz yeni yatırımlarla ABD’deki yeşil enerji portföyümüzün büyüklüğünü 1GW’a ulaştırmayı hedefliyoruz. Diğer yandan, ‘geleceğin yıkıcı teknolojilerinin müşterisi değil, geliştiricisi olmak’ amacıyla, ABD merkezli çeşitli girişim sermayesi fonlarına ve start-up’lara stratejik yatırımlar yapıyoruz. Bu kapsamda, yıl içinde ABD’li Safar Partners ile stratejik ortaklığımız neticesinde füzyon teknolojisi üzerine çalışan Commonwealth Fusion Systems ile derin jeotermal odaklı Quaise Energy start-up’larına doğrudan yatırım gerçekleştirdik. Bu çerçevede yatırımlarımıza devam ederken, enerjide geleceğin dünyasını şekillendirecek teknolojilerin merkezinde yer alacağız. Topluluk Vaadimizde de altını çizdiğimiz üzere, en büyük hedefimiz dünya ile Türkiye arasında bir köprü görevi görmek. Yurt dışında edindiğimiz tecrübeyi ve bilgi birikimini, Türk enerji sektörünün ve ekonomisinin gelişimi için seferber etmek; gelişmekte olan ve gelişmiş pazarlar arasındaki boşluğu doldurarak, bölgemizde enerji ve iklim geçişine öncülük etmek.”
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
niye? sabancı ailesi fiyatı 100-200 olsa hisseyi satacak mı? onlar gibi beni de ilgilendiren sahip olduğumuz alt şirketlerin iyi kar edip, yüklü temettü dağıtması. sonuçta sahol de iyi temettü dağıtacaktır.
buna karşın hisse fiyatının yukarı gitmesinin dezavantajı olabilir: malum ülke ekonomisi zorda, düzelmesi çok güç. yeni vergiler gündeme gelebilir. hani tv lerde bazen ekonomistler, zenginlerden daha fazla vergi alınması gerektiğini söylüyorlar ya, işte açıkca söyleyemediklerinin ismi varlık vergisidir. eğer hisseyi satmayacak iseniz, fiyatının yüksek olmasının ise bir avantajı yoktur.
niye yazmayacaksın, yaz tabi ki. bu işlerde tek bir doğru yoktur. ne dersek diyelim, fiyat arz talebe göre belirlenecek. borsadaki fiyatlar bildiğiniz gibi gerçek değerlerini göstermiyor. gün gelir kafamızdaki fiyatlara yaklaşabilir. ama önce bankalar üzerindeki demokles in kılıcı kalkmalı. bu açıdan bddk başkanlığına şahap ın atanması iyi olmadı. mehmet şimşek in gelmesi, şahap ın atamasından sonra göstermelik olmaktan öteye gitmez. bu durumda da yabancı gelmez, bankalar ve büyük holdinglerden de bir cacık olmaz. büyük resme bakmadan sadece sabancı yönetimini suçlamak bana çok yüzeysel geliyor.
Şu Çöpholding için hala yok şöyle yükselecek yok böyle iyi olacak diye yazan arkadaşlarım, Kchol 100 e geldi ve bugünde bunu solladı. Her gün solladığı gibi. Elinden çıkardığı SASA yı ikiye böldüler, ve bölünmüş rakamı bile bu çöp tenekesine tur bindirdi...Ayıp denen bişey var artık. Beceremiyorsanız kotadan çıkarın ve insanları daha fazla mağdur etmeyin. Yazıklar olsun. Tüm Sahol ailesinin Allah belasını versin.
Bugün girdim bu kağıda yıllar önceki tövbe mi bozup.Tovbe bozmanın cezasını 4 bin zarar.Hic değişmemiş aynı gıcık gıcık hareketler.Yarin çıkarım belli.Cekemem o kadar kaliteli şirket varken.Yillardir bi .ok ta kazandırmamis .(Yatırim.tavsiyesi.asla değildir.)
Bayram öncesi 30 lu rakamları görür belki. Yavaş yavaş iniyor aşağı. Klasik hareketleri SAHOL ün.
Bu kadar ahlaksız ve basiretsiz bir yönetimin şirketi kalkındırmaktan ziyade batırma ihtimalinin daha yüksek olduğunu düşünüyorum...Sakıp Ağa'nın kemiklerini sızlatıyorlar resmen...Uzun vade için ben umutlu değilim. Ben de değiştirmeyi düşünüyorum. Bilanço da iyi gelmedi...İşte sadece ederine göre şu anki F/K ve Pd/DD ye göre ucuz olmasının dışında bir esprisi yok Şu anki diyorum çünkü ilerleyen dönemlerde çeyreklik karının düşürmesini bekliyorum...Borsada beklentiler alınıyor ve gerçekler satılıyor mantığını da unutmamak lazım..... bir sonraki bilançolar da buna benzer gelirse ki bankalar enflasyon muhasebesine göre karları düşeceğini varsayarsak bu çöp tenekesinin de karının büyük çoğunluğunun akbank tan geldiğini düşünürsek önümüzdeki dönemlerde 28 seviyelerine inerse hiç şaşırmayacağım. Bu da burada dursun