#borsadaislemleriptaledilsin hastagine herkes destek vermeli.
Printable View
#borsadaislemleriptaledilsin hastagine herkes destek vermeli.
Bakın bakın ne diycem, bence bu ay hiç açılmasın
aslında bu depremin enkazını kaç günde kaldırılabilir ona kafa yormak lazım, en son izmir de ki depremde sanırsam yer az olmasına karşın 15 gün filan sürmüştü, burada alan çok büyük olduğuna göre 2 ay falan geçebilir gibim bence
eski bir yatırımcı olduğum için kasım 15 den beri düzenli borsa portföyümü azaltarak başka alanlara portföy aktarımı yaptım. BES tarafında da benzer dönüşümü o tarihlerde yaptım. Şuan borsa ağırlığım %25 lerdeydi ama onda bile ciddi erime oldu, artık katlanacağız kendi tercihimiz senin de dediğin gibi.
sorunlu olan kısım ise afet bölgesinde olan yatırımcıların durumu. Örneğin 2008 krizi gibi bir kriz olsa veya coronavirüs salgını gibi bir durum olsa short da açılır stop loss da yapılırdı. Bu durumda enkaz altında kalmış olan, elektriği, interneti kesik olan afet bölgesindeki yatırımcıların mağdur olması gibi bir durum var maalesef.
en doğrusu böyle bir afetin boyutu, hasarı net anlaşılana kadar borsa açılmamalıydı. Kaldı ki şuan bile afetin maddi ve manevi kaybının boyutunu bilen yok. Nakit ihtiyacı olanlar için teminat oranlarında ödeme ayarlanabilirdi belki, bilemiyorum artık.
en iyisini ibb yapmış benim izlediğim kadarıyla.
yasa kanun koordinasyon afadı onay bilmem falan beklemeden girmiş olaya. yardım ekipman vs ne varsa dalmış.
Ky mağdur olmasın, açılırsa yine düşer çünkü alıcı yok piyasada, herif az bişi satış girse tabana yapışıyor makina devre kesiyor. En güzeli mart başına kadar dükana kilit vurmak.
Kulisleri dolaştım, piyasayı dinledim herkes ağlıyor, niye kapatmadınız borsayı deye
ben duygusal adamım işlemler iptal edilsede sesimi çıkarmıycam.
Bugün iptal oldu
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kap : Deprem felaketi sonrasında yaşanan volatilite artışı ve olağandışı fiyat hareketleri nedenleriyle Borsamız Piyasalarının güvenilir, şeffaf, etkin, istikrarlı, adil ve rekabetçi bir şekilde işleyişini teminen, Borsa İstanbul A.Ş. Borsacılık Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Yönetmeliği'nin 39 uncu maddesinin 1 inci fıkrası uyarınca Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bünyesindeki Pay ve Pay Endeksi Türev Pazarlarının 8 Şubat 2023 tarihinde saat 11:00 itibarıyla 5 iş günü süreyle (14 Şubat 2023 akşamına kadar) kapatılmasına ve kapatılan pazarlarda sağlıklı fiyat oluşumuna imkan sağlamayan düşük işlem hacmi de dikkate alınarak 8 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilen tüm işlemlerin BİAŞ Yönetmeliğinin "Emirlerin ve İşlemlerin Borsa Tarafından İptali" başlıklı 33 üncü maddesinin 1-c bendi uyarınca iptal edilmesine karar verilmiştir.
Bugünkü işlemler iptal beş gün borsa yok.
Kimdi o shorta para basıp iptal olmaz diyenler?
POT-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pis herifler yatırım finansın sattığı günü iptal etmediler, resmen bilinçli soyuldu depremzedeler hemde devlet kurumu desteğiyle.
Bozkuş iki dipten boş alış gelmişti iptal oldu.
Borsa 4 gün kapalı kalacak
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinde kayıplar yüzde 5 ve yüzde 7'yi aşınca iki kez devre kesici uygulandı. Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada işlemlerin durdurulduğu belirtildi. Borsa, 14 Şubat akşamına kadar 4 iş günü kapalı olacak.
Şu soru mutlaka sorulmuştur. Ee kapatalım da açılınca yine böyle olmaz mı ? Yine böyle olursa rezil olurlar.
Varlık fonunu devreye sokacaklarını düşünüyorum
şimdi peki bugün iptal.. dün gerçek
dünki pozu short veya longta kalanlar ne yapacak ?
hadi diyelim full longtun bugün shorta geçtin...haliyle shortu saymadı long kaldın
14 ü taban açtı / veya işlemlerin tam tersi tavan açtı
işlemleri iptal etmiş ama
kapanış değerlerini..düne değil,bugünkü kapanış uzlaşmasını esas almış..
%7 zarar yazan ,yazdı.. İstenen bu muydu?
508 endeks uzlaşmasını 472 olarak vermişler..
Al işte neden kapatmıyorlar dediniz 5 iş günü kapattılar.
Gerçi o 5 iş günü bu hafta olsa daha etkili olur diyeceksiniz
Olsun geçde olsa kapattılar
Düzenle düzülen toparlasın dinlensin diye
Lütfen yanlışım varsa düzeltin...
BIST ve VİOB daki bu gün yapılan tüm işlemler iptal edildi...Yani bıst100, 15 şubat çarşamba 4505 olan kapanış değerinden başlayacak..
Ama viob 14 şubatta gece seansı olacak..yani saat 19 da VİOB olacak...
Salı günü kapanışları baz alınır..
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Varlık fonunun çağrı veya direkt olarak geri alım yapması
- Geri alım yapan şirketlere vergisel avantajlar
- Bes hisse senedi fonlarına teşviğin artırılması
- Bankalara %50 ye kadar temettü serbestisi
Aklıma bu fikirler geliyor piyasayı yaşatmak adına. Varlık fonu BBVA gibi çağrı yaparsa çok etkili olur. Başvur Spk ya onay gelene kadar fiyatı çıpalar zaten.
https://halktv.com.tr/gundem/felaket...-krizi-718151h
Şu rezilliği izleyin bu kadın milletvekili sizi beni temsil ediyor.
Siz böyleyseniz bu temsili hakediyorsunız. Ama ben böyle değilim kabul etmiyorum
Bende düşülmemiş görülüyor senin dün lotun varmıydı varsa dün akşamki kapanış değeri alınmıştır, yani öyle olması gerekiyor.
Aracı kurumu ara bi istersen.
BU GÜN HİÇ YAŞANMADI..YANİ UZLAŞMA DÜN KAPANIŞA GÖRE...ltfen kafa karıştıran mesajlar yazmayın...
iptal işlemi gün sonunda veya 15 şubata kadar tamamlanır...
saçmalığın daniskası oldu... piyasa açılmış işlemler yapılmış bunun iptali ne oluyor abi??? Çarşamba direkt dip mayacağının garantisi mi var??????????
arkadaşlar onlar işini dün bitirdi zaten...
yatırım finans dün 1,3 milyar sattı...
bugün zaten bir satış yoktu...
hacimsiz düşüş...
onlar ptesi depo şartı getirtip sattırmadılar...
herkes bak düşmüyor diye salı günü almaya yeltendi...
onlarda salı işi bitirdiler...
https://i.hizliresim.com/lcrzjtp.jpg
Enaz 1 milyar tl civari elde kaldi yatirimin persembe aldigi.. o biraz mal ciksin diye resmen dun actilar piyasayi.. ekip akp ekibi cunku
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşım olayı anlamıyorsun bugün işlem hacmi çok düşüktü, bundan dolayı saat 10 da piyasa açılır açılmaz düşük lotlarla piyasaya devre kestirdiler, arkasından açılır açılırmaz tekrar 30 saniyede aynı şeyi yaptılar yani birileri nemalanmak istedi insanlarda doğal olarak tepki gösterdi.
Haftaya hacim olsun ne olacaksa o zaman olsun.
peki veri işlemi veren kurumlarda ( ideal - matrix, vb ) oluşan bugünkü barları nasıl yok edecekler ya da edecekler mi acaba?