cuma bankalarla alıyorsun..
bugün anlamsız bir satış
Printable View
cuma bankalarla alıyorsun..
bugün anlamsız bir satış
Yurtdışı borsalar aşağı altın yukarı. Korku başlamış biraz
yahu dünya da bankacılık sorunları ortaya cıktı bırakın da bankalar kırmızı olsun ..
bu akfen yenilenir enerji n zaman sonuclancak lot
Meraktan soruyorum, bu bankalar bir panikle ellerindeki tahvilleri satarlarsa piyasa faizi fedden bağımsız olarak artışa geçmez mi?
ABD için konuşuyorsak, kime satacaklar o tahvilleri? Kim alır %2 faizli tahvili?
Sorun zaten o tahvillerin likiditesinin olmaması..
Hatta olay zaten SVB'nin elindeki tahvilleri satmaya çalışmasından çıktı..
Ama dün FED dedi ki, getir tahvili teminat ver, ben sana kredi vericem.
Svb 2 milyar USD ye sıkısti ve spekülasyon büyüyünce battı. Aslında svb başına gelen her bankanın başına gelebikir, spekülasyon sonucu herkes aynı anda parasını isterse doğal olarak banka o parayı ödeyemez. Banka aldığı mevduatı nakit tutmuyor ki.
Kısacası svb De 2 milyar USD için bunlar yaşanınca Fed açıklama yapmis, bu tarz durumlarda devreye girip fon saglayacakmis.
Bu haber diğer bankalara sıçramasıni, yani insanların mevduatlarino anı geri çekmesini engeller bence, Fed in de pek bir şey yapmasına gerek kalmaz gibi.
Credit Suisse hisseleri sabah işlemlerinde %12 azalışla yeni rekor düşük seviye olan 2.20 CHF'ye geriledi
ne ayak bunlar hayırdır...
Almanya'nın 2 yıllık tahvil faizi 40 baz puanla Ocak 1995'ten bu yana en büyük günlük düşüşü yaşadı, son işlem %2.67
Bugün Fitch’in Türkiye derecelendirmesi gelecek bu arada
o değilde bu sasa da hiç senkrinizasyonu tutturamıyor...
atağa kalkacak gün mü? :)
Yetiş ya varlık fonu
Son 5 yılın mart aylarındaki istatistiklere baktım, dehşet verici
Mesela
Dax her yıl kı rakkam ort. yaklaşık olarak 2018 den itibaren 12500,11500,10500,14500,14000 ve bu sene 15000 lerde
Bizde ise,
80bin,80bin,90bin,85bin,140bin,200bin ve bu sene 500binlerde (kafa karışıklığı olmasın 2020 yılında bistten 3sıfır atıldığı için sıfır atılmamış hali)
Ybtakasoranı azaldıkça yükselmişiz :)
Şaka maka pas geçme ihtimali baya potaya girdi
FedWatch piyasa fiyatlamasına göre, traderlar SVB batışının ardından Fed'in 22 Mart'ta faizi sabit tutmasına %54 ihtimal, 25 baz puanlık faiz artırımına %46 ihtimal veriyor
Mahfi Eğilmez
@mahfiegilmez
Cari açık Ocak'ta 9,9 milyar dolarla rekor kırdı (geçen Ocak'ta 6,8 milyar dolardı.) Altın ithalatında inanılmaz bir artış var. İthal altının önemli bir kısmı TCMB rezervlerine girmiş görünüyor.
Göstergeler Tablomu güncelledim:
https://mahfiegilmez.com/p/gostergeler.html
Şimdi bazı arkadaşlar bana stratejini nasıl olurda 3binden sonra 30bin şeklinde diye soruyorlar...
Bisttin özü büüüle ben napim, önce düşer sonra fışkırttırır, yıllardır dır bu şekil
kim o birine yazmıştı gundi haftasonu borsa düşmez düşemez diye...
adam harbi tepelerin adamı...
nerde çıkarsa işaretle geç orayı...
Bu satış hoşuma gitmedi...
Herif çaktırmadan incitmeden yavaş yavaş yedire yedire satıyor....
bugün devre keser miyiz acaba?
bakın bakın ne diyecem bakın bakın ne diyecem o gün bu gün mü
Fed faiz artırmayacaksa neden bankaların batıklarını ustlensin ki?
TVF,BES göreve...
Yetissd nebatiiii bir 250 milyon dolar ateşle ziraatten endekse yavruiiii
Akfeni soran vardı %1,1 oranında dağıtım olmuş.
Haydi Eko baba seversin sen böyle dandik günleri
Bankaları peryodik olarak stres testine sokuyorlardı.
Stres testinde faiz artışı senaryosunu çalışmamışlar mı?
Kriptoyu pompalayan bankalar :he:
Bence çok kötü değil piyasa. Yurtdışını çok ciddi salladılar özellikle Avrupayı, ha bizim hareketler kafamıza göre ama yine de fena değiliz. Bankalarda düzeltme çok normal %30 prim yapmış.
endeks bıcak sırtı ya herro ya merro timee