Onların durumu Açık pokere benziyor herkesin elini görüyorlar biz kimsenin elini görmeden oynarken onlar istedikleri gibi diziyorlar ellerini sonra o elleridekilerle uçurtma yapıyorlar biz uçurtmayı havada izlemekle kalıyoruz genelde
Printable View
Onların durumu Açık pokere benziyor herkesin elini görüyorlar biz kimsenin elini görmeden oynarken onlar istedikleri gibi diziyorlar ellerini sonra o elleridekilerle uçurtma yapıyorlar biz uçurtmayı havada izlemekle kalıyoruz genelde
İşte bunun için kendi karar verme yeteneğinizi geliştirin. Temel veya teknik analiz mi dersiniz, hissi kablel vuku mu dersiniz bilmem kimsenin ağzına bakmayın..
tradingviewde gezerken gördüm... bu kodu.....
https://tr.tradingview.com/script/Gl...3-Tartigradia/
psikolojik seviye belirleyen bir kod :)
yazınız aklıma gelince....öylesine paylaşmak istedim.....
https://www.tradingview.com/x/1nfKNIeu/
selamlar....
Öyleyse Yarın bu tüm psikolojik drençleri kıralım
Endeks açılış çok güzel, sektörümüz yeşil. Günümüz güzel geçecek anlaşılan..
Bizim tahtacinin endeksle pek bir işi yok, endeks tavan yapsa bile bizim tahtayı canı isterse eksiletebiliyor bizim tahtaci.
An gelecek hiç bir şeyi dinlemeden yükselmeye başlayacak
Tahtacı agamiz güç gösterisi yapıyor şuan, endeks tavanda olsa benim dediğim olur diyor. Yüzde 3.5 artı endeksde ekranimdaki tek kırmızı bizimki. Bakalım.patronun tepkisi ne olacak bu duruma.
Bi 165 hamlesi bekliyorum ama
Dün kargalı Bi mum grafiği oluştu ama
Alışta bekleyen lot 70 000
Satışta bekleyen lot 440 000
Sürekli değişiyor yetişemiyorum ama bu civarda
Buralardan Bi yerden bankof veya deutsche den biri el atmalı
benim daha önce söylemiş olduğum 180 teknik seviyesi vede 200 psikolojik seviye programdan da açıkça görülüyor...ben bunları daha önce söylerken bir miktar teknik bir miktar da tecrübelerime göre söylemiştim...programın da beni teyit etmesi çok ilginç...demek ki borsada yıllarca boşuna dayak yememişiz...az çok bir ders çıkarmışız...:kahkah:
Ya Formasyonu teyit edecek yada yukarı stoplosu tetikleyecek yukarıda 168,20 aşağıda 157,50 aşağıya daha yakın bunlar benim uydurmam inanmayın
arkadaşlar benim bildiğim hiç bir sektörde yenilenebilir enerji sektöründeki agresif büyüme yok...o yüzden de endeksten ve diğer sektörlerden pozitif ayrışmaları normaldir..europower ve cwene de ikinci ve üçüncü çeyrek bilançolarında artık ciddi iyileşmeler bekliyorum..çünkü arzdan ciddi bir nakit girdi şirkete...kredi maliyetlerinin çok yükseldiği bu günlerde o nakit altın değerindedir...piyasadaki rakiplerin öyle bir şansı yok..onlar büyümek ve yatırım yapmak için yüksek faizlerden kredi çekmeleri gerekiyor...
Ben ise 165~166 yı yoklayıp geri geleceğini ardından 156 lardan dönüp yoluna devam eder diye Bi düşünce sardı beni bu uzun yolu kullanacağını düşünüyorum sebebide daha çok mal topla tabi bunlarda uydurma
Gesanin bölünmeden önce 60-72 aralığının dejavusunu yaşıyoruz şuan. Orada da dünya uçtu endeks koptu tahtacı dayadı satışa 300-400 bin lotu babamızın demedi simdide aynı taktiği yapıyor. Sağa sola.bakan durmaz bizim kağıtta kaçar sasaya, hektasa en olmadı bankalara dün ve bugün iyi döktü milleti
yenilenebilir enerji sektörü süprizlere çok açık bir sektördür...bu hisse artık ölü ,artık düşecek dediğiniz bir vakitte bir de bakıyorsunuz ki güzel bir kap atıyor bir anda %10-30 çıkabiliyor...yine bu hisse artık çok sert çıkacak derken de bir de bakmışsınız düzeltmeye girebiliyor..
teknik olarak takılan bir çok arkadaş hisseyi hiç olmadık yerlerde ellerinden kaçırdılar...gesanda eğer ben de trade düşünseydim herhalde en fazla bir kat kazanabilirdim...bir teknikçinin bir hisseden 10-15 kat kazanması mümkün değildir...ben borsa hayatımda ne gördüm ne de duydum...sizler görüp duymuşsanız lütfen söyleyin..:kahkah:
borsada para babaları temelcilerdir dostlar...ama en çok çene yapanlar da teknikçilerdir...onların konuşmalarına bakarsanız kimse onlardan başarılı değildir...zarar etmeyi veya çok az kar etmeyi hiç bir zaman itiraf edemezler...:kahkah:
bunu nereden biliyorum...benim forumlardaki ilk yorumlarım teknik üzerineydi..ben yıllarca teknik analiz yaptım...kendimden biliyorum..:kahkah: teknik ile uğraştığım yıllar benim için yılların boşa gittiği yıllar idi..benim asıl para kazanmam temel analiz ile oldu..tabi sabır etmeyi de öğrendikten sonra..eskiden en fazla iki hafta hisselerde kalabiliyordum..%10 kazanabildiysem öpüp başıma koyuyordum...
ben o günleri çok iyi hatırlıyorum dostum...o vakitler sasadan bize gelip %20 kazandıktan sonra tekrar sasa ve hektaşa gidenler vardı...ben onlara o vakit de yolunuz açık olsun dedim ama sasa ve hektaşın potansiyeli gesan kadar olamaz diyordum...sasa ve hektaş yerlerinde saydılar hatta geri bile geldiler..ama gesan 60 tan sonra 5 kat daha çıktı...:)
https://i.ibb.co/N160BM4/Screenshot-20230602-115728.jpg
galeri yükle
Bu gün eğitim var herkes katılsın devir güneşten gelen elektirik devri
Sn keko senin oyakc bu gün tavana Bi kafa atıp geri gelir diyorum
https://twitter.com/alioglukaan/stat...247552/photo/1 Bak dostum beklentilere bak Alfas 2024 yılında 17.35 milyar tl ciro ile birlikte 2.6 milyar tl net kar öngörülüyor. Böyle giderse fazla değil bir iki yıla yeni egeen olabilir,yaa.
Ytd.
Bu durgunluk bakalım ne getirecek bize
https://i.hizliresim.com/8lnux9w.jpg
şunu atayımda belki şans getirir 100 fibo öncesi üçgeni yaptı şuan formasyonun az dışındayız, tahtacı ağamızın canı formasyon çekmiş ne yapalım.
100 fibo trend başlangıcıdır yani firs touch kuralına göre ilk temasla yukarı gecilmemesi daha sağlıklı, önemli direncin altında formasyon yapmasıda sağlıklı ama kurşun da artık endeks yüzde 4 e geldi.
Daha yukarıda bir sürü hedef var o bayrak direğide kısa kalacak
Saldırı pozisyonu al
10 milyonluk Bi kap gelse ne hoş olur
gerçekten de bayrak formasyonu görünüyor....hisselerde sert çıkışlardan sonra işlem hacminin minimuma inmesi ve de hareket marjının çok çok kısılması hissenin dip yaptığını ve yeterince dinlendiğini gösterir...bu tür göstergelerden sonra genelikle hisseler sert çıkış yaparlar ki buna direk dikmek de deniliyor...
cweneye baktığımızda marjının iyicene daraldığını ,işlem hacminin ise 8 mayıstan beri en düşük işlem hacmine ulaştığını görüyorum...buda bize olası bir çıkış için az bir vaktin kaldığını işaret ediyor...
Sn keko hani dün dedinya şu kkm iptal olacak parayı borsaya yönlendirecekler onu günlük marjı yukarı %20 aşağı %10 diye yaparlarsa tüm para borsaya akar eflasyondada gerileme olacağını düşünüyorum bazı kalem ürünlerde arz artar ve fazla arz fiyat düşürür
Hatta yukarı marj %25 yaparlarsa daha iyi olur tarihinde Bi ilk olacağı için sigara parası bile borsaya girer
Daha iyi bi fikrim var, yukarı %100 aşağı %1 yapsınlar, donunu satan borsaya girer
öyle bir şey olursa çok iyi olur...aslında ülkedeki tüm tasarufların borsa şirketlerine akması lazım..şirketler böylece banka kredisine ihtiyaç duymazlar...finansal giderlere maruz kalmazlar....iyi kar ederler ve karlarını da ortaklarıyla paylaşırlar...amerikada borsada yatırım yapan vatandaşların oranı %80 civarlarında olduğunu hatırlıyorum..bizde ise borsa kumardır anlayışı var...
tabi kumar anlayışının terk edilmesi için borsamızın da çok şefaf ve adaletli olması gerekiyor...kurumların gerçekten de ky yı kollayacak düzenlemelerin yapılması lazım...