sn shichinin
çoook eskiden elimde kozalaklar o zamanlar aynı mıydı bilmiyorum var idi... ben kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde iken bedelli açıklamışlardı. ben bir kaç gün sonra döndüğümde kuş olmuşlardı... o zamanlar o hisselerin dolu olduklarını düşünüyorduk ki sn FT' bunun aksini iddia ediyordu ve çok kızıyorduk. kasada bir sürü para var ama bedelli artırımı olur muydu oldu çünkü konsolide bilanço geldi mertlik bozuldu demişlerdi :) ...
bir başka dönemde gene benzer bir şey oldu bu defa daha da kuş uçmayan yerde idim muhtemelen... o gün bu gündür elimdeki hissenin son sahibi olur isem ne olur ona göre hareket ederim...
trene biraz erken bindik doğrudur üçün beşin hesabını yaparsak ayıp olacak. o zamanlar maaştan kalanlar ile binden fazla hisse alabiliyorduk... hatta bazı dönemlerde daha fazla da alınmış... geçenlerde biraz küsürat düzelteyim dedim onlu haneler bile bel büktü. değil yüzlü hanelerde düzeltme yapıla...
benim yolum sonlarda değil... sn 101 inki pazara kadar ama ben şimdilik kaydıyla hisseleri paraya çevirsem yapacak yatırımım yok. piyasa belli ve bulanık... bu bulanık suları tanımaya çalıştığım için nispeten rahatım. hisse bir gün ederine gelir geldiğinde 5 dolrdan satmak yerine bakarsınız 15 dolardan satıvermişim. zaten bu forumda özelden yazan herkese cevabım aynıdır. ben artık elimdekileri korumaya bakıyorum. şayet az değer biçmişleri ise şimdilik satmayacağım. ama ola ki birilerinin aklına gelir de kottan çıkmak istiyoruz derler ise durum değişebilir...şimdilik geçen 5 yıldaki performansını tekrar göstermesini beklemek dışında bir derdim yok. Rabbim her şeyi sattıracak dert vermesin...
değer tabana da yayılsa mücevherin halinden mücevherci bilir...
adam oğluna diyor şu taşı pazara götür sorana 1 parmak göster gelince diyor ne dediler 1 akça ..
peki şimdi git kuyumcu çarşısına. ne dediler 1 altın
peki git filanca kuyumcuya sorduğunda gene 1 parmak göster... ne dedi diyor baba : baba 1000 altın az gelir bütün malımı versem karşılamaz dedi diyor...
vel hasıl biz şimdi 1 altın verenleri bile göremez iken nasıl 15 altın verilir... elbet verecekler, yeter ki sabredile. ama kısa zamanı bırakalım iplikçi bu tahtadan pek ekmek yedirmeyi sevmez. hatta bir zamanlar G bulaşmıştı milyon lotlar almaya başlamıştı, usulünce kovmuşlardı :) ...
zinhar yatırım tavsiyesi değildir...