Ziyaaaa:)
2024 sene sonu 2.5-3.5 milyar ancak ciro yapabilir.Bu aralıkta kar gelme ihtimali %1 bile ihtimal vermiyorum:)
SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Formasyonun güncel görünümü..
Bugun üst çizgiden yine satım geldi..
Buranin hacimli geçilmesi durumunda hissenin teknik olarak üzerindeki baskinin kalkabilecegini düşünüyorum..
Bu çizgi zamansalliktan dolayı gün geçtikçe hem destek hem direnc seviyesi asagi doğru kaymaktadır..https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ff5b25f583.jpg
Yatırımcı ilişkileri ile görüştüm.
Bu yılı 1.100- 1200 mr ciro ile kapatmış olduklarını tahmin ediyor.
Bedelsiz olursa 2024 yıl sonuna olabilir diyor.
2024 yılı içinde alınan işler 850 mio halihazırda. Yıl sonuna 2.3 mr ciro tahmin ediyor bu gidişle.
Ayrıca enflasyon muhasebesinin de şirlet kârını 50-100 mio artı veya eksi etkileyebileceğini tahmin ettiklerini şirket içinde konuştuklarını belirtti. Bilanço da ay sonuna gelir muhtemelen dedi.
Bu olgular üzerinden net kârımızın kâr marjımız dikkate alındığında 711 mio olduğu, enf muhas. olumsuz senaryoda 611 miona düşeceğini de ben tahmin ediyorum. Hadi bakalım hayırlısı…
Bu karlar bilişim sektöründeki şirketler içerisinde en yüksek olan ARDYZ olur 600 milyon bu ortamda çok iyi bir kar.. Umarız gelir. Benim beklentim 500 milyon net kar.. Ama artık 2024 yılı beklentilerini ancak 2023 yıl sonu bilanço geldikten sonra tahmin edebiliriz..Bu arada bugünkü satışların nedenini bilen varmı??Özellikle bilişim hisselerinde..
Bilgi paylasiminiz icin tesekkurler.
2024 sonu icin 2.3-2.5milyar ciro gayet akla yatıyor.
%50 marjla 1.25 hadi daha iyi bir sene geçirse 1.5 milyar kar demek.Bu hesapları daha öncede yaptık zaten üç aşağı beş yukarı aynı sonuclara geliyoruz.
Şirketimiz, "T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı
AB Eğitim Ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı Bilgi
Teknolojileri Danışmanlık Hizmet Alımı" işi kapsamında 5 personel
istihdamıyla " KURUM bünyesinde mevcutta yürütülen veya yeni sunulacak
e-devlet dönüşümü ve/veya alt yapısı ile ilgili bilgi ve iletişim teknolojileri
hizmetlerinin devamlılığının sağlanması kapsamında, KURUM'un yürürlükteki
ilgili yönetmeliğine, mevzuatına ve iş süreçlerine uygun olarak sürdürülebilir
sistemin sağlanması için yazılımın güncellenmesi, gerekli görülen
entegrasyonların sağlanması, eğitim ve teknik destek verilmesi, uygulama
yaygınlaştırma çalışmalarının yapılması, bakım ve idame hizmetleri"
projesi için 15.03.2024 tarihinde açılan ihaleye en uygun teklif firmamız
tarafından verilmiş olup TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. ile 7.895.088 TL (KDV Hariç)
bedel ile ihale sözleşmesi imzalandığı 01.04.2024 tarihi itibariyle tarafımıza bildirilmiştir
Ufak çerez bir iş daha.. Ama bu işlerin çoğu kar sadee 4 personel in maaşı var.. Oda aylık 75 bin tl den 300 bin yapar ne kadar sürede biter bilmiyoruz.. Ama bu bakanlık işleri devam edecek gibi..
Bu senin bakiş açın. Iyi arastırma yapmadan konuşmak gazel atmak bu aralar moda oldu. Yurtdışı ayağindan gelecek olan konsolide ciroları neden goź ardi ediyorsunuz. 44 ulkede faaliyet gösteren sirketin yüzde 51 ini yeşillik olsun diye almadı. Ayrica 4 ulke bilişim sirketlerinin konsorsiyumunda hakim şirket olarak ardanin yer almasi da sanirim artistlik olsun diyedir. Dedim ya vizyon ve geleceğı okuma sanatıdır temel analiz.
Nedense bende aynı şeyi düşünüyorum sizi nle.Cok doğru bir tespit yapmissiniz.
IYI ARASTIRMA YAPMADAN KONUSMAK GAZEL ATMAK[emoji122][emoji3]
Bu benim bakış açımdan ziyade şirketin bakış acisi.Sirket 2 ay önce analistlerle toplanıp 2024 beklentilerini paylaştı.Orda ne dediler x2 x3 ciro beklentimiz var.Ben ve benim gibi birçok yatırımcı yatırımcı iliskileriyle görüştü ve o görüşmelerde de benzer geri bildirimler oldu.
Adamlar bu seneki ciroyuda söylüyorlar zaten 1100-1200 diye.Geriye dört işlemi yapmak kalıyor.Asil siz burda altını doldurmadan uçup kaciyorsunuz ama inşallah siz haklı cikarsinizda biz daha çok kazaniriz:)
Beğen :) begen:) beğen:)
Telefondan yazdığım için bu sekilde begenebiliyorum syn Eagle.
Malum şahıs bende red listesinde olduğu için ancak sizin gibi biri alıntı yapinca görebiliyorum. Demek ki red listesine almakla doğru karar vermişim.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hakkican bey guzel bilgiler için teşekkür ederiz. Emeğinize sağlık.
Ciro ile ilgili ufak bir ekleme yapmak istiyorum. Yatırımcı ilişkilerinin verdiği ciro rakamı muhtemelen enflasyon muhasebesiz ciro rakamı. Enflasyon muhasebesi ile birlikte 2023 geçmiş dönem cirolari enflasyona endekslenerek aciklanacak. Bu sebeple ciro rakami %10-15 daha fazla çıkabilir. Aynı şekilde brüt kar ve favök marji da enflasyona endekslenecek.
Ek olarak enflasyon muhasebesinin net kara etkisi benim ve hepimizin kafasindaki en büyük soru isaretiydi. Bu konuyu aydınlattığınız için tekrar teşekkürler Hakkı bey.
Biz bu etkiyi kötü ihtimal eksi 100 mln tl olarak kabul edelim ve hesabımızi ona göre yapalim. Buna göre net kar tahminim 600-650 mln tl arasidir. Son kararım[emoji4]
500 net kar bence makul gelecek kardır . Tüm hesabımı ona göre yaptım. Bu arada neden bu kadar düştük ?
Paylaşım için teşekkürler. Eds işlerinden sürekli olarak gelen gelir her yıl kârı destekleyecektir. Rekabetten ötürü kar marjları düşecek. Bu bilanço döneminde belirgin olmasa da önümüzdeki dönemler daha hissedilir olacaktır muhtemelen. Bununla beraber 2022 de enflasyon muhasebesine tâbi tutulacak. Bu şirketin reel olarak ne kadar büyüdüğünü gösterecek. Bunu da çok merak ediyorum.
Merakımı mazur görün; Bu yatırımcı ilişkileri yatırımcıya 7-8 liralarda dalak böbrek ameliyatı yapılırken de bu kadar paylaşımcı mıydı?Gerçekten bilmediğimden soruyorum. Bazı şirketlerin yatırımcı ilişkilerini arıyorum bu konularda iyiyimdir.Bırak böyle bilgiler vermeyi nerede ise kap ta açıklanan şeylere bile telefonda onay vermemek için kırk takla atıyorlar....
Eğer yatırımcı ilişkileri bunu derken bu tahta bu halde ise tek bir seçenek var Patron ile tahtada pozisyon alan fonlar falan fıstık menfaaetleri aynı yöne değil....
Analist toplantısında benzer bilgilerin verildiği ifade edilmişti. Bu bilgiler yeni değil. Bundan ötürü olabilir bu net bilgilendirmeler. Tahta neden bu halde, Allah bilir :) birçok teori geliştirilebilir. 2024 beklentisi gerçekleşirse şu anki f/k ile fiyatlanmaya devam etse bile %100 bir marj var. Gerçeklemezse yönetim inanılmaz yanıltıcı konuşmuş olur, benim zerre güvenim kalmaz.
Bilgiler yeni demedim zaten. Analist toplantısının yapıldığı gün bu hisse kaçtı?
7-8 tl hatta 4-5 tldeyken de işlerin iyi olduğunu söylüyorlardı. Bence yatırımcı ilişkilerinin bilgi vermesi ya da gizlemesi çok önemli değil. Önemli olan şirketin büyümesi ve bilançolardır. Bilançolarda da -şu ana kadar- söylenen büyüme teyit edildi. 2023/12de de bence iyi bir bilanço gelecektir. 2024 yılı içerisinde de güzel kaplar atıldı. Özetle temelinde bir problem olmadığı kanısındayım, hisse fiyatına ne kadarı yansır, ya da filler tepişirken ne kadar eziliriz zaman gösterecek artık.
Yatırımcı toplantısı günü kaçtı?
Şimdi hisse fiatımız çok düştü diye şikayet ediyoruz ancak Koç hold bankalar dışında tüm bist 500 hisselerinin %90 nında aynı kayıplar var..GES şirketleri çimentolar demir çelikler diğer son zamanlarda halka arz edilen şirketler koza grubu bunun gibi çoğu hisse %50-%70 arası geri gelmiş gördüğü max seviyeden.. Buna bilişim hisseleride dahil.. Ancak adamlar endeksi 9000 de tutmayı başardılar..Diğer çoğunluk bist 500 hisselerinin fiatı 7500 endeksteki fiatları..
hep daha yüksek f/k lardan fiyatlanacağını düşündüğüm için tepedeyken satmadım. bırak 20 25 leri 15 fk bile çok görülüyor. nasıl oluyor anlamadım. gıda perakendeleri bile daha yüksek fk dan işlem görüyor. geçmiş f/k lara bakarsa bu fk değerimiz bile yüksek.
Yükselişe neden buluyoruz fakat düşüşü konduramiyoruz. :) Geçmiş performansa bakıldığında kazancının 10 katı ödenmiş hep. Bu açıdan bakarsak işler değişir
Master diye bir arkadaş vardı, ses verse de bi hasbihal etsek.
Yanlışıniz var. Analist toplantisi 15 Ocak P.tesi günüydü.
18 şubatta Hedef portföyün istanbul toplantısı vardi orada ardyz ile ilgili söylenenleri ben yazmış ve video atmıştım topige.
Asıl toplanti 15 Ocak 2024.
Siz buradan nereye varmak istiyorsunuz aciklayabilir misiniz. Patron hisseyi gazlayarak mal mı çaktı demek istiyorsunuz.
kanal hedefi tamam gibi, düşen kama , bayrağa dönüşmezse buradan dönüş başlayabilir eğer bayrağa dönüşürse biraz daha düşebilir , kısmet bakalım https://i.hizliresim.com/nfhwg8c.png
olaki üst çizgiye kadar yani 35.xx kadar bir geri çekilme [büyük olasılık] olursa uzun bir yükseliş dönemi başlar https://i.hizliresim.com/89joj25.png
gece gece yordun beni beya , bu durumda 110 hiçte olasılık dışı değil https://i.hizliresim.com/a56huk8.png
Patronun gazlayarak mal çakmasıda mümkün analist toplantısı ve alınan ihaleler peşpeşe açıklanma sonrası hisse 35 lerden 65 lere kadar yükselirken mal alan 2 aracı kurum var yaklaşık 4 er milyon lot mal alan deniz ve iş yatırım..Daha sonra bu mallar 55 ortalam ile satıldı.. ve Deniz satışı 7 milyon lota kadar çıktı..Eğer bu alım satımlara bir anlam yüklemek istiyorsak istediğimiz yorumu yapabiliriz..Ancak geldiğimiz noktada oldukça durumlar epeyce sıkıntılı.. Sadece ARDYZ değil banka ve koç hisseleri dışında hisseler 7500 endeks fiatlarında..Dün Ereğli bile devre kesti.. Yabancı satışları bu haftada devam ediyor..
Emeklerine sağlık master, grafik olgunlaşmış bayağı. Ama tepkinin de başlaması lazım artık. Biraz daha gecikirse bütün formasyonlar çöpe dönüşecek. Bilançonun açıklanmasını biraz öne çekseler çok iyi olacak. Bakalım artık hayırlısı diyelim.
Ne yaptiniz hüstatlar gapları kapattiniz mi :))
Goy goyucularda firar etmis :))
Sayın balıkadam her şeyi aklımın erdiğince sınırlar elverdiğince yeteri kadar hatta fazlasını yazdım. O da bu topikteki seviyenin suyu hürmetine.
Herkes aklındaki senaryoyu yazıyor ve bazıları tutuyor bazıları tutmuyor. Bazilarimız bu senaryolara gore işlem yapiyor, bazilarımız hiç kimildamadan bekliyor. Sonuçta hepimiz ayni duşunsek bu piyasa oluşmaz zaten.
Hepsi hissiyat, geçmişteki tecrubeler, veriler ve gelecekteki beklentilerden ibaret.
Ben tam 20 yıldır bu piyasadayim. 10 yilim sağdan soldan duydugum dedikodu ve tüyolara göre işlem yapmakla gecti ve 1 krş kazanamadim. Sonra bilanço ve beklenti bazli temel verilere göre yatırım yapmayi ogrendim ve cok şükür bugün geldigim nokta hiç hayal bile edemeyecegim bir yer.
Sonuç olarak demek istediğim olay, eğer şirket işini iyi yapiyor ve duzenli buyuyorsa er ya da geç ederini buluyor. Tamam geçmişte yasananlar fiyatlamayi bayagi etkiliyor ama sonuçta su akıp yatagini buluyor.
Bu şirket geçmişte hatalar yapti ama hiç yalan konuşmadı. Hep soylenen hedefleri tutturdu. 5 yıldır hep %100 üzerinde büyüdü. Benim için bunlar fiyatlamadan daha onemli konular. O sebeple bu düşüşün gelebilecegini bildigim halde ufak tefek al satlar dışında hiç mal satmadim hatta 45 tl altinda yeni alimlar yapmaya basladim ve halen daha yapıyorum.
Sonu iyi bitecek inşallah.
İşlem hacmi oldukça füşyü Ardyz de. Bofa nın dışın da 2. Alıcı 20 bin lot. Sonrası 8 bin 5 bin lot. Hiç bu kadar işlem hacmimin düştüğünü görmedim