9 aylık bilanço döneminde öne çıkacak şirketlere damping uyguluyor piyasa...
Varmı 9 aylık dönemde öne çıkacağını düşündüğünüz şirketleriniz?
Printable View
9 aylık bilanço döneminde öne çıkacak şirketlere damping uyguluyor piyasa...
Varmı 9 aylık dönemde öne çıkacağını düşündüğünüz şirketleriniz?
Ben mesela EKGYO düşünüyorum.Teknik ve temel anlamda.Hatta citi alımda.
Geçmiş dönemden YUNSA devam edecek gibi duruyor.(Sabah cesaret edemedik)
Alka, alkım, uluun,eczyt, selec
gedza ve yünsa başı çekebilir ytd
Yazdığınız şirketlerdeki beklenti sebeplerinizi de yazarsanız, bizlerde katıldığımız yada katılmadığımız yanları belirtiriz. Böylece daha sağlıklı bilgi alışverişi olur bence.
Hiçbir altyapı ve önçalışmaya dayanmadan amatör yorumdur.Asla yatırım tavsiyesi almayınız.
Vesbe: ihracat ve euro'nun durumu.vergi indiriminin bu 3 aylıkta sonlanması nedeniyle iç pazar satışlarda belki artış.
Tekerler: Kauçuk fiyatları düşmüş.Kış lastiği zorunlu uygulaması vs. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam geçen 9lukta ikiside felaketti.Öte yandan aklımda kalan goody'de döviz artısı brisada açığı(ytd)
Bi de traktör bu ara çok satmış diyolar.
(alkimle ilgili aklımda kalan bir konu vardı hatırlayamadım)
Sayın Yalın yorumlamazsa kesinlikle kaale almayınız.Temelden bilançodan anlamıyorum.
son dönem yüksek seyreden rafineri marjları tuprs'ın karını muhtemelen olumlu etkileyecektir, şirketin 3.çeyrek karı bir önceki kadar gelse mevcut fiyatla f/k değerini 8,15 değerinden 6,5 değerine getirebilir.
uşak son 2 senedir süren yatırımını şubat ayında bitirmişti, 6 aylık cirosu ve faaliyet karı şirket tarihinde rekor seviyelere ulaşmış durumda, 9 aylık karını ilgiyle bekliyorum.
anele'de iyi gelen ancak doğru düzgün fiyatlanmayan 6 aylık bilanço sonrası gene 9 aylık bilançosunu bekliyor olacağım.
önümüzdeki dönem muhtemelen yüksek seyredecek döviz kurlarını avantaja çevirecek temeli düzgün ihracatçı şirketleriimizi de (egeen, jantsa) izliyor olacağım.
bu vesile ile başta yalın hocam ve diğer temel analiz üstatlarımıza kıymetli paylaşımları için teşekkür eder, hayırlı kazançlar dilerim.
tşk.., syg.
Bugün Vesbe de gap kapattı,fiyat dibe yakın seyrediyor,bilançosu en yakınlardan muhtemelen 10 gün kaldı.. Yurtdışı talebi karşılamak gerekçesiyle başlatılan çamaşır ve kurutma makinesi yatırımı 2018 ilk çeyrek sonu devreye alınıyor.Vestel ticaretten kısa vadeli pazarlama alacakları borçlarının önemli kısmını karşılıyor.Patronun niteliği dışında pek sorun görünmüyor.
https://i.resimyukle.xyz/1VCReS.jpg
Trend analizi ve RSI geldiği konum itibariyle sabır gösterenin çorba içeceği bir yerde olduğunu düşünüyorum.
Tabi bunda çok hızlı hareketler olmasını beklemiyorum.
Beklentim "V" hareketi yönünde :whistling:
Önümüzdeki dönemler için BRISA düşünüyorum.Portföyüme de ilave ettiğim bir şirket.
Ar-Ge önem veren bir şirket.2018 de faaliyet geçecek Aksaray fabrikası ile kapasite artacak.Pazar yollarını genişletmeye çalışması olumlu bir gelişme.Özellikle Çin-İran pazarına yönelik çalışmaları olumlu görüyorum.
Aksaray Fabrika yatırım maliyeti300 milyon USD. Şirketin tümü 578 milyon USD olarak fiyatlanıyor.Yatırımlardan dolayı şu anda finansman gideri var.
İlerleyen dönemlerde bu git gide iyileşecektir,diye düşünüyorum.
Selamlar...
kordsa olabilir yalın hocam
Gedza olabilir mi
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilanço sebebiyle Vestel düşünüyorum. Beyaz eşya grubundan %5 ilk hisse satışı bilançoya olumlu yansıyacaktır.
Bilançoya ek olarak birkaç beklentisi var.
***Yerli araca pil üretme ihtimali olabilir. Ay sonu yerli araç ile ilgili bakanlığın açıklama yapması bekleniyor.
***Birde Toshiba Visual Solutions Corporation satın alma durumu var.
SPK Vestel Elektronik’in, %94.62 oranında pay sahibi olduğu
Vestel Beyaz Eşya’nın %5.38 oranındaki halka açıklık oranını
artırılarak artan likidite ve yatırımcı tabanı ile şirket hisse
fiyatının daha sağlıklı oluşmasını sağlamak amacıyla Vestel Beyaz
Eşya’nın sermayesinin %5’ine kadar olan (9.5mn) hisseyi satma
başvurusunu onayladı. Bu haberin hem Vestel hem de Vestel Beyaz için
olumlu olduğunu düşünüyoruz. Vestel’in bu satıştan yaklaşık 94 mn TL
nakit girişi sağlamasını bekliyoruz.
(Oyak yatırım )
10.04.2017 tarihli özel durum*açıklamamıza istinaden, Toshiba Visual Solutions Corporation, Vestel Elektronik*Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ve diğer aday firmaların tekliflerini değerlendirmekte*olup, gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.
3. Çeyrek için son derece yüksek seyreden rafineri marjları sayesinde Tüpraş öne çıkacaktır.
Onun dışında aksa’dan da iyi bilanço beklentim var.
Son çeyrek için kront her türlü süprizi yapabilecek potansiyelde. ABD’li gtt adlı büyük bir şirkete yazılım sattılar. Miktarı açıklanmadı. Ancak ben 3-5 milyonluk bir şey olduğunu da düşünmüyorum.
Şirketin %50’ye yakın net kar marjı olduğu düşünülürse abd pazarında $ ile satacağı her bir yazılım cirosuna ve karına muazzam katkılar yapacaktır.
Syg
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Orge'ye ne dersiniz?
Hem bilançosu-temeli oldukça sağlam hem de beklentileri(potansiyeli) muazzam.
3. Çeyrekte iyi bekledikleri.
Banvit, Ulusoy elektrik, karel
Cirolarinin iyi olacağını düşünüyorum.
Fiyatı görece düşük,bilançosu erken geleceklerden Egser büyük yatırımlarını tamamlamıştı borcunu da bitirmek üzere..hep döviz pozisyon açığı vardı,ilk yarıyılda artık fazlası var.Yine ilk yarıyılda satış miktarı geçen yılın altında kaldığı halde hasılat ve kar geçen yılın üzerinde,karlılık ve ihracat önemli oranda yükselmiş.
Olağan yıllarda 3.çeyrek seramiklerin en iyi dönemidir,2016/09a göre %100 kar artışı sürpriz olmaz.Önceki zayıf bilançolarda 5,09 gören fiyat şimdi 4,23..%100 kar artışı gerçekleşirse cazip prim potansiyelli..
Yalın hocam .
ANELE incelemeyi hak ediyor demiştiniz. Son 15 günde yaptıkları sözleşmeler dikkatte alındığında nasıl değerlendirmemiz gerekir?
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3 ç bilançoları geçmiş yıllara göre kıyaslandığında düzenli şekilde iyi gelen şirketler diyerekten adaylarım; Banvit,brsan,mndrs,konfrt
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar, mali tabloları paragaranti ve iş yatırımdan çekebiliyorduk eskiden. Siteleri yenilemişler. Şu an ulaşılamıyor. Nasıl ve nereden ulaşabiliriz, bilgisi olan var mı acaba? Kap'tan çekmek çok meşakkatli olacak.
Şimdiden teşekkürler.
Sayın Mausolos, iş yatırımın sayfası yenilenmiş olmasına rağmen ulaşabiliyoruz. Linki atıyorum.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...r/default.aspx
3. Çeyrek bilanço sezonu ARCLK ile başladı. Şirketin gelir tablosunda iyi gelişmeler de var, istenmeyen durumlarda var ama bugünkü derin düşüşü bence gerektirmiyordu.
Aşağıdaki tablolarda görüleceği üzere şirketin cirosu artıyor, maliyetleri de artıyor (maliyetler rakamsal olarak parelel olsa da oransal olarak çok hafif artışa işaret ediyor), esas faaliyet kâr'ı da artıyor ama net kar rakamı yerinde sayan bir performans gösteriyor. Bu sebeple de şirketin net kar marjı özellikle son iki çeyrektir düşük kalıyor.
http://666kb.com/i/dns0bibdy898oumq3.png
Geçtiğimiz yıla ait tek seferlik kar rakamı devre dışı bırakılsa dahi bu yılın son iki çeyrek kar marjı olumsuz seyrediyor. Bu elbette istenmeyen bir durumdur ama bugünkü yüksek hacimli düşüş açıkçası beni şaşırttı. Hisse fiyatında yaşanan bu iskontoyu önümüzdeki çeyrekler adına kullanılabilecek bir avantaj olarak görüyorum.
Bence de iyi bir şirket hocam.
Piyasa da sizin gibi düşünüyor olacakki fiyat performansları gayet güzel.
Selamlar ÇiftçiDede
Uzun zamandır incelemedim bu şirketi ama grafiğinde bahsettiğiniz olumlu bilanço beklentisine dair bir iz göremedim. Umarım dediğiniz gibi güzel bir bilanço açıklar.
Sevgili Cok
Bu sabrın ve azminden dolayı tebrik ediyorum seni :) hatırlamıyorum kaç çeyrektir bu şirketi olumlu bekliyorsun, bir türlü kalıcı bir iyileşme yaşanmadı ama inşallah bir gün yüzünü güldürsün bu şirket :)
Aynı görüşteyim hocam. Piyasa da bu şirkete olumlu yaklaşmaya başladı.
Sn. Yakın, Sn.Blue-Cips ilginize tesekkur ediyorum.
Tüm forumdaşlara bol kazançlar.
ASUS_Z010D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler sevgili Yalın,iyi ki varsın topik takibi yine coşmuş.
Borfin mali analiz programındaki yeniliklerden örnekler...
Yeni yatırımları olan ve bu yatırımlarının satışlara ve hisse fiyatına etkilerini gösteren tablolar.
http://666kb.com/i/dns1yeav7poar3fyj.png
Egeen thy Goody iyi bilançolar bekliyorum...
Odaş uzun vade olarak sürekli portföyde 15 Aydır umarım bilanço döneminde sistematik riskler sebebiyle sert satış olmaz piyasada... selamlar
Yalın hocam iyi çalışmalar
TAVHL
https://i.resimyukle.xyz/4KCCGM.png
Hasılat ve EFK bakımından beğendim.Değerleme olarak da iskontolu olduğunu düşünüyorum...
Yarın primli açılabilir.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e4ed5ff248.jpg
Tavhl şu ana kadar açıklananlar içinde en iyisi.
Hem çeyrek hem de yıllık her şey olumlu.
Bir tek cari oran ile asit-test oranları 1’in üzerinde olaydı kusursuz olacakmış.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Sn.TeTRa,
Ben çeyreklik dönem karını baz alarak hesaplama yapıyorum.
Bunla ilgili bir çok tablo tabi ki hazırlanabilir.Birbirimizle fikir alışverişi neticesinde daha da yararlı tablolar çıkarabiliriz.
Tabloları mali tablolar geldikçe paylaşmaya çalışacağım.Mali tablolarla ilgili fikirler varsa ona göre de tablolar hazırlayabiliriz.
İyi seanslar...
Teşekürler vassago,
Doğru anladıysam, 1Ç. bilançosuna göre 3 aylık, 2Ç. bilançosuna göre 6 aylık, 3Ç. bilançosuna göre 9 aylık, Yıllık bilançosuna göre 12 aylık net kar ı alıyorsunuz gibi anladım.
Eğer öyle ise, hatalı olur gibi biliyorum ben.
Bu konuda eğitimim yok, alaylıyım
Aslında kendim de birşeyler çiziktiriyorum excell tablomda kıyaslardık ama üşengeçlikten 3Ç. bilançolara henüz başlamadım.:)