sanki güzelleşti biraz :)
yatırım tavsiyesi değildir
Printable View
sanki güzelleşti biraz :)
yatırım tavsiyesi değildir
Uyuyan güzel güzellik uykusundan bir uyansa🙂🙂
GM 5 d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Doğru kardeş inşallah
2015 yılında çeyreklerde genelikle 50-55 milyonluk cirolar yaptığı görülüyor...
2016 yılında ise 57 ila 71 milyonluk cirolar göze çarpıyor....yani geçen yıla göre neredeyse %40 lara varan ciro artışları var...bu oldukça güzeldir...
2015 yılında toplamda 11 milyon net kar çıkarırken 2016 yılında bu miktar 21 milyona çıkmış...
hem ciro hem de kar artışı mükemeldir dostlar....sürekli büyüyen bir kar ve ciro söz konusudur...
2016 yılında yaptığı 21 milyonluk kar ile fksı 10 olacak şekilde bir hesap yaptığımızda olması gereken değeri 210 milyon buluruz bunu da ödenmiş sermaye olan 101 milyona böldüğümüzde aşağı yukarı 2 tl civarlarını buluruz...temetü ödeyen ve karını paydaşları ile düzenli ve dürüst olarak bölen hisseler genelikle fk sı 10 olacak şekilde değer görmeye layıktırlar...bu şirket temetü veriyor mu doğrusu bilmiyorum...
ama vermiyorsa o vakit fk sı 7 olacak şekilde bir hesap yapmak uygun olabilir....o vakit de 21x7=147 /101 =1,42 civarları ortaya çıkar ki şu anda da tam olarak oradadır...
bu şirketin artan cirosu ve karlılığı dikkate değerdir...
birazdan teknik olarak da yorumlamak isterim....
son çıkışlarda 1,57 civarlarında ikili tepe formasyonu yaptıktan sonra (genelikle çıkışın sonu ve düşüşün başladığı işaretleridirler ) 1,36 lara kadar düşmüş oradan bir miktar çıkmış sonra tekrardan oraya inmiş ve tekrardan çıkmıştır...yani 1,36 civarlarında da çift dip formasyonu vardır...bu formasyon da genelikle düşüşlerin bittiğini ve çıkışların başladığı işaretlerini vermektedir ki oradan şu anki 1,42 seviyelerine çıkmıştır...
o halde yukarıda 1,56 ikili tepe ,aşağıda ise 1,36 çift dipler vardır...hisse şu anda çift dipten yukarı yönelmiştir...1,45 ve 1,50 ve 1,56 dirençleri vardır...bu gün işlem hacmi de çok çok azdır...düşen işlem hacmi hissenin artık ben dip yaptım ve aşağı düşüş marjım kalmadı demesi gibidir...bu bağlamda risk minimuma yakındır...
dediğim gibi eğer ki bu hisse temetü veriyorsa benim gözümde 2,00 tl lere layıktır...ama vermiyorsa şu anki fiyatları hakketiği fiyatlardır....
ama temetü veriyorsa da vermiyorsa da artırdığı cirosu ve karı ile saygı değer bir hissedir ve dikkat edilmesi gerekir....bu bağlamda önümüzdeki bilançolarda artması muhtemel karı ve cirosunu dikkatlice takip etmekte fayda var....
Kardeş yorumun için teşekkür doğruları yazmışsın sağolasın