1839-1299=540
senin hesabına göre bile 540 yıllık muhteşem bir devlet
540 yıl dile kolay
Printable View
look at the tabela
fatih terim dil kursu
ya bırak bu osmanlı hayranlığını.
bak o devletin devamı olarak cumhuriyet kuruldu
neden benimsemiyorsunuz..
osmanlı rasathaneyi yıktığında zaten bitmişti. o ülke toparlanabilir mi? zaten defalarca yenildi, 1600 sonrası kayda değer bir şey yoktur.
Fatih ve Süleyman.. bu iki Sultan üzerinden kompleksinizi yenmeye çalışırsınız.
peki geri kalan 3 koca yuzyıl.. keşke din devleti özlemi yerine batıda gelişen rasyonel aklın egemenliğini daha erken benimseseydi..
rumeniige, doalrdan neden nefret ediyorsun ?
sağlıklı bir şey değil bu..
TL mizi güçlü yapmak için çok çalışmamız lazım, bilimde çok ilerlememiz lazım.
ama sizin cenah sadece konuşuyor, gevezelik yapıyor.
sohbetlerde yalan yanlış tarih öğreneceğinize bilimsel alanlara da kaysanız biraz..
TL yi güçlü yapmak için çalışmak gerekiyor.
ağlamayın her şeyde böyle .
Türk ulusunu küçültüyorsunuz bu tavırlarınızla.
hayatta en hakiki mürşit ilimdir, Atatürk ün bu güzel sözü kulağına küpe olsun. boş şeylerin peşinden gitme.
bu da başka tabela hemde seninki gibi 10 değil 15 yıllık hayat siyah ve beyazdan ibaret değildir gri tonları hiç unutma
15 yıl önce enflasyon ve faiz oranları kaçtı şimdi kaç
15 yıl önce merkez bankası rezervi kaçtı şimdi kaç
15 yılda kısaca diğer değişenler
1. İlköğretim ve liselerde kitaplar ücretsiz dağıtıldı. Öğrenciler okulun ilk günü kitaplarını sıralarında buldu
2. Hastane ve eczane kuyrukları sona erdi. Randevular internet ve telefon üzerinden alınarak hastalara büyük kolaylık sağlandı
3. Duble yollar yapıldı. Dağlar delinip tüneller açıldı
4. Hızlı tren halkın hizmetine açıldı
5. Marmaray faaliyete geçirildi. İki kıta denizin altından birleştirildi
6. Okul olmayan yerlere okullar açıldı. Binlerce yeni öğretmen atandı
7. BTC, Tanap, Mavi akım ve Türk akımı projeleri Türkiye tam bir enerji dağıtım merkezi haline geldi
8. TOKİ projeleriyle ev sahibi olmak lüks olmaktan çıktı
9. 2.5 milyar fidan dikildi
akp iktidara geldiğinde ulke köymüydü ?
sayısız baraj, sayısız yol, otoyol, telekomünikasyon sistemi, en ucra köşelere kadar okullar, fabrikalar (hepsini şimdi satıyorsunuz!!), sayısız kurum ve üniversite, koskoca bir sistem..
daha cok sayarız. senin saydığın hizmetler benim söylediklerimin yanında kum tanesi gibi kalır.
adam marmarayı icraat olarak ortaya koyuyo :)) komik otesi. keban barajı ne ozaman.. iş bankası ne ozaman.. iki tane köprü ne ozaman ? fatih ve boğaziçi yani..
bak bunları geçmişte yapmışlar, ama hiç birisi de sizin gibi sevindirik olmamış, durmadan övünmemişler. yapmaları gerekiyormuş ve yapmışlar..
düşünce sisteminiz çok ilkel. daha doğru dürüst bir eğitim sistemi bile yapamıyorsunuz, 15 seneden sonra. kalkmış adamlar ağaç fidanını örnek veriyor.
komik ve trajikler.