Bilanco geldi ilk ceyrek karliliklari nerdeyse ayni donem kari 10.939.774
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Bilanco geldi ilk ceyrek karliliklari nerdeyse ayni donem kari 10.939.774
cirosunu 34 ten 48 e çıkarmış.
esas faliyet karı 2 katına çıkmış..
geçen yıl dönem karına vergi geliri eklemiş..
bu senede ekleseydi karı 15 gelecekti.
ama bu sene 2.053 vergi vermiş..
bu yüzden 13 olan karı 10.939 a düşmüş...
iç pazar iyi ama ihracaat kalemi 5 milyon..nerdeyse sıfır gibi..
şu suriye olayı ve ırak pazarı biraz sakinleşirse müthiş karlar geleceğinden şüpheniz olmasın.
zaten üzerinde 44 krş temmettü var.
bu yıl karındanda seneye 60-70 krş verir.
1 yıl bekleyen en az 1000 tl kar payı alır.
şu an ki fiatlarla 3.300 e düşer ki orda bu temmettü verimiyle durması imkansız..
zaten 10 yıldır hiç prim yapmamış..
ha bu arada bolu süper bilanço gönderdi.
geçen sene 10 bu yıl 30....
kesinlikle yatırım tavsiyesi olmayıp kişisel görüştür....
Özet Gelir Tablosu (TL)
31.03.2018 31.03.2017
Hasılat 48.053.976 34.323.522
Faaliyet Karı/Zararı 8.554.162 4.439.320
Vergi Öncesi Karı/Zararı 12.998.514 8.122.100
Net Dönem Karı 10.939.774 10.251.354
2. Önemli Faaliyet Göstergeleri ve Finansal Oranlar
31.03.2018 31.03.2017
Faaliyet Kar Marjı(%) 18 13
Net Kar Marjı(%) 23 30
FAVÖK Marjı (%) 23 20
faliyet raporundaki kısa verilere bakınca karımız artmıs satıslarla birlikte fakat sorun su ki maliyetlerimiz de aynı oranda hatta fazlasıyla artmış favok artıs gostermiş ana faliyette bir sorun gorunmuyor aynı faliyet raporuna gore bu yıl için 2017 kar hedeflerine ulasılması ongorulmuş. tokinin yeni projeleri dillendirilmiş. muhtemelen karlılık artacaktır lakin istenen fiyat sıcraması için 1. fırının devreye girmesi ihracatın hızlanması vs nedenlerin oluşması gerekmekte gibi. 2 Temmuz itibariyle net 0.37 kusur temettu gelecek borsanında durumu belli fonların alışları kısa vadede bizi ayakta tutabilir... ytd. birde Oyak grubunun 2018 yılı içinde birleşme acıklması vardı daha oncelerden bu sene boyle bir calışma olur mu bekleyip gormek lazım.
sayın bolci
birde Oyak grubunun 2018 yılı içinde birleşme acıklması vardı
ifadesini ben okumadım,böyle bir çalışmanın ne zaman kim tarafından yapıldığı ve içeriği hakkında bilgi vermenizi rica etsem..
zaten 1 nolu fırın devreye girdi dese hisse uçar,sabırsızlıkla o günü bekleyeceğiz.mardin mardindir sonuçta..üzmez adamı...
YTD
Ben aslan ve adana cimento bolumunde daha once okumustum yeni genel mudur atandiginda 2018 yili icinde oyak cimento altinda borsadaki cimento sirketlerimizi toplayacagiz diye bir aciklamasi var linki bulabilirsem burayada atarim. Malum secim vs gibi nedenler ile bilmiyorum boyle bir adim atilir mi cimentoda suan ic pazarda halen artis talep var fakat gelen enerji uretim maliyetleri karliliklari olumsuz etkiliyor. Irak tarafindan bir cacik olmaz ama Suriye Mardin icin acik kapi.. 2011 yilindan beri dusus egiliminde olan Mardin son 2 3 yildir yatayda hareket etmekte bolgesel gelismeler kapasite artisi yatirimlar ile yatay cizgisini elbet bozacaktir. 1 Mayis kutlu olsun.
Mardin diğer çimentolara göre çok ucuz kaldı,birileri ısrarla aşağı getirmeye çalışıyor,ama başaramıyacaklar,pusuda bekleyen çok,ytd
Abd irana tekrar ambargo koydu ve iranla ticaret yapanları sert şekilde uyardı,bilindiği üzere ırak çimentonun büyük bölümünü irandan alıyordu artık alamıyacak,bu durumdan ıraka hiç ihracatı olmayan mardin çimento büyük fayda sağlayacaktır, bu durum mardin çimentoyu eski şaşalı durumuna getirebilir, ytd
iran olayı onemli ara donem faaliyet raporunda ileriye donuk risklerde iran'ın ambargo sonrası dusuk fiyat politika ve iç pazara dahil olma riskleri vurgulanmıştı ırak'a buyuk olcude satısı var eger yeni gelişmeler ile yurtdısı satışları bir ivme kazanırsa seviyelerimizi korur en azından bu tip ayı piyasasında saglam kalabiliriz ileriye donuk malum bu piyasa en az 1-2 ay devam edebilir... ihrac kayıtlı satışlar gecen seneye gore bir miktar dusmekle birlikte guclu iç pazar bu donem bizi taşımıs ki gecen sene vergi ve tesvik indirimi vardı buna ragmen karını korudu ve satıs ve favok degerlerini arttırdı bu da bir basarı :)