çelebi 22 liralarda almanya faaliyetleri ciddi zarar yazıyor hemde yılllar oluyor peşpeşe yatırımcı diyor madem zarar madem almanyada kurallar sıkı vs diyorsunuz neden almanyadasınız burası bize yeter şirketin karını düşürmeyin (hep günlük bakış açısı) sonuç çelebi havayolu krizine rağmen dağıttığı temettüye rağmen nerelerde hiç unutmam birde klimasan nijerya faaliyetlerine başlamıştı yatırımcı ilişkileri bölümünde Emre bey vardı aradım sordum nijerya nasıl gidiyor diye cevap şuydu orası zor bir pazar kolay ve kısa bir sürede sonuç beklemiyoruz şimdi klimasan nerelerde o günlere göre...
şimdi bu iki örneği niye anlattım amerikada faaliyetler ne zaman başladı neden hemen kar bekleniyor bu kısa vadeli düşünceler şayet şirket yönetiminde olsa aman yarabbi der korkardım.
ben neye bakıyorum biliyormusunuz 2019 karı 11 milyon ar-ge 12 milyon buna çelebideki gibi bakacak olursa yatırımcı ar- ge ye para harcama 23 milyon kar edelim der ama şuna bakmaz bu nasıl bi şirket açıklanan kar rakamından fazla ar-ge harcaması yapmış...
ar-ge geri dönüş çarpanlarını düşünebiliyorsanız bu size çok şey söyler daha söylenen çok şey varda kulak var işitir ama sadece işitir anlamlandıramaz az ufkunuzu geniş tutun derim naçizane yazım hataları ile dolu bu yazımı okuyan arkadaşlar kusura bakmasınlar yanımdaki birine anlatır gibi yazmak benim kötü bir huyum.