Cok tesekür ederim
Printable View
Cok tesekür ederim
Grafikler yine gözükmüyor yarın yenilerim
şimdi dün attığımız grafikler önce endeks
endeksi aynen tutturmuşuz.
öncelikle endeks 1430 1435 yukarı kırmadıkça yeni pozisyon açmıyorum. Bu beni bağlar benim yatırım tarzım al sat zaten yapmıyorum sizlerin seçimine karışamam.
üstteki grafikte okla gösterilen yerde yine böyle bir alım oluşmuş sonraki günler ne olduğu belli. Endeks bana göre 1435 i aşamaz merkezin yarın ki toplantısında faiz sabit tutulacak ve yine bana göre bu endekse kısa süreli pozitif yansıyabilir. Bence cuma yine satışlar gelebilir. ne zamana kadar yeni bir çıpa oluşana kadar naci ağbal son çıpa idi ki reuters e göre 128 Milyar dolar ile ilgili araştırma yaptırıyor diye görevden alındığı söyleniyor, memlekette soru için bile afiş asılamıyor kim niye yatırım yapsın. neyse birde ukrayna çıktı başımıza. tak rusya uçuşları durdurdu. olumlu ne var ülkede pandemide dünya 3. merkezin kasası boş %35 lere düşmüş bir siyasi iktidar yap işlet devret modeliyle her yıl kolin cengiz limak.... gibi şirketlere ödenmesi gereken 10 milyar dolar bu durum bundan 1 yıl öncede vardı ne oldu 800 -1580 arasında para bolluğu dendi (bize qatar dışında düşmedi) %100 e yakın bir endeks çıkışı yaşandı. çoğu şanslı vatandaş 1 e 5 1 e 10 kazandı ve endeks 3 tane koç gibi tepe yaptı. şimdi ne olabilir.
alttaki grafikte mavi ile olan yerde yatayda geziniriz. her çıkısta yabancı kalan mallarını satar sonra onları yüklenenler bir çıkış başlatır bu yazın olur diye düşünüyorum ve bankalarda ve holdınglerde bir süre sonra her yerde bankalar çok ucuz konuşmaları başlar ayrıca 3 aylıkları çok iyi gelecek şirketlerde de çıkış olur.
demiştim
bu gün sıkı para politikası ile ilgili ibarenin değiştirilmesi
1 seçim ekonomisine geçiliyor para basılacak ve dağtılacak
2 mayısta olası bir faiz indirimi gelir.