ANKA Haber Ajansı
@ankahabera
Bilecik’te 10 yıl önce 8 liradan sattığı kirazına, şimdi 2 liradan müşteri arayan 39 yaşındaki çiftçi İsmail Ayaz, “Bu iş yapılmaz” diyerek toplam 62 dönümlük üç arazisindeki bin 500 kök kiraz ağacını motorlu testereyle kesmeye başladı.
Alıntı:
Ahmet
@AhmetBeyefendi
·
1 sa
Bazılarınıza şaka gibi geliyor ama tarımda durum tam da bu. Biz kiraz ve narları beslemeyi ve sulamayı bıraktık, ticari değeri kalmadı. Bademlerin de bir kısmı için bu sene son. Seneye 900 dönümün sanırım üçte birinde sadece ceviz ve biraz badem üretebileceğiz..
Alıntı:
Çok fazla etkileşim gelmiş, birkaç noktayı açmak istiyorum: 1. Ağaçların kesilmesi elbette tasvip edilecek bir aksiyon değil. Ama muhtemelen hayatını idame ettirmek için o tarlada başka bir üretim için yer açmak amaçlı yapıyor. 2. Uzaktan ukala yorumlar yapanlara, buyrun sizi..
Alıntı:
.piste alalım diyorum. :) Biz çok iyi eğitimli, ticari tecrübesi ort. 25 yıl, sermayesi yeterli 4 ortak 12 sene önce girdik bu işe. Para kazanmak hiç de kolay değil, lütfen bilmeden ahkam kesmeyin. 3. Yaş sebze ve meyvede internet üzerinden perakende satış düzeni kolay değil.
Alıntı:
..Ürünlerin raf ömrü çok kısa, tüketiciye ulaştırmak zor (bizim bahçeye bağlı kasabaya haftada iki kez kargo aracı uğruyor mesela), başarabilenler var ama çok azınlıkta.