Aynı kişi ise son 12 ayın en düşük fiyatını da yakanda İnfodan bir yatırımcıydı.
Printable View
Aynı kişi ise son 12 ayın en düşük fiyatını da yakanda İnfodan bir yatırımcıydı.
9.230 larda mı neydi o dönem en düşük fiyat.
biraz realize oldum, aşağı gelirse full alıcam buraların üstü ralli demek..
Zaten her halukarda ralli olması lazım çünkü Perea'nın elinde 16.4 milyon lot mal var. Bunları satmak için 2 seçenek var
1- Ya hisse çok yukarılara gidecek ve oralardan satmaya başlayacak
2- Ya da elindeki hisseleri blok halinde başka bir fona yada alıcıya devredecek.
Aksi takdirde Pereanın elindeki malı buralardan satması imkansız. Bunu kendi de test etti geçen sene. Ne zaman hisse satsa fiyat %10-20 aşağı geldi. Hem de sattığı hisse elindekinin %10'u bile değildi.
Yani Perea buradan hisse satmaya kalksa en fazla 7-8 lira ortalama ile satar ve muhtemelen de son hisselerini 3-4 liralardan satar.
Böyle bir şey yapmayacağı kesin. Zaten ben hissenin 3-5 sene sonraki değeri ile ilgileniyorum demişti bir mailinde.
Yani dün yazdığım yazıda hisse değerinin 3-4 USD'lara ulaşacağını yazmıştım 2 sene içinde. O da muhtemelen bu görüşte. Bilançolar geldikçe hissenin ucuz kaldığı anlaşılacak ve yüksek işlem hacimleri ile hisse yukarı gidecek o da çok ileride yavaş yavaş satacak.
Yada hisseleri blok halinde alacak birini bulacak. Ama bunu yapması için de iyi bilançoları beklemek zorunda. Çünkü mevcut bilanço ile kimse bu hisseye çok yüksek para vermez. Ama 2022 bilançoları geldikçe şirketin nereye gittiği daha iyi anlaşılacak ve satıyorum dediği zaman alıcısı çok olacak. Bu kadar hızlı büyüyen bir şirkete ortak olmak isteyen çok insan olur.
Bu şirkete ortak olmak isteyen bir yada daha fazla fon veya kişier , 16,4 milyon lotu tahtadan toplayamayacaklarını çok iyi bilirler. Toplamaya kalksalar fiyat uzaya gider. O yüzden onlar da blok halinde almak için piyasanın üstünde fiyat teklif ederler.
Bu fiyatlar şu an için normal görünse de gelecek sene için çok ucuz fiyatlar. 2022'ye de çok birşey kalmadı.
Küçükandonyadis kardeş % 2-3 trade için bu riski alma derim.
tahtanın speği büyük ihtimalle iş yatırımdan işlem yapıyor ve bank off yazılımını çözmüş galiba hemen hemen her gün bank off u terste bırakıyor..
vaktim bol olduğu için hemen hemen her gün canlı takip ediyorum inanın öyle, mal alırsa maliyeti çok yukarıdan mal satarsa maliyeti çok çok aşağıdan oluyor..
BofA'nın tersine hareket edin diye yazmıştım sana hocam hatırlarsan. Sen BofA'ya saydırıyordun ben de sana robotun tersini yap o zaman biraz trade edersin demiştim.
Ancak bugün BofA'nın da kafası karışıktı. Sabah önce sattı biraz sonra baktı tahta iyi duruyor döndü eksi 35 binden artı 100 bine kadar çıktı. Sonra Yapı Kredi , Vakıf ve İnfo satışları yüzünden karar değiştirdi başladı satmaya. Sonuçta da günü 90 bin net satışta kapadı. Yani bir ara 100 bin alışta iken 90 bin satışa döndü , 190 bin lot sattı son 1-2 saatde.
Halbuki tahta o kadar da satıcılı değildi , tam aksine alıcılı idi. Ama birileri bugün eksi kapatsın istediler hem de BofA'yı tetiklemek istediler. Bunu da becerdiler ama İş yatırım oyunu bozdu son dakika.
Bu tahtada spekülatör olmadığını düşünenlerdenim. Bazen büyük montanlı alım satım yapanlar oluyor ama tahtacı olmanız için borsaya kote kısmın en az %60-70'i elinizde olması lazım.
Zaten borsaya açık kısmın %33'ü Perea'nın elinde . Dolayısıyla geriye %66 kalıyor. KY'nin de elinde hatırı sayılır bir meblağ var. O yüzden tahtacı varsa bile Perea ile anlaşmak zorunda. Pereanın elinde 16 milyon hisse varken kimse tahtacı olmaya cesaret edemez bu tahtada Perea ile anlaşmadan.
İş yatırımın elinde 6,4 milyon var ve oradan çok KY işlem yapıyor. O yüzden ben bu BofA'yı terse düşürenin tahtacı olduğunu sanmıyorum. Ben de BofA'nın tersini yapıyorum günlük işlemlerde. Mesela şimdi yarın eğer tahtaya biraz alıcı gelirse BofA başlayacak tekrar almaya.
Bunu da tetikleyeceklerdir.
Yalnız benim anlamadığım , tüm bilişim artı iken bizi neden eksi kapamaya çalıştı bunlar. Gerçi onlara göre daha fazla arttık son 2 ayda. Ama bugün İndes %3,24 primli ve orada alan BofA. Bir ara %6'ya kadar da çıkmış primi.
İndes yarın güzel açılırsa bence BofA Arena'da da alışa geçecektir. 12,80 kapatmak güzel oldu. Yarın satanların da geri döneceğini düşünüyorum çünkü gevşemeyeceğini gösterdi hisse.
12 aylık bilanço sonrası çok daha anlaşılır olacak rasyolarımızın ucuz olduğu.