Bu zamanda omicron varken dunya kadar dolar borcu olan THY gibi borsayı tutmak için iyi saatte olsunlarin kolayca at kosturabilecekleri bir kağıtla kiyasimiz hem gsdho e hem de dohol e haksızlık olur.aksaya bir şey demem o muhteşem bir şirket.
Printable View
Bu zamanda omicron varken dunya kadar dolar borcu olan THY gibi borsayı tutmak için iyi saatte olsunlarin kolayca at kosturabilecekleri bir kağıtla kiyasimiz hem gsdho e hem de dohol e haksızlık olur.aksaya bir şey demem o muhteşem bir şirket.
ft dostum sen hisse düşükken burada silopi savunuyordun şimdi yatırım yapmamak için en büyük sebep diyorsun? patron salak mı da bu kadar para verdi diyordun şimdi ne diyorsun... iyi niyetini sorgulatıyorsun... zaten başından beri herkes bu hissenin sorunu patron derken patron savunup silopi yatırımını aklamaya çalışıyordun, karşı çıkanı taşlıyordun şimdi kendin muhalif olmuşsun..
şahsen bilançoyu görmeden satmak gibi bir niyetim yok. öyle olur ki şubata kadar beklersin , marta kadar ikiye katlamışsın. şirketin bu bilançosunu beklemeye değer buluyorum. olmazsa da nasip artık diyeceğiz. "yatırım tavsiyesi değildir"
Arkadaşlar bizi ilgilendiren endeksleri supramax ve handysize olduğu daha önce konuşulmuş tu.kiralamalarda hesaplamalar baltic üstünden mi yapılıyor bu endeksler bazında mi yapılıyor.bilen var mı.konuya vakıf arkadaşlar vardı da gereksiz tartışmalar nedeniylemidir nedir uzun süredir yapmıyorlar.aslinda sektörden olan arkadaşlar bu deniz taşımacılığında olan bitenler hakkında bilgilendirmeler çok makbule gecer
Sayın Barış Beyin yayınladığı kuru yük endex ortalamalarına göre faaliyet kârında olumlu bir gelişme var.
İleride ne olur bilinmez
Saygılar
O zaman çok iyi.bizim endeksler görece stabil
Daha önce de dedim. Silopi’ye direkt 30 milyon dolar yazıp geçmek en mantıklısı. Halka arzdan 85 milyon dolar falan gelmez. 50 milyon dolar üstü bile çok zor. Kambiyo karı ise kısa vadeli konu. Asıl olay mevcut kurla ve yılın ilk yarısındaki navlun fiyatları ile bile inanılmaz bir denizcilik faaliyet karı gelecek. Zaten finans alanında karı büyüyen bir şirket.
İlk 6 ay denizcilikten 10 milyon dolar civarı kar gelmiş. Bu sene ikinci 6 ay çok daha iyi bir performans var. Gelecek sene, ilk 6 aydaki performansa düşsek bile 20 milyon dolarlık denizcilik karı olur. Diğerlerinden de 5 milyon dolar gelse 25 milyon dolar olur. Hisse 110 milyon dolar desek F/K 4.4 oluyor. Kasadaki nakit, kambiyo karı falan hiç hesaba katılmadan durum bu.
Bu arada Silopi’de işin altında şaibe falan da aramaya gerek yok. Enka, Sabancı, Akkök holding (Aksa’nın ve Akenerji’nin ortağı) dahil bir çok büyük firma enerji sektörüne yatırım yaparak yüz milyonlarca dolar kaybetti.