Ortada cehalet diye bir durum yok efendi ! ben 1991 yılında SGK lı olarak çalışmaya başladım. 2016 yılında yani 25 yıl sonra emekli olmak için o günkü yasaya tabi olmam hak değil mi ? devlette devamlılık esas değil midir ? yasalar geçmişe dönük işletilmemesi ilkesi hukukun temel prensibi değil midir ? bizim itirazımız yasanın geçmişe dönük olarak işletilmesidir. 1999 sonrası işe girenler buna itiraz edemezler...çünkü onlar 60 yaşında emekli olacaklarını bilerek iş hayatına girdiler.. 2008 senesi sonrası da 65 yaşında emekli olacak.. onların itiraz etme hakları olamaz. çünkü yasa onları etkilemedi.. biz elimizden alınan hakkımızı istedik.. kimsenin daha fazlasını istemesi gibi yani erken emeklilik gibi bir talebi olmadı.. 25 yıl 5 bin prim gününe tabiyiz.. bunu bir depremle elimizden aldılar.. şimdi yine bir depremle elimizden almaya çalışıyorlar.. zaten seçim olmasa kimse bu hakkımızı vermeye yanaşmazdı ya orasıda bir gerçek.. ama bizde derneğimizi kurup iyi örgütlenerek bu baskıyı iktidar ve muhalefet üzerinde hissettirmeyi başardık.. kırıp dökmdene kimseye hakaret etmeden hakkımızı istedik.. burada bu durum ülkenin faydasına mı yoksa değilmiyi tartışmıyoruz.. hakkımız olanı istiyoruz...cahil lafınıda size aynen misliyle iade ediyorum.. hukuktan anlamayan ülkenin kurtuluşunu sadece fakir fukaranın fedakarlığında gören ülkedeki yolsuzlukları, müteahhitlerin malı götermesini, yöneticilerin ihmalini, deprem vergilerinin nereye harcandığını sormamak veya sormaya cesaret edemeyen insanla ben ne tartışayım.... cahilin veya korkağın daniskası senin gibilerdir....hakkımızı istiyoruz efendi hakkımızı tamam mı ? ve bunu alacağız..