ben sütünü arada tüketiyorum ama bu tamamen hisse tuttuğum dönemden kalma bir alışkanlık.
başlığa girmek de öyle.
eskiden kalma bir durum. (takip ettiğim bir hisse değil)
Printable View
ben sütünü arada tüketiyorum ama bu tamamen hisse tuttuğum dönemden kalma bir alışkanlık.
başlığa girmek de öyle.
eskiden kalma bir durum. (takip ettiğim bir hisse değil)
takip ettiğiniz bir hisse değilse neden yorum yapıp insanların rızkına engel oluyorsunuz. Acemşah yataş adel asuzu dgate gibi hisselerle çoğu kişiyi zenginler sınıfına soktu. merak edenler geçmişe dönük arama yapıp hepsini bulabilirler. bu başlıkta yazanlara benzer o hisselerin sayfalarında da benzer eleştiriler vardı. ama sonunda hep o haklı çıktı.
Geçmişte daha bir çok hissede böyle şöyler yaşandı, insanlar çok farklı açıdan bakışı kendi kalıplaşmış düşüncelerinden farklı olduğu zaman doğal olarak tepki veriyorlar.
Borsa iki çizgi de değildir yada iki rakamdan ibaret değildir.
Borsanın son iki yıldır en iyi bilaçosuna sahip Tınaztepe sağlık tnztp kodlu şirket portföyünde mesela ama insanların kalıplaşmış düşüncelerinde bir aşağılama bir hor görme var;
Adel 8 liradan 800 liraya giderken dediler bana hep iki kalem bir silgi ne olur bu dan?
Yataşta ya ne olur iki yorgan bir yatak?
Otkarda, Afon cimentoda, Alcatelde, derinıdda , maaltta, Asuzuda ,nugyoda vs vs hep bir aşagı hörme hali mevcut.
Tınaztepe işte 3..5 hastane bir AVM bir otel iki üç değerli arsa, bir sağlık temalı üniversite ...
Bundan bir halt olmaz..
Ama işte borsanın en iyi bilançosuna sahip önümüzdeki 5 yıldada en iyi bilançoya sahip olacak.
Pınar süt ve gıda birleşik düşündüğümüzde 1 milyar dolara giden bir ciro.
Son 5 yılda şu an ki borsa ederi kadar yatırım yapmış bir büyük dönüşüm içinde
Ve İstanbul'daki artık boşaltıp satmak veya başka sekilde degerlendirmek zorunda olduğu iki arsanın bir hisse için bile 25 lira 30 lira katkı yapabileceği bir varlıklar silsilesi..4 fabrika büyük bir pazar payı gübreden balığa bir cok iştirak hatta elektrikli araçlar sarj günes enerjisi şirketi bile varken..
Hissenin 8 lira oluşu büyük bir fırsattır.
70 milyon dolar şaka gibi ama büyük bir zenginlik fırsatı
Efe din 1 hisse başına 5 lira zarar acıklamış ..iyi işte bu büyüklüğünün göstergesidir..faizler düşüyor
Yarın hisse başına 10 lirada kar elde edebilir demektir.
3 kurumda 70 milyon hisse var maliyetleri 300 milyon dolar ortalamada 1 hisse başına 40 lira civarında bir de bunun dolar bazlı enflasyon maliyetleri var hesaplamalarına göre 120 TL rekativ bir maliyet..
Hisse 8 lira.. ne olur pınar sütten?
Süt şekil değiştirerek 10.000 yiyeceğin içinde peynir oluyor tereyağ olarak..süt tozu krema vs vs olarak bir Emtia... Emtianın global xapta fiyatları artarken bir değeri var? Süt ve süt ürünleri neden küçük görülür bilmiyorum?
Ben 100 liraya gelince satarım.. 120 lira maliyeti olan düşünsün...
Bol kazançlar diliyorum...
Toplantı tarihinden önce yatırımcılarını mutlu edecekler mi,az bir zaman kaldı.
Maliyet düşürmek için güzel fırsat verdi diye düşünüyorum.
Al sat tut tavsiyesi içermez paylaşımlarım.
Yaşar grubunda beklenilen varlık satışları başlayacak gibi duruyor. Viking kağıtta sahip oldukları 4.2 milyon lotu borsaya Kote ettirmişler.
Umarız bu özellikle, İstanbul'daki değerli arsalardan bir iki tanesini satarlarda bir adet hisse başına 25- 30 TL kasaya girer.
Bol kazançlar dilerim.
O sırada vking tahtası :oleyo:
https://i.hizliresim.com/aee8l17.png
Madde madde....
1)Bir sabremedin gitti....
Bir dur la,motorun soğusun....
Bu ayın sonunda Gs nin Florya ihalesi var bakalım nerede oluşacak fiyat...görelim...
2)İett Ayazağadaki 50 dönümlük garajını 2021 yılı Eylül ayında 1.2 milyar tl den ihaleye çıkmış...
2021/Eylül dolar kuruna bölersek ?
130 milyon dolar mı ediyor?
Dolar enflasyonu ile 150 milyon dolar diyelim....
Pnsüt arazisi 20 dönüm gibi görünüyor...
İett nin yarısından bile az....
Staddan daha da uzakta....
75 milyon dolar alsak,onuda 1 dolar= 37 tl hesabı ile 75x37=2,7 milyar tl eder...
Onu da hisse sayısına bölsek
2.7/314=8,83 tl eder
Hisse başı 8.83 tl eder...
Hani burda müteahhatin payı?
30 u nerenden uydurdun?
3)Yaşar Holdingin 12 milyar tl civarı görünen finansal borcu var...
Banka illaki kendini garantiye almıştır...
Bu araziler ipoteklimi?
"31 Aralık 2024 tarihi itibarıyla. Şirketin in almış olduğu kredilere istinaden arazi ve binalar ile makine, tesis
ve cihazlar üzerine verilen herhangi bir ipotek bulunmamaktadır (2023: Yoktur)."
Pnsüt arazileri ipotekli değil demek ki....
Güzel.....
Birde ipoteği kaldırmakla uğraşmıyacak...
4)Esenyurt a yeni depo/lojistik merkezi yaptılar,dolayısıyla Kemerburgaz yolundaki araziyi değerlendirebilirler gibi duruyor
Avrupa yakası dağıtım ağı tamam...
Ümraniye de ki depo şehrin tam göbeğinde
Anadolu yakasında yeni bir lojistik merkezi kurmadan bu araziyi nasıl satacaklar?
İlginç...
Oradan sonra Gebze ye kadar ucuz arazi bulamazsın....
Gebze den süt mü dağıtılır yaw?
5)Artık ilkokul çocuğu bile anladı ki Yaşar ların bir aksiyon alması gerekiyor...
Hiç bir şey yapmamasından sa (iyi) bir şeyler yapması hisseye pozitif yansıyacaktır...
Biraz ağır ol da molla desinler...
Sana saygı da yok başarılar da
Şu başlıkta doğru dürüst tarafsız yazan biri varsa o da tengri han dır zannımca.
Hesabı aşağu yukarı doğru yapmış keza son bilançoda da zaten 2.7 milyar tl olarak görünüyor arazi/duran varlık kalemi. Hisseye ekstra yansıması nasıl sözkonusu anlamadım. Zaten defter değerine yansımış.