Diyor ki, biz genel kurulu yaptıktan sonra , temyiz kararına cevap vermesi gerekirdi. Şimdi bizim hesapları alt üst etti.ben oynamıyorum diyor, ama bu haksızlık diyor,
Printable View
Diyor ki, biz genel kurulu yaptıktan sonra , temyiz kararına cevap vermesi gerekirdi. Şimdi bizim hesapları alt üst etti.ben oynamıyorum diyor, ama bu haksızlık diyor,
temyiz e gidildi cevap geldi
- hisseleri uzerindeki bloke devam mi ediyor.
- bloke kaldı rahatladilar mi
net bisey anlasilmiyor.
Gk ya surda kac gun kalmis ne olduğu belli degil takip eden arkadaslarda bir bilgi var mi ? bloke devam ediyorsa gk için ky da bir strateji var mi olacak mi?
frecell hocam degerli goruslerinizden mahrum birakmayin bizi
Blokeli lotlar açıldı. En azından ben öyle biliyorum.
D6503 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SPK mın davada yeniden bir düzeltme yapılması içim yaptığı başvurusu hiçe mi sayılacak diyorsun? Şirkette çok muallak bir açıklana yapmış.
Peki diyelim bu iş patronların istediği gibi sonuçlandı. Peki bu emsalle artık diğer şirket yöneticileride yönetim gücünü kullanarak adil bir fşyattan çağrı yükümlülükleri olmadan aynı koşullar içinde borsa içi ve borsa dışı şirket birleştirmeleri yapmalarıyla borsa nasıl bir hal alır? Bu Danıştayın verdiği hukuksal destekle borsadaki diğer şirketlerdede aynı işler olmaya başlarsa borsada yaygaralar kopmaz mı? Devleti yönetenler bunu nasıl açıklar?
İki birleşen şirketin bilançoları ortada.. Ve bu bilançolarda iki birleşen şirketin özsermayesi ortada.. Bu şirket bilanço değerlerine göre adil olan zt ye 90 milyon hlsse ihraç edilmesi idi. Eğer zt ye sadece 90 milyon hisse ihraç edilseydi birleşme sonrası halka açık şirketin özsermayesi aynı kalırdı. Yani haşka açık şirketin hşsse defter değeri aşırı düşmeden yine yaklaşık 1.50 lerde kalabilirdi..
Bir patron kendine ait bir şirketi getirip %80 veya %90 ı halka açık blr şirket ile birleştirecek;
Bu birleştirme ile halka açık şirketin çok büyük çoğunluk hissesine ele geçirecek,
Bu birleştirme ile halka açık şirketin hisse defter değerinin 3 kat eritecek (yanı yatırımcının elindeki senetin değerini 3 kat kendine doğru eritecek),
Bu birleştirme ile halka açık şirketi borç batağına sokacak,
Bu birleştirmeden önce kendine ait şirketin iki hoteli hukuksal olarak şirket dışına çıkma olasılıpı olmasına rağmen şirket birleşmesinde değerlendirmeye alınacak,
Bu birleştirmeden önce kendine ait şirketin diğer şirket ve kişilerden yüklü miktarda alacaklarını teminat altına almamış olacak ama aktif değer olarak şirket birleşmesinde değerlendirmeye alınacak,
Bu birleştirmeden önce abla kardeş baba eş dost herkes birleşen şirketten borç alarak şirketin bütün nakitini kendine aktaracak ve şirketi likitsiz ve yüksek finans borç altında bırakacak,
Sonrada bu şirketini getirip halka açık şirketle birleştirecek,
Helal olsun!
Sonrada ben çağrı falan da yapmam diyecek,
Helal olsun!
Sonrada Danıştay tamam Zeynep hanımın çağrı yükümlülüğü yok diyecek,
Helal olsun!
Sonrada Avukatkarı Danıştay piyasaya ders verdi diyecek.. ( SPK ya, BİST e, Şirket patronlarına, yatırımcılara iyi blr ders verilmiş miş)
Helal olsun!
Aynen öyle. Danıştay çağrı yükümlülüğünü iptal etti. Bloke lotlar çözüldü. Artık maalesef işler şirket yönetimi nasıl isterse öyle yürüyecek gibi görünüyor. Çünkü şirket avukatı Danıştay kararından sonra yaptığı açıklamada SPK'ya aba altından sopa gösterdi. Çağrı yükümlülüğü ve bloke edilen kotlar nedeniyle çok mağdur olunduğunu ve SPK'ya karşı cumhuriyet tarihinin en büyük tazminat davasını açabileceklerinden bahsetti.
Benim şahsi fikrim bu saatten sonra şirket sahipleri neyi nasıl yapmak isterlerse öyle yaparlar.
Bu şirket batık ti spk içinde yardım alarak bu birleşmeye yapıp spk zor duruma soktular
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.