Originally Posted by
colkutupayısı
Ben Onu Bunu Bilmem REİS Faiz konusunda geri adım atıp konuyu muhatabı MB nın yetkisine bırakmadıkça dolar MB nın 25 Nisan tarihindeki toplantısına kadar 2 ileri 1 geri yol alabilir. Piyasa MB dan faiz artışı bekliyor. Hükümet tarafından bunun haricinde yapılacak her türlü açıklamalar doları yukarı taşıyabilir. Gerçi olabileceğine ihtimal vermiyorum MB dan piyasanın beklediği Faiz artışı tersine faiz indirimine yönelik açıklamalar gelirse yükseliş dahada hızlanabilir. Hele ki Toplantıdan faiz artımı değilde tersi bir karar olarak faiz indirimi gelirse DOLAR Tutmayın enişteyi dedirtebilir. Dolar bu gün satış yemesinin tek sebebi 185 bin beklenen tarm dışı istihtam yerine 103 bin gelmesi idi. Dolar tekrar toparlayım 4.05 üzerine atarsa haftaya pazartesi açıklanacak teşvik pakatini piyasa çok olumlu bulursa tekrar satış yiyebilir. olumlu bulmaz ve düşük bulursa dolar yine ufaktan ufaktan yol alabilir. Doları zirvelere taşıyabilecek birkaç husus; Faiz indirimi, fed başkanının 4 faiz artışına ilişkin açıklamaları, suriyede jeopolitik risklerle ilgili bir gelişme, erken seçim kararı, Hakan Atilla Davası sonucu, Mehmet Şimşek in istifası veya görevinin değiştirilmesi vs.vs. bunlardan herhangi bri doları sert atak yapmaya itebilir. Sadece Ticaret savaşlarının derinleşmesi doları yükseltirmi düşürürmü bunu çözemedim.