Aralarda unuttugum baska haberler de var. Beni en cok etkileyen bir kisinin ölüm haberi oldu. Daha once yaptigi bir soylesde soyledikleri derinden etkiledi.
https://ahvalnews.com/tr/anthony-bou...tta-kalmaliyim
Alıntı:
Bourdain'in son söyleşisi: Kazanmaya ihtiyacım yok, yalnızca hayatta kalmalıyım
Alıntı:
Güzel kadınlarla aşk yaşıyor, çok para kazanıyor, en güzel yemekleri -en pahalılarını değil- yiyor, kitaplar yazıyordu. 50’sinden sonra baba olmuş, çocuğuyla hayatın keyfini almaya başlamıştı. Ancak 8 Haziran 2018’de, otel odasında kendini asarak intihar etti.
Alıntı:
"Düşünmeden, doğal konuşuyordu; sanki saklayacak hiçbir şeyi yoktu…’’ diyor Bustillos. Ölümünden sonra menajeri Laurie Woolever’ın kendisine ‘özeline düşkün bir insandı’ dediğini de aktarıyor.
Alıntı:
Bourdain, güzel anlardan bir diğerini ise şöyle anlatıyor:
“Dolunayın altında, hafif sarhoş, tek başına ya da birkaç arkadaşınla oturuyorsun ve ne kadar şanslı olduğunu anlıyorsun. Bu, tanımlayamayacağın ya da paylaşamayacağın bir an. Şimdiki zamanda bu anların farkına varmayı öğrendim.”
Surekli ayni cumleyi tekrarlamis:
Alıntı:
Sorular, ‘rekabete’ gelince Bourdain’in cevaplarının iyice keskinleştiğinin farkına varıyoruz. ‘’Asia’nın bana söylediği en kötü şey, ‘her zaman kazanmak ve yalnızca kazanmak istiyorsun’dur’’ diyor. Sevgilisinin kurduğu bu cümle, Bourdain’i yaralamış:
"Benim kazanmaya ihtiyacım yok; yalnızca hayatta kalmalıyım...’’
Alıntı:
Hayatının hiçbir noktasında da hırslı bir adam olmadığını savunuyor. Spordan nefret etmiş hep. Bir numara olmak zorunda hissetmemiş kendini:
“Kimseyi yenmeme, kimsenin önünde olmama gerek yok. Yalnızca hayatta kalayım…’’
Mario Bustillos, “bizzat ondan öğrendiğim bunca şeyden sonra bile bu yetenekli adamın ölümüyle ilgili her şeye inanabilirim” diye ekliyor söyleşinin ardından yayınladığı notta:
"İntiharının ardından öne sürülen bütün teorilere inanabilirim. Saldırgan bir hükümet ya da siyasi bir düşman tarafından öldürüldüğüne inanabilirim. Yahut o gece kendini çok sert yargıladığına ve hikâyeyi öylece bitirmek istediğine ya da kontrol edemediği bir panik anında hayatına son verdiğine… Kırık bir kalbi olduğuna… Bunların hepsine; bunların hiçbirine…’’