Bu arada Sn.Maslak1 hoşgeldiniz. Sorularının cevaplarını rahat bulabileceğinizi düşünüyorum.
Forumda konular hakkında bilgi birikimi yüksek arkadaşlar var.
YTD.
Printable View
Bu arada Sn.Maslak1 hoşgeldiniz. Sorularının cevaplarını rahat bulabileceğinizi düşünüyorum.
Forumda konular hakkında bilgi birikimi yüksek arkadaşlar var.
YTD.
Türkiye’de üretilen yazılımların Türk müşterilere satışında sadece TL kullanılmaktadır.
Belirtilen 7 adet arge projesinden 6'sı muhtemelen şu an satışta olan ürünler. 7.'si yeni bir ürün olabilir.
Bilançoyla ilgili olarak, Sn.Lütfi Yenel'in "Pandemi'ye rağmen hasılatın geçen yılın üzerinde olacağı kesin" şeklinde bir açıklaması mevcuttu. Ayrıca daha önce burada müşterilerin bu yılki IT bütçelerini daha çok WFH (Work From Home) için harcadıklarına ve 2021 yılı için IT bütçelerini artırmayı planlayan şirketlerin oranının önceki yıla göre düşüş gösterdiğine yönelik uluslararası araştırmalar paylaşılmıştı. Yani pandeminin, Kron'un satışlarına olumlu etkisinin uzun vadede gerçekleşmesi daha olası görünüyor.
keşke daha fazla pazarlama kısmına harcama yazılmış olsa idi en çok beğendiğim nokta pazarlama düşünsenize 9 ayda yaptığınız kar rakamı kadar pazarlama gideri tek çeyrekte Lütfi bey bu işi biliyor bende bu yüzden onun şahsına ortak oldum, şu dönemde dijital harcama yapacak olan firma yöneticileri kavşaktan karşıya geçerken sağa sola bakmaya çalışan yaşlı teyzeler gibi tedirgince etraflarını kollarcasına tedirginlik içinde karar almaya çalışırken bu pandemi dönemine şanslı bir şekilde sanki pandemiyi bilircesine hazırlıklı giren Lütfi bey ve ekibi bir superman edası ile keşke bu tedirginlik içindeki yöneticileri daha fazla bilgilendirseler idi çok da agresif olmaya gerek yok bu benim temennim ekip gayet yerinde adımlar atarak ilerlemeye devam ediyor ben bi 9 ay daha net kar kısmının olabildiğince zayıf gelmesini temenni ediyorum (ar ge ve pazarlama) sebebi ile sonra onların hepsi bize çarpan etkisi ile gelecek zaten bilanço üzerine yorum yapmaya zerre gerek yok 2022 mart ayında gelecek olan 2021 bilançosu bize bir sinyal verecek olup 2023 mart ayındaki 2022 bilançosu dağın dik yamaçlarına tırmanan dağcılar gibi dikine bir tırmanışa girecektir net kar rakamı sayfa 251 not alın o gün bu yazıyı alıntı yapacağım nasip olur ise sonrası mı bugün yapılan maliyetlenmelerin 2 lira aşağıdan mı yukarıdan mı olduğunun hiçte önemli olmadığını anlamış olacağız hatta 10 lira aşağıdan mı yukarıdan mı olduğunu dahi umursamadan alsaydım keşke diyen kişiler de olacak biraz uv bakmayı öğrenemeye ekmek verilmeyen yer burası şu an bilinse ki yarın 32,18 e şirketin yüzde 3 üne tekabül eden lot miktarı kadar satış yazılacak bugün de yarında kilitli tavanla biter haftamız he oralarda yazan yüklü satışlar mı (önce 27 ye yazılan sonra silinip 26,90 a yazılan 20 k lar filan geçenlerde yazılan 80 k lar) onlar boş işler birilerinin çırpınışları tam 2 haftadır birisi tahtada çırpınıyor bende izliyorum 24,70 yaktı da alabildimi sanki kaptırdıklarını ben söyleyim size yok alamadı yazık hala çırpınıyor.
kartopu yuvarlanmaya başladı biraz sn. lionnes gibi olayım 11 milyon ar ge 15 milyon pazarlama eşittir 26 milyon net kar 5 milyon biraz farklı düşüneyim ben lionnes arkadaşımızdan bu arge ve pazarlama yapılmamış olsaydı demeyeyim asla öyle bir şeyi temenni etmem şu tabloyu karşınıza alın iyi bakın ve rahat olun yatırımcı ve ortak arkadaşlar 26 milyon pazarlama ve ar-ge gideri 5 milyon net kar soruları kendinize sorun cevapları kendiniz verin ne yapıyor bu firma amacı ne.
sn.lionnes arkadaşımızda asla ar-ge ve pazarlama yapılmasın demiyor ve bu kalemler hep olacak bilançomuzda sakın yanlış anlamsın kendisi ayrıca kendinize sorun kendiniz cevaplayın dediğim şeyin cevabını Lütfi bey zaten söylüyor açık açık bazen her şey gözlerimizin önünde yaşanır ama biz neye şahit olduumuzun farkına o an varamayız ilerde vayy bee deriz hep işte o vay bee yi şirkete ortak olarak mı yoksa vay bee kaçırdığımız hisseye bak diyerek mi diyeceğimiz kendi açımızdan çok önemli olacaktır.
aynen öyle sayın tabu .. ben arge ve pazarlama yapılmasın demedim hiç bir zaman , ancak şunu belittim;
madem bu kadar yüksek arge ve pazarlama yapılıyor neden düşük fk ile fiyatlanıyor kront ? hem de diğer bilişimlerin 25-60 arası fk ile fiyatlandığı şu zamanlarda kronttan çok az brut kar marjı var hem de çok düşük arge ve pazarlmaya yapıyorlar.
devasa yatırım yapan sasa , bu bilançoda brut karlılık satışlar arttı ancak yatırımdan dolayı net kar eriyor bilançoda ancak fksı şu an 300 oldu .. bugün de yüzde 5 artıda şu an ..
başka sektör bu ancak örnek vermek istedim