HDH - HEDEF PORTFÖY DOĞU HİSSE SENEDİ SERBEST FON(HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
bu fonun son 1 yıl getirisi muhteşemmiş. Son 1 Yıl Getirisi
%631,398417
Printable View
HDH - HEDEF PORTFÖY DOĞU HİSSE SENEDİ SERBEST FON(HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
bu fonun son 1 yıl getirisi muhteşemmiş. Son 1 Yıl Getirisi
%631,398417
Bu yüzde 630 komisyon çıkmış hali mi acaba?
Evet hocam o ve kuzey adındaki serbestleri yüzünden yaklaşık 1 aydır hedefin normal fonunun tefaşa açılmasını bekliyorduk zaten. Ancak çoğu zaman farklı oluyor fon yöneticileri. Onu bilmek gerek.
Bir de tabi tefaşa açık hisse fonlar en az %80 hisse taşımak zorunda mevzuat gereği maalesef. O yüzden butun hisseleri boşaltıp düşüşlerden kaçamıyorlar maalesef. Serbest hisse fonlar, gerektiğinde %3'e bile düşürebiliyor oranı.
Tefas'in sunduğu en ise yarar verilerden biri pay adedi değişimlerini inceliyor musunuz? İnsanların ne düşündüğü hakkında fena ipuçları vermiyor.
Örneğin TDG son bir ayda %60 pay adedi artışı göstermiş.
Bu fonu nitelikli yatırımcılar alıyor sanırım. 2 yatırımcısı varmış. Bir de hisse içeriğini bilemiyoruz. Muhtemelen büyüme hisseleri alıp kendileri de yükseltiyor olabilirler fiyatı vs vs. Birçok strateji uygulamış olabilirler bu %630 için. Fon yöneticisi güzel prim alır bu fonda:)
Bir de tabi performans komisyonu vs düşünce bu oran biraz geri gelir
hocam resmen paran mı var derdin var modundayız. geçen az biraz altın fonu alayım dedim, resmen altında kaldım. hisse fonlardan ettiğimiz zarar yetmez gibi bir de bu çıktı. almadım almadım, yüzde on portföyle bir ucundan tutayım dedim yüzde 6 zarar. zamanla toparlar ayrı mesele de ne yapacağımızı şaşırmış drumdayız. merkez bankası da malum, başkanımız faizler daha da düşecek dediğinden faiz artırımı yapamayınca dövizi düşürmek için dünya short pozisyon açmış. hafta sonu dolar analizinde haluk Canberk açıklıyordu. o da ciddi zarardaymış. bazan türkiye borsasına yatırım yapmakla hayatımızın en önemli hatasını yapıyormuşuz gibi gelğiyor bana da yine de debelenip duruyoruz. likit fonlarda kalsan bir dert, hisse fonlar ayrı dert, altın alsan çok yükseldi bir başka dert, almasan sürekli yükselir alsan hemen düşer falan. sonunda olduk dertler insanı.
Bahsedilen HDH fonun değeri yaklaşık 8,5 milyon TL ve 2 yatırımcı var. Payların eşit dağıldığını varsaysak acaba biri "ben bütün fonlarımı satıp nakite geçeceğim" dese bu %632-lik getiriyle hemen geçebilir mi acaba merak ettim.
Acaba RTA, Kent vb spekülatif hisselere mi yatırım yaptılar, yüklü satış olunca taban olabilir mi bu hisseler gibilerinden...