[QUOTE=EMLAK;5532416]villanın yapımında maliyetler daha düşük fiyatlar daha ucuk.
müteahht olsam 10 katlı bina dikeceğime 2 villa yapar kekllik avına çıkardım.QUOTE=EMLAK;5532416]villanın yapımında maliyetler daha düşük fiyatlar daha ucuk.
valla aslında aynen öyle ...bizde hesap yapmayı bilmeyen keklik çok... bizim insanımız 20 liralık bir ürünü 19 liraya almak için 5 ayrı market gezer ama iş ev almaya gelince hesap kitap yapmaz..izmirin göbegi kahramanlar da 300- 400 bin liraya 30 yıllık dünya kadar satılık daire var...hadi kahramanları geçtim alsancakta travisti kaynyor..alsancagıda geçtim mimar sinan mahallesinde 4 katlı çift daireli apartmanlar eski apartman bir dünya var mimar sinan mahallesinde al 500 (500 lük evler aşagı yukarı 120-130 metrekare .yanı arkdası boş arsası aşagı yukarı 400 -450 metre kare falanden) 8 tane daire...ederinde al hem...verecegin para 4 milyon...bundan 6-7 ay önce mütahid arkdaşa sordum inşaat maliyetini..arsa hariç standart daire maliyeti 2500 lira dedi..lükste sınır yok ama lüks evler ortalama 3500 e mal oluyor dedi..400 metrekare arsaya 100 metre kare tabana oturan 100+100+60 tripleks son katı teraslı yap..ve luks yap 3500*260 910 bin e tripleks villa yaptıroyrsun...4 milyonda arsaya verdin..4,91 milyon hadi 90 bin de bahçe peyzajına harcadın..5 milyon...5 sene sonra komşulardan sıkıldın ver kat karşılıgı mütehide ..sana yine en az 4 tane daire verecek yine bu mühitlerdde sıfır daireler 1,250 civarı yine aynı para..bakıyorum sarı sitede evka3 de ( allahın dağı ) 13 katlı apartmanda 7 kat. daire satılık 7,50 milyon ...ben alsancaktan evka3 e hadi balık yemeye gidelim demem ama o evka 3 teki adam balık yemek için alsancaga gelmek zorunda...ben kordona yüreyerek geçerim reyhan pastanesinden sabah kahvemi içebilirim..tamam oralarda da vardir elbette pastanesi dönercisi pideci kebapçısı ..ama özel birgün için evlilik yıldönümü ,dogumgünü vs için bu gün oraya yaklaşık 900 bin dolar veren adam neye niçin verdigini bilmiyor . o daireye 7,50 milyon verem adam demek ki alsancakta yapılacak boyle bir eve en az 15 milyon verir...bahsettigim ev bu https://www.sahibinden.com/ilan/emla...54698532/detay