İlk taksit misal 10 ikinci taksit misal 15 üçüncü taksit vs derken şapkadan ne çıkarsa gibi birşey olmuş.
Printable View
İlk taksit misal 10 ikinci taksit misal 15 üçüncü taksit vs derken şapkadan ne çıkarsa gibi birşey olmuş.
Sn. Sorpressa yönetimin tavır ve hareketlerine dair şikayet edilebilecek şeyler bundan çok aslında. Ben kendi adıma bu şikayetleri biriktirirken Paynet haberini bekliyorum açıkçası. Paynet satış / ortaklığı konusunda da olumsuz yönde şapkadan bir tavşan çıkarırlar ise hiç şaşırmam ve ardından bırakın SPK'yı, Redington India, yatırımcısı Synnex dahil ulaşabileceğim herkese bu konuları şikayet edeceğim. Çünkü bu şirketlerde kendi özelinde halka açık şirketler ve bu iş çorap söküğü gibi aslında oradaki kendi yatırımcılarınıda zarara uğratmak demek sonunda.
Bizimkiler bilanço makyajlamayı iyi biliyor ve seviyor. Senelerdir süre gelen bir bilançoyu iyi göstermeme çabası var. Ben yazımda bahsettiğim gibi ''Danışmanlık Ücreti'' hakkında açıklama yapılmamasına, bilgi verilmemesine çok tutuldum açıkçası. Koskoca Arena yönetimi biz bu işi yapamadık, beceremedik diyip acaba kime danışmanlık ücreti ödüyor? Şöyle bir örnekte vereyim; yarın bir gün çıkıp 40 milyon 50 milyon TL daha danışmanlık ücreti verirler ise, sorduğumuzda çıkıp Yukko için verdik deseler ne diyeceğiz? Sonra başka bir firma için 30-40 milyon daha. Yani bu işin içinde bir terslik var, insanın aklına her türlü şey gelebilir. Bu rakamları, ödeme takvimini, kime ödendiğini çıkıp açık şeffaf bir şekilde açıklamaları lazımdı. Maalesef faaliyet raporunda hiç bir detay yok. Yatırımcı ilişkilerine madde madde sormama rağmen, aldığım cevabıda paylaştım zaten bilgi verilmiyor. Kasadan çıkan bizimde payımız olan milyonlarca lira birilerine ''danışmanlık ücreti'' adı altında veriliyor ve bunu ortaklarından saklıyorlar. Durum bundan ibaret. Art niyet aslında bizim bunları düşünmemiz değil, yönetimin bu tutumu ve bu düşünceye sebep olmasıdır.
Paynet'in değeri hakkında şirket hiç bir çalışma, bilgilendirme yapılmıyor olsada ben Paynet'in çok değerli bir şirket olduğundan eminim. Bu satış / ortaklık olduktan sonra, bilançoda FK, PD gibi bir çok etken olumlu yönde değişecek. Fakat bizim yönetim değerinin çok altında bir rakamdan satarsa, bilançoda farklı gözükmesi için cinlik yaparsa buna hiç şaşırmam. Asıl şikayete sebepte bu durum olur, çünkü bardağı taşıran son ve en büyük damla olur. Şu an Arena'nın genel piyasa değerine oranla bakarsak Paynet dediğim gibi çok ama çok değerli bir şirket. Bakalım kime ne zaman satacaklar, bunu ne zaman açıklayacaklar. Bilançoyu ve hisse fiyatını baskılamaya devam edebilmek adına ben bu satışı son çeyreğe bırakmak istediklerini düşünüyorum.
YTD.
Borsa hesabımı 18 yaşıma girdiğimde açtım öncesinde de ekran izlerdim, yaklaşık 5 yıllık tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki
Paynet satış haberinin gelmesi veya hissedeki olumlu hava ancak çoğu kişinin bu hisseden vazgeçmesiyle olacaktır. Ne zaman ki bu hisseden bir şey olmaz denir ve gözden düşer o zaman hareketi yapar bu adamlar.
Öte yandan, Ertan bey var yatırımcı ilişkilerinden haziran ayında onla görüştüm ağustos gibi en geç bu iş biter demişti (Paynet) görüyorum ki çok isabetli tahmin de bulunmuş! kendisini tebrik ediyorum burdan!
Bu işin bu kadar uzaması normal değil bence ve kesinlikle bir planları var o tarihten önce düğmeye basılmayacak.
Ya hisse bu haberle harekete başlayacak ya da hisseyi götürecekler tepede bu haberi gönderip mal verecekler piyasaya. Ancak endekse baktığımızda moraller oldukça bozuk en azından BIST 100'de işlem görüyoruz hareketi yapsalar bari :) bunların ki çok başka boyuta geldi.
Bilanço döneminde 14 lirada hisse işlem görürken herkes yazıp çizmeye başlamıştı tahtacı göstere göstere mi gidecek? Endişelerim var diye söylemiştim birine. Gerçekten de tahtacı ters köşe yaptı herkesi.
Şu tarihten itibaren 16 liraya kısa bir hareket başlayacağını düşünüyorum.
Hektaş ile aynı fiyattaydık.Hektaş 40 lira şu an.
Pnsüt 2 lira pahalıdı arenadan.Pnsüt 42 lira
Nuh çimento ile aynı fiyattaydık bölünmeden önce.Nuh çimento 75 lira.
Birçok takibimdeki hisseden sadece birkaçının son dönemdeki fiyat hareketleri.
Yılların bastırılmışlığı açığa çıktı belki iki sene önce Arena da.Ama potansiyel devam ediyor bana göre.Buralarda tuttukça potansiyeli daha da çok kişi fark edecektir.
1-2 liralık trade ile kasayı dolduruyorlar.Daha tatlı geliyor sanırım.Bence 10 liradan 15 liraya 5 liralık trade denesinler.Uğraşmasınlar 1-2 lira ile.
Paydaşlar hissenin ederinin 13 lira olduğuna kanaat getirmişler demek ki.Buralarda dip oluştuğuna göre.En gerçekçi değerleme bize denk gelir zaten.Zarar ve borç açıklayan şirketler yükselir.Biz yerimizde sayarız kâr etsek bile.Arena tahtasını nadasa bıraktılar bayadır.Nadas süresini takip edenlerde baya var diye düşünüyorum.
Bencede hareket çok sert olabilir,alım fırsatı vermeden tavanda gelebilir.Ha ne zaman.Keyifleri ne zaman isterse.Bir kriz olursada 10 lirada olabilir.Belli olmaz bunlara ,güven vermiyorlar.
Bu iş artık otomatiğe bağlanmış, yatırımcılar belirli bir yükseliş yakalayınca satıyorlar.Geri alma durumunuda yakalıyorlar bir şekilde.Bu döngü ne zaman biterse bizde çıktığımız yerde kalırız.
Yatırım tavsiyesi değildir sadece sitemdir.
Bakalım bu işin sonu nerde bitecek.
En geç Ağustos söylemi bir garip olmuş.Ya adam hangi ayın hangi sırada olduğunu bilmiyor.Ya da ne olduğunu o da bilmiyor.En geç derken herhangi bir pürüz olsa bile anlamı vardır normalde.
AKD takibini bıraktım kim almış kim satmış yeterince takip ettim.Bende nadasa bıraktım.
Hayırlısı olsun hakkımızda.
bu havada bile eksi kapatmayı başarırsın sen.
Allah belanı versin. Borsa tarihine geçeceksin kansiz
Eksi kapattirmazsaniz o.c sunuz
Şeref yoksunu bunlar inim inim inlersiniz inşallah son nefesinizde ve dünyada bu zalimlik Rabbim size odetir inşallah ya sabır arkadaşlar