Yaş ya da prim hangisi önce dolarsa böyle bir şey de yapabilirler.
Örneğin 9000 gün prim ya da 48 yaş+5800 gün prim vs. gibi. hangisi önce dolarsa emekli olur mesela.
Printable View
Sn. Steel söylediklerinize katılıyorum . Bu sebep ile Sn. dudu bir kaç kez yazmıştı 2011 de emekli oldum 700 usd emekli mayışı alıyordum şimdi 300 usd dövlete güvensem yaya kalmıştım diye yani arkadaşlar lotlarınıza sahip çıkın gelecekte emeklilik mayışları yetersiz bakiyelere dönüşecek.
İkincil ürünlerde, yanı yassı metal ile üretilen boru profil levha gibi ara hammaddeler de bugünde fiyat artışı var. Bankalar gibi onlarla yükselme ama onlarla düş. Muhtemelen fiyatlar 1-2 gün artar, sonra kazaren düşerse hissede düşer, çıkmayan hisse yapmışlar. :)
Yılın bitmesine 84 gün kaldı. Sanıyor hep böyle kalacak.
Maalesef doğru tespit. Dün baktım 10 bin günden fazla prim ödemesi yapmışım halen aylık 2 bin TL yakın bagkur primi ödüyorum. Yaş 48,5. Emekli maaşından geçtim çıksa da şu prim ödemeden kurtulsam valla zoruma gidiyor artık:) Yoksa emekli maaşıyla filan olmaz kesinlikle ilerleyen yaşlarda hayat standardını koruyacak insanın pasif gelire ihtiyacı vardır. Bu mecrada Eregl/Isdmr olmamın nedeni de bu zaten. Sasa uçtu Hekts kaçtı vs vs farklı olaylar. Eregl gibi misyonu hissedarlarına düzenli nakit akımı sağlamak olan bir yapıda mümkün olan maksimum paya sahip olmaktır mesele. Ondan sonra emekli maaşının filan hiçbir önemi kalmaz. Bugün alacağın emekli maaşı ortalama 300 usd olsa yılda 3600 usd yapar. Ereg son dönem kötümser bakalim net 10 cent verse 3600 usd için 36 bin lot hisseye sahip olman gerekir.
Eregl fiyatı artmıyorsa bu matematiğin bilincinde olan için bulunmaz fırsat sunmaktadır. Yapabiliyorsan tasarruf et git topla ne kadar toplayabilirsen Haa çok kendine güvenin var çok cesursan git öteki hisselerde paranı büyüt sonra gel daha çok topla becerebiliyorsan. İnşaAllah Eregl misyonunu yıllar içinde devam ettirir.
Hayat mevsimler gibidir. Ne kış ne yaz ne bahar sonsuza dek sürmez. Iyi günler yaşadık geçti gitti kötü günler de elbette geçecektir Allah izin verirse
Ereğlide bir önceki yakın tepe değer 31,40, bu rakamı hacimli geçmeli ki önü açılsın.
Şimdi seçim sonrası borsada durulmaz yarı yarıya düşer senaryoları falan konuşuluyor!
Ne olacak, 1000 puan faiz artışı ile başlasa yeni hükümet, eskisi kalsa yine faiz artırmasa belki bir enstrüman çıkartacak ki seçimden sonra borsa umurlarında olmaz…
Parayı ne yapacaksın? 3 e katlamışsın? Faiz mi dolar mı altın mı? 😃 Aynı kısır stresli saçma döngü…
Ama ben şahsen şu an ne yapıyorsam 8 ay sonra da aynını, aynı sakinlikle yapmaya devam edeceğim!
Tabii bu şu an her gün dayak yediğimiz gerçeğini değiştirmiyor 😃
Enflasyon ortamında piyasa konjonktürel doğru sektörlerin doğru hisselerinde
Para yapmak için mükemmel imkanlar veriyor
Yapılması gereken hiç bir hisseye aşık olmamak
Fırsatları güvenlik marjı ile değerlendirmek
Hedefli gidip realize etmeyi bilmek
Ve gelip yerinde kalmaya devam etmesi kuvvetli ihtimal Ereğliden daha fazla alabilmek
Bunun haricinde şu an taze kaynak öz sermaye ile Ereğli almak karşıt yatırım stratejisine girer ki
Bunun psikolojisini herkes kaldıramaz
Kaldırabilecek olanlar mükâfatını elbette alacak
Ancak o zamanlara görünen daha epey var
Duygusal olmayın realist olun