https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net...bb&oe=5A4285FC
Printable View
dolardaki tepki çıkışı 3 uzun düşüş dalgasının ilk dalgasında oluşan tepki, 3,38-3,60 ı görüp direk 3,10 a inecek , ordan tepki 3,36 yada 3,30 ordan pike 2,7 yada 2,90 ı görecektir aylık kapanış mum grafiği şeklinde bakıp bunu görebilirsiniz 5 dalga çıkış bitti, 3 dalga düşüş sürecek ve trend tamamlamacak, yanlış yerden dolar alım ciddi hamallık yaptırır, ben 4 yıldır az bir miktar hamallığını yapıyorum :) :bravo:
1M+ Odea 14.50
Pztsi den beri dikkatimi çekti , takip ettiğim bazı iç borçlanma senetlerinde bir alıcı bekliyor !!!!
Acaba kim ?
ıcbc 14,25 bugun teklif edildi
Devlet BES sistemini neden kurdu?. BES 80 milyar TL , İşsizlik fonu 120-130 milyar TL. Bu iki fon sürekli devlet tahvili alıyor ve sürekli alacak şekilde programlanmış. Devlet tahvillerini bu şekilde baskılayabiliyorlar. Tahminime göre bu iki kaynaktan yılda 20-25 milyar TL'lik tahvil alım talebi yaratılıyor.
Ayrıca bazı dönemlerde tcmb süpriz bir şekilde tahvil alımı gerçekleştirebiliyor. Bu arada kaynıyor gibi gözükse de geçen sene başında tcmb'nin 15-20 milyar TL tahvil alımı yaptığını not etmişim. Daha sonra bu rakamın artıp artmadığını bilemiyorum.