Sizde Eregli/ısdemır varmı?
Printable View
6 haneli miktarda var
Ereğli
Portföy ağırlığı %30
Geçen gün yazmıştım
Yatırım konusunda duygusuzum
Hisseler ile duygusal bağım yok
Ereğli'nin temettü verimi düşük ya da düşecek olsa idi
İşim olmazdı
Ama Oyak üyelerine olan nema mecburiyeti sebepli bunun olmasını hiç beklemiyorum
Tek esprisi yüksek temettü verimi
Avrupanın ikincil ürünlerde ülkemizden ithalat yapmaya başladığını az az görüyorum, düşünüyorum. Bakalım şiddeti veya etkisi ne boyutlarda olacak. Ülke içinde KGF gibi bir şey açıklanırsa ana haber bu olur. Ülke içinde dönem sonu yaklaşıyor, enflasyon yüzünden fiktif kar yazanlar stokla vergiyi dengelemek zorunda. Buda mala girmeyi gerektirir.
Malesef bugünde gidenler gitmeye bizimki de bakmaya devam ediyor,bizde kendimizi temettü alacagiz diye kandırmaya devam ediyoruz.
Geçen gün, en azından endekse göre gidiyor dememek lazımmış 😄Burayı mı okuyorlar nedir!
Bu yapılanın Hrc ile ilgisi yok,tamamen yapılan manipülasyon 4.84 fk lik 1 pddd lik temettü canavarı bir şirketin yüzüne bakmıyorlar,hem de yeni gelen bilancoyla daha da düşecek bu değerler,ne diyelim ya sabır temettüye az kaldı.
Bir aracı kurum görevlisi, twiter de yazmış, okudum baştan sona kadar. Özünde ky için iyi niyetli biri, ama ben başka bir konuya gireceğim.
Şimdi bu grevli 20 milyon bir yabancı ordinosu geldi dedi, şirket ismi vermedi. Yüzde olarak ordino gerçekleşmelerini de izleyebiliyor. Bir haber gelecektir yada bilanço için yabancı alımı dedi.
Soru şu, bu ordinoyu gördüğünüzde, bu hisseye girmek, almak, daha sonra gerçekleşmede satmak.
Helal mi, haram mı, mekruh mu . :)