Türkiye gerçekten çok pahalı bir ülke olmuş çıkmışş
bu nedir arkadeş
geçim yoksa seçim vardır bu milletimiz neden demiyor anlamıyorum yani
allah herkesin yardımcısı olsun
döviz kazanan biri için yaşanmaz bir hal almış türkiyedeki şartlar
Printable View
Türkiye gerçekten çok pahalı bir ülke olmuş çıkmışş
bu nedir arkadeş
geçim yoksa seçim vardır bu milletimiz neden demiyor anlamıyorum yani
allah herkesin yardımcısı olsun
döviz kazanan biri için yaşanmaz bir hal almış türkiyedeki şartlar
benim gittiğim tatil beldesinde ton balıklı makarna 600 pizza 500 tavuk şiş 700 cinsinden fiyatlar vardı.
makarnaya 600 kaşarlı pizzaya da 500 yazmazsın be kardeşim.
arka sokaklarda bir iki dürümcü vardı dürüm ayran 200 önünde kuyruk vardı.
herkes devleti tehdit ediyor,..buraları ilk 1982 de gördüm, in cin top atıyor, rüzgar biraz kuvvetli olduğunda, küçük kum fırtınaları oluşuyordu,..o dönemlerde İstanbulda henüz Kumburgaz ve Yalova tatil için kolay ulaşılabilir ve gözde yerlerdi, Adalar ise bir cennet..oralara Bodrumlara alt yapı dediler önce, alt yapı kuruldu,... böylece alt yapının üstüne üst yapıyı kurdular, işte bu üst yapı şimdi tehdite dönüştü,..
yani kimse rantından olmak istemiyor, bunun düşmesine razı değil,..paralelinde hizmet sıfır, kalite sıfır, kalabalık ve yığılma bir o kadar başa bela, üstüne her yer beton,..hizmet istediğinde ise donu verir dönersin,..sahiller senelerce acımasızca yağmalatıldı, ranta peşkeş çekildi betonlaştı, tabiki insanlar mütevazi ve saklı kalmış Yunan adalarına kaçar,..(aslen bunlarıda yani ada halklarını da bir dönem adalarda zor tuttular, hatta bazıları Türkiyeye yakın olanlar Türkiyeye bağlanmak dahi istediler, karşılıklı futbol maçları bunun sanki ilk kıvılcımlarıydı, ulaşım, elektrik, su sorunların en başında gelenlerdi, nihayetinde AB Yananistanın imdadına yetişti, Euro sesleri kesecek güç ve kabiliyetteydi, işte bu bakirlik orada bir manada korunmayıda sağladı)
Türkiyenin nüfusu başına bela olmaya başladı ve hızla ilerliyor, Suriyeliler ve mültecilerde bu nüfus içinde eritilirse artık düşünemiyorum nereye gider ne oluruz,...daha düne kadar cb doğurganlığa parmak hesabı yapıyordu, 3 yetmez 4 diyordu, Covid ve Suriyeliler ve Afganlılar sonrasında biraz olsun yatıştı,...bu konuda pek sesi çıkmıyor,..
Tüm sektörlerde rezonans var, işte SGK da bunlardan biri, eğitim bir diğeri, çarpık kentleşme var oğlu var,...rezonans arttıkça o sistem nihayetinde yıkılır,... sisteme elledikçe de rezonans artar, söz gelimi EYT sisteme bir ellemedir,..hemen akabinde küçük tarih farklarıyla EYT yi kaçıranlar sisteme derhal mualif oldular, muhtemel yakın zamanda kendi dernek ve federasyonlarını kurarlar, aynen EYT liler gibi, EYT sayesinde özel sektör kendi maliyetini, devlete pas ettti, devretti,..kendi işgücünü azalttı, daha da gençleştirdi ve daha düşükten sistemine yeniden bağladı,..diğer yükü ise devlet sırtladı, yani rezonans arttı, sallıyormu evet,..
her yere ellendi,..ellenmedik yer bırakılmadı ve her yer elleyenin eline bulaştı,..yıkasada sabunlasada çıkmıyor
uyuz 11.100 kısa deniyeyim :ok:
çıkmayan düşer derler :he:
bodruma üstüne para verseler gitmem...