Bilanço beklentinin üzerinde geldi.
Beklentiler 1.498.000 düzeyindeydi.
Bakalım yarın ne olacak.
Printable View
Arkadaşlar bilanço beklentinin üstünde geldi. Benim borsa oyuncularında anlamadığım , peki diyelim beklenti rakamı gelse, yükselmeyecek mi, ne kadar anlamsız, hisse 1.586.000.000 TL kar açıklayacak, hemde 3 ayda, adamın 3 aylık karı dahi birçok firmayı satın alacak güçte..
Ben anlamıyorum. Ne kadar anlamsız bakış açıları var bu borsa aleminde...
Banka borsada gözüken değerine göre yıllık %20 kar elde edecek, buda enflasyon hedefinin 2 katı demek, bir şirket daha nasıl başarılı olabilir.. Hakikaten anlamıyorum.
SPK artık bu değerlemelere müdahale etmeli, yılda bir defa şirketlerin gerçek değerlerini hesaplamalı, hisse hesaplanan değer üzerinden işleme açılmalı. En azından BİST-30 da bunu yapabilir.. Bu olması gereken bir durum, yatırımcıyı korumak anlamına gelir. Hemde büyük şirketler gerçek değerlerinde işlem görürler..
Yatırım tavsiyesi değil , kendi düşüncelerimdir.
Güzel bilanço açıklamış hayırlı olsun.
Yarım umarım bunun hareketi diğer bankaları da yukarı taşır.
Şu anda özel bankalar beleş fiyatlardan işlem görüyor.
zararda olan şirketler tavan tavan giderken kar üstüne kar eden bankaları süründürüyorlar. elbet sıra bunlarada gelir...
https://i.hizliresim.com/roJiOk.png
Borsa yatırımcısını üzmemeliler, fakat bu ülkede insanımızın borsaya yatırım yapamaması için ellerinden geleni yapıyorlar, dolara saldırın euroya saldırın, ülkeniz çöp, şirketleriniz çöp çekiyorlar. Buna DUR demeli! TEPKİ vermeliyiz arkadaşlar, SESİMİZİ duyurmalıyız! Bu ülke bizim, bu şirketler bizim, bu paralar bizim!
gelen bilanço sadece 2 nci çeyreğin bilançosu mu ,yoksa toplam 6 aylık bilançosumu ?
eğer 6 aylık bilanço ise beklenti sınırlarında demektir 😉..1 ve 2 çeyrek bilançosu toplamıdır bu rakam....yoksa sadece 2 çeyrek bilançosu bu rakamlar olsun mevcut geldiği noktaya göre ard arda 3 tavanı dizdirir ....!