yükselmeyen dolarla yükselmeyen enflasyon mucidi hükümet
zamlara care bulamıyor :28:
Printable View
yükselmeyen dolarla yükselmeyen enflasyon mucidi hükümet
zamlara care bulamıyor :28:
MB yedek akcesinin iki aylik pozitif etkisi bitince Eylul ayiyla birlikte butce tekrar aciga dondu. Sirada ne var bilmiyorum ama mevcut hukumet sapkadan tavsan cikarmada rekorlar kiriyor. Bulurlar yine birsey.
YEP 'e göre büyüme hedefleri..
2020..%5
2021..%5
2022..%5
kafadan uydurulmuş rakamlar.. "yaz kızım, ekonomimiz %5 büyüyecek" demiş gibiler sunumlar hazırlanırken..
halkın soruyu sorması gerek artık bunlara.. "bu kadar vergi topluyorsunuz neden yetmiyor?"
durmadan saray yapıyorlar..makam aracı saltanatı.. her alanda kendilerine kıyaklar.. kendileri tasarruf yapmayı unutmuşlar halkın tüm müsrifliklerini karşılayacağını düşünüyorlar..
ötv konusunu burada çok yazdım.. geçmiş iktidarların sahip olmadığı bir vergi türü.. buna rağmen ülkeyi ayakta tutan fabrikaları (eregli, tüpras, petkim, tai, roketsan ,aselsan vb.. sayısız.. liste uzun) yapabilmişler..
ama bunlar.. dunya kadar vergi topluyorlar.. bir de aslında deprem için çıkarılan ama deprem için kullanılmayan ötv vergisini afiyetle harcıyorlar.. ama yine yetmiyor..
durum bu.. bu perspektiften bakmak lazım..
Tvde genc bir arkadas gordum temiz yuzlu. 37 yasinda Afad baskaniymis. Sonra bir arastirdim 31 yasindayken Kizilayin basina gecmis. Ne cevherler var ulkede.