2026 yılında dolar 40 tl.de kalırsa memlekette herkes dolar milyoneri olur, buna da izin vermezler..
Printable View
Direk bu guvendiginiz arkadasi engelleyin bi daha dinlemeyin😂
Endeksin dolar bazli x3 yapmasi 2 yilda ne demek biliyor musunuz? Nasdaqin 50bin olmasi demek 2026da. Nasdaqin 50bin olmasina inaniyorsaniz biste de inanabilirsiniz. Yani imkansiz🤭 insanlar ne kadar kolay hayal satiyor.. twitterda gecmis 10-20-30 yillik veriye bakinca bist yillik dolar bazli 9% civarinda altin 7% nasdaq 11% civarinda usd bazlik yillik getiriye sahip ortalamalarin iki kati getiri gelen yillar olur ama ortalama yillik 10% kazandiran borsa yillik 100% imkansiz getirmez. Hele Turkiyede hic olmaz. Turkiye borsasi tarihinde sadece 1 kere 5 usd olmus ve ertesi yil tekrar 3 usdye dusmus orda da turkiyenin avrupa birligine girme hikayesi varmis ama orda bile papaz pilav yememis ve endeks geri dusmus. Atarken ufak atsaymis keske o analist…
2022 de borsa endeksi %200 yaptı Tl bazında. F/k sı En düşük olan ülke endekslerden sondan 2. yiz diye hatırlıyorum. Yabancı girişi devam ederse olmaz diyemeyiz. Yabancı girişi ve Imf olursa Zaten dolarda da yükseliş sınırlı olur. Yani dolar etkisi de pozitif olabilir. O yüzden asla ‘asla’ dememek lazım. Ben bunu öğrendim yıllar içinde :)
Zaten dolar bazlı %100 yapmış oluyoruz o yıl, üstüne de onun sebeplerinden biri dolar satıp reserv yakarken faizleri de aşağı çekmekti, önümüzdeki dönem ise o dönemin acısı çıkacağı ve borsanın seviyesinin zaten dolar bazlı bulunduğu nokta sebebiyle önümüzdeki 2 yıl bu hayalin gerçek olmayacağını söyleyebiliriz. Ama şu ihtimal masada mehmet şimşek görevden alınır, faizler indirilir hızlıca ve enflasyon rallisi geri gelirse tl bazlı x3 yapabiliriz ama dolar bazlı belki de 0 çeker bu senaryoda :)
uzun vadeli sabit fonlar projem için yabancı 3 fon olarak AFS, DVT ve IVY seçtim ve bugün ilk kademe alım girdim. AOY al sat tarafında kalsın. uzun vadede green işine güvenemiyorum. diğer yandan blockchain işi çok hızla yayılıyor, aslında şu an üniversiteye hazırlık yıllarımda olsam bunun eğitimini alabileceğim bir meslek dalı seçerdim kesinlikle. koincilerin icadettiği ve her geçen gün SQL yerine geçmekte olan karmaşık bir veritabanı sistemi ve bu alanda büyük eleman açığı oluşacak. daha şimdiden bankalara ve kamuya girmeye başladı. sanıldığı gibi BTC tutmuyor bu fonlar anlayacağınız, hatta alakası yok.