-
İyiyi de kötüyü de hep temkinli konuşmak lazım, yazıyoruz ciziyoruz bazen lakin yarattığı etki kimseyi mağdur etmiyordur inşallah. Sonuçta kahin değiliz fiyatı da belirleme gücümüz yok. Biraz mantıkla biraz duygularlarla işlem yapıyoruz. Ben 12.3 lari kafaya taktım dediğim gibi buradan biraz kendimce ciddi alacağım. Sonuçta hata olabilir ama 12.3 dan gelen tepkilerin güçlü olacağına inanıyorum.
-
Sembolik te olsa bir geri alım gelmeliydi. Ak yatırımın elinde oyuncak oldu kağıt. Yatırımcılarına böyle zamanlarda güven vermeyecekse ne zaman verecek
-
12.43 dayanamadım 10k lot aldım teknik olarak bu yarz iğne atma hareketlerini çok seviyorum bana tahtacının altın vuruşu gibi geliyor ve panikleyenler satıyor ki baya bir ky döküldü takip ettiğim kadarıyla eğer endeks çok ters olmadığı sürece artık toparlabma başlayacağını düşünüyorum herkese hayırlı kazançlar
-
Genel kurul ne zaman olacak bilgisi olan var mı?
-
12.80 18.08 de 140k lot koyup 30 salisede çeken kişi koydunmu emri silmeyecen
-
3 gündür şirketin tüm finansal raporlarını inceliyorum şirket asıl parayı bakır telden kazanıyor sonea emaye bobin teli diğer adı geçen çelik plastik malzemelerden kazanıyor şöyle 146131851 liralık karın 106328831 sadece bakır dan kazanıyor
Bakır derken tel büyük ağırlık sonra boru plaka şeklinde 3 kısmdan oluşuyor makara ve mkineden de lazanıyor ama ciddi rakamlar değil asıl dikkatimi çeken kısım şu şitket bakır kazanç oranı2020 de 3.75 oranda iken 3.53
Emaye bobin kazanç oranı 2020 de 4.69 dan 4.6
Ctc tel kazanç oranı 15.1 den 3.41makine oranı 39.79 dan 27.3 düşürmüş sadece makara kazanç oranı 21.30 dan 28.94 çıkmış yani temel bilanço analizi yaptığını sanan arkadaşlar dipnotlara bakmadığı için satış oranını yükselttiğini söylemişlerdi ama öyle değil
-
Ama şirket bu dönem döviz hedgesinden bozmadıusa yüzde 5 kazançlı çıkacak yazacak çok şey var ama cep olduğu için yazamıyorum kısa zamanda pc başına geçtiğimde ayrıntılı yazarım
-
Şirket satışları tonaj bazda çok ciddi artmamış
Bakır tel 1.5 ton artmış burda etkili olan kısım bakır fiyatları olmuş ve bakır fiyatların yaklaşık 4.84 ten 4.32 düşmesi sonucu karında törpülenme ihtimali yüksek