Alan yok ki satayım. 1/3 nü sattım canım çıktı. Hepsini satarsam 2 taban yapar. o kadar da enayi değilim.
Printable View
yatırım finans ortalama her gün 5000 lot civarında citinin mallarını satıyor. citinin elinde ki mal ya bitene kadar yada satış durana kadar bu iş böyle devam eder. zaten tahta aralıksız ocak ayından beri düşüyor. citi elindekileri biran evvel bitirse de tahtada kısa vadeli feraha kavuşsa.
Bu hisseyi alırken gerçekten çok araştırdım. Birleşme ile iyi bir sinerji yaratılacağı kanaatindeydim. Birleşme ile halka açıklık oranının en az %10 dan daha fazla olacağını tahmin etmiştim. Bu nedenle hatırı sayılır hisse aldım. Alırken fazla zorlanmadım. Beklentilerim gerçekleşmedi. 2 aydır borsada düşüş yokken devamlı düşüşe oynuyor. Bu borsa mantığına aykırı bence. Hissenin sahibi yok, patron hissesine hiç destek vermiyor. Borsada 1989 beri varım. Gerçekten bu hisse beni yordu. Çıkacak mı, tabii ki çıkacak. Çıkış zamanı ne zaman o bilinmiyor. Bu tür hisselerin çıkışı da kolay olur ama hakim bir güç tarafından istenirse. Hakim güç te şirket patronu ile anlaşması gerekir.
ben 4 yılımı pimaşta tükettim. hiçbir beklenti o tahtada satın alınmadı. spk'ya başvuru yaparak çoğu zaman şirkette olan gelişmelerin kapa bildirilmesini sağladım. zorla zarla şirket geri alım yapacam deyince bir grup girdi tahtaya. yılların piması oldu olası 5 TL'yi zor gördü. 2000 yılında 4,60 ı görmüş.düşünün işte.keza egpronun da geçmişi sabıkalı. 2010 da 8'leri görmüş.onca yatırım, beklenti, kar buna rağmen 2,50 TL'ye kadar düşmüş. şimdi 2010 yılında piyasa değeri 500 milyon dolar olan egpronun bugün piyasa değeri 200 milyon dolar. varın siz düşünün gerisini.5 yıl öncesine dönüp baktığımda egpro'nun değeri 50 TL olacakki ben piyasa koşullarında para kazandım diyebileyim.mümkün mü pek mümkün değil. 20 bile olsa gam yemeyeceğim ve borsa defterini kapatacağım. türkiye de üretim hiçbir zaman fiyatlanmaz. maalesef durum böyle.şirket on numara olsa ne olur olmasa ne olur. durum bu. birileri gerçek rasyoları fiyatlar diye bekliyoruz. başka bir beklentimiz yok.
Gerçekten bende borsada çok badireler atlattım. 29 yıllık borsa hayatımda Koç Holding senetleri dışında güvenebileceğim şirket hisseleri çok az. Ben de yaşım ve sağlığım itibariyle borsayı bırakmak niyetimdeyim. ABD' de insanların % 65-70'i hisse senedine yatırım yapmaktadır. Bizde bu oran çok komik rakamlarda. Öncelikle borsaya kote edilen senetlerin çok detaylı kriterlerden geçirilerek borsada işlem görmeleri sağlanmalıdır. Borsada faaliyet gösteren şirketlerin çok sıkı bir şekilde denetlenmeleri sağlanmalı ve her yönden yatırımcılar korunmalıdır. Borsamızda yatırımcının korunmadığı ve yatırımcının kazanamadığı bir sistem gelişemez.
derimodla aynı fiyata geldi bugün geceyim geçmeyim mi derken hatta bu 10.30 iken derimod 10.27 di öğlen bir baktım derimod 12.30 moral bozukluğu bir iki saatte farka bak.bunun nesi eksik bari 11 civarını bulda biraz moral olsaydı yatırımcına
yatırım bugünde 6000 küsür lot satmış. citinin elinde ki mal kadar tahtada stres olacak. bu herifler hiç almasaymış iyiymiş en azından su akar yolunu daha çabuk bulurdu. tahtanın içine ediyorlar. herhalde hergün yaptıkları bu satışlarla elindeki mal ancak 2 ay sonra biter.