Hocam. ben bunlara güvenip altında faiz hesabı yapamayacağım işbank adisi zaten 0.75 bürüt veriyor. yarın itibariyle gramlarımı satıp fizikiye geçiyorum, 2--3 bana lazım değil birgece hepsi gideceğine ben toprak altı yapacağım.
Printable View
Valla şaka maka şu telekom kredisinden kıllandım.Akbank sermaye artırımı yaptı ama batık kredinin yanında o artırım palavra.Garantinin de telekom kredisi var.Arkasından BBVA var dedik koca BBVA batmaz diyoruz ama ne bileyim hafiften kıllanmaya başladım.Evde dolar altın nakit falan bulundurmaya şiddetle karşı biri olmama rağmen gidişata bakacağım.2019 da ortalık karışırsa elbet faizi yakar çekerim altınlarımı bankadan.Şimdilik izliyorum.Bu arada BBVA nın garanti bankasına karşı sorumluluğu ne kadardır, mevzuat nasıl bilen var mı.
10 Aralık Pazartesi 14:31 TCMB ARALIK BEKLENTİ ANKETİNDE YIL SONU DOLAR/TL TAHMİNİ 5,44, ÖNCEKİ 5,64
ben S&P500 böyle uçurumun kenarındayken korkarım, 2000 ve 2008 krizlerinde kırmızı çizginin kırılmasıyla %50 değer kaybı yaşanmış. bu son kırmızının kırılmasıyla 13500 görülür, dünya borsalarındaki sıkıntıyı 2 ay önce yazmıştım, böyle olursa bizim borsa 50 lere doğru süzülür mecburehttps://i.hizliresim.com/4jL4J4.pngn, ozamanda bankadaki dolarların gramların akibeti pekte hoş olmayabilir, toprak altı en sağlam
Bir mudi bankadan 10.000 usd karşılığı altını fiziki olarak çektiğinde var olan para çarpanı ile kayıtlı parasal sistemde 35-40.000 Usd para azalmış oluyor. O nedenle çok fazla fiziki altın çeken olursa devlet kızmaya başlayabilir.
Hııı diyebilir. :seyt:
Tam tersi olarak bankaya yastık altından yatırılan her 10.000 usd parasal tabanı 35-40 bin usd kadar genişletiyor olabilir.
Devlet te bu duruma gülücükle ve sevinçle karşılık verecektir. :)